Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Postak zvoni dvakrat...

26. 11. 2003
27
0
8921
Autor
Andulka

-Hanko, ahoj, tady Marcela.

-Ahojky.

-Delame s holkama vecirek, mame vino a pozvali jsme dva masery a pedikerku. Ja jsem ti mela zavolat predevcirem, ale uplne jsem na to zapomela. Muzes prijit hned, mam dobre cervene. Budeme jen tak relaxovat a povidat.

- Marci, si moc hodna, ze sis na me vzpomela…….ale, je uz pozde. Uz jsem slibila, ze prijdu jinam.

 

      Lhala jsem. Masaz miluju ….ale, kdyz jsem si predstavila, ze se budu muset tahnout na druhy konec mesta, sklenicku si dat nemuzu, protoze ridim, a prespavat u kamaradky se mi taky nechce, protoze doma se mi spi nejlepe a pak, zitra je sobota a ja se rada probouzim ve sve posteli, pak jdu behat a pak si delam topinku,michana vajicka a dzus a pak se valim a premyslim co s nacatym dnem….Nechtelo se mi tohle vsechno vysvetlovat Marcele, protoze by to jako vymluvu nevzala a snazila by se me premluvit a me se vazne uz nikam nechce. Mam toho za cely tyden dost se rozhodla ztravit dnesni vecer sama se sebou. Jen tak si trosku rozmazlovat sve telo a svoji dusicku, byt sama.

        

           Za okny je uz tma a ja zapalila  svicky kolem vany, pustila vodu, nasypala relaxujici sul a nalila penu. Stoupla jsem si naha pred zrcadlo, a zkoumala, jestli mam pevna prsa. Predpazila jsem a zatinala prsty a pritom pozorovala, jak se mi prsa stavi do pozoru. Pak jsem prestala dychat, zatahla brisko a prohlizela se z profilu. Pak uz me to prestalo bavit a tak jsem si radsi pomazala oblicej bilym jogurtem a do vlasu vmasirovala olej. Vana byla plna peny a salalo z ni horko. Nalila jsem si sklenicku sampanskeho, pustila cd se  zvuky oceanu

 

-         Buch ,buch..

-         Kdo je to?

-         Alfred.

-         Ahoj. Co tu delas? Je mi lito, ale nemuzu otevrit!, a pootevrela jsem dvere, aby nemusel kricet na celou ulici.

-         Proc ne?

-         Protoze jsem naha, na obliceji mam jogurt a vlasy nalozene v oleji….

-         Hi hi. To je fajn. Ja jel okolo, tak jsem si myslel, ze se zastavim, jestli nahodou budes doma.  No nic, nekdy priste.

-         Tak jo, a nezlob se. Ja ti pak zavolam.

   

       Donesla jsem do koupelny podnos se sampanskym a jahodami.  Lezu do vany.  Cela se ponoruji pod vodu. Je v ni krasne teplo. Nedycham. Nemuzu, pod vodou to nejde.  Citim jak se ze me smyva vsechna ta neviditelna spina. Do hlavy mi skacou myslenky a propadaji se nekam do cerna. A pak uz nic. Dala jsem si do ust malou jahodu, vychutnavala jeji sladkost na jazyku a pak usrkla sampanskyho. Nemyslim, necitim, jen jsem. Voda stydne rychle. Napoustim vic horky a otviram si Nezvala. Ctu si ho nahlas, vychutnavam  vers po versi….

 

Najednou mam hlavu pod vodou. Nemuzu se nadechnout. Chci ven, ale nejde to. Citim ruku na sve hlave, ktera me tlaci ke dnu. Potrebuji se nadechnout, snazim se vysmeknout, nemam kyslik, zapasim o trochu vzduchu…

 

                                     ***

Zprava z denniho tisku:’Petaricetileta zena byla vcera vecer nalezena mrtva ve vane. Jestli slo o nehodu nebo o vrazdu, se vysetruje.'

 

                                       ***

- Pane Nahlovsky, volam jak jsme se domluvili.Vase zena je mrtva a dluzite mi jeste pulku.

- Co? Jak…co to proboha melete. Moje stara vari v kuchyni…


Sally
04. 05. 2006
Dát tip
Konec byl rychlej(nebo sem to tak rychle četla?)a super! Ale děsně mě rozčilujou ty chybějící háčky a čárky...To je čeština nebo sms?

Markel
09. 12. 2004
Dát tip
Našla jsem si cestu k tvým báječným povídkám, líbí se mi bezvýhradně, nemám slov, času nelituji, stojí to ta to!!! - T***

el_Jeník
30. 10. 2004
Dát tip
Z toho co jsem cetl, zatim nejlepsi. Nejenom, ze je to napsane s citem a smyslem pro malickosti zivota (jako vetsina jinych veci), ale ma to fakticky dobrou pointu. Tu bych se snazil vyrazneji propasovat i do (doufejme) dalsich kousku. Dik.

Pisces
22. 07. 2004
Dát tip
Mně se to líbí. Hanku sice neznám, ale povídka je skvělá. T*****

Tristram
16. 03. 2004
Dát tip
Ach jo ;..( tohle mi nedělej..tohle je děsný..potkat toho parchanta tak mu rozbiju kušnu a bude se vozit do smrti na kriplkáře...jo, to byla povídka..ach jo, to je tak smutný:o( moc pěkně napsaný..prostě jeden den ze života Hanky..a to mohla žít, stačilo se trochu osmělit, a jít za holkama, oželet jeden večer..enbo spíš pustit nahoru Alfreda, měl být víc neodbytný, třeba by..;..( ach jo...*

maia
14. 03. 2004
Dát tip
Super pointa. *

sicco
09. 03. 2004
Dát tip
inu proč ne, čte se to dobře

Arien
24. 02. 2004
Dát tip
no jo, stane se....:))) jo, krásný postřeh: Nedycham. Nemuzu, pod vodou to nejde. :)))

C_ensinka
09. 02. 2004
Dát tip
Mám tuhle povídku danou v nejlepších a jak si ji znova čtu, asi půjde do klubu:o)))

pozorovatel
09. 02. 2004
Dát tip
A já si řikal, že jí potopily ty Nezvalovy verše... Upřímně. Nelíbí. Je sice pravda, že se to čte lehce a jednoduše, ale styl mě ničim moc nebere. Přijde mi to trochu jako psaní o ničem a to i obsahově. No, možná to je tím, že si nedávám jogurt na obličej a tak:))) Mám takový dojem, že podobně píše docela dost autorů(hlavně ženy), ale mně to nikdy moc nepřirostlo k srdci. I když je fakt, že se to líbí i hodně chlapům, tak to nejspíš bude ve mně:) Ale jak psal katugiro, začátek je dobrej. Teda až po toho Alfreda. Píšeš dobře, to jo. Ještě bych snad vyzdvihl ten důvod, proč si chtěla být sama. To se mi líbilo, ale líbilo by se mi to víc rozvinutý:)) To by ale zase moc nesedělo do povídky jako celku:(

Andulka
09. 02. 2004
Dát tip
Tohle je fer: Pointa je ta, ze by se jeden mel naucit poslouchat sve telo a sve ja a dat na intuice. Nekdy jsem k intuicim hlusi, a tak Buh/nahoda, se nam snazi pomoci....a pokud hlusi zustaneme, tak nas to i neco stoji.... Jenze ja tuhle pointu zabalila do prijemneho cteni o nicem, takze to casto ctenari ani nedoslo.... A tak diky tobe, ze sis dal cas napsat proc se to nelibi. Ja s tebou souhlasim....a priste se toho budu snazit vyvarovat. Dik.

pozorovatel
09. 02. 2004
Dát tip
Kdybych četl pozorněji a se zájmem, tak bych to možná i pochopil. Za to se omlouvám. Jsem nepozorný pozorovatel. Mám opačný problém. Příliš vysvětluju a tím i možná podceňuju čtenáře. Často se mi i stává, že pod dílkem toho myslím víc než tam skutečně je. Tím ale nemyslím hned tenhle případ. Díky! Ale zas tak moc se mnou nesouhlas:) Lidem se to tu líbí. Takže na tom asi něco bude.. Hlavně dej na sebe - to je vždy správně:)

Morney
28. 12. 2003
Dát tip
Dobrej závěr:) *T

gASK
13. 12. 2003
Dát tip
Furt jsem čekal kdy zazvoní ten pošťák a ono nic:))) Skvěle sepsaná a vypointovaná povídka, jestli jsou i ostatní takový, pak myslím, že u tebe chvilku zůstanu...už si začínám zvykat i na bezháčkovej bezčárkovej styl:))) Díky ti a jedeme dááááál.... Vlastně ještě zpátky, musím tip*nout:)))

Tak jsi se koukám při té mojí recenzi spletla podobně jako ten Tvůj Hickok vrah :) No dobře, budíž Ti odpuštěno, že ze mě děláš pedofila před mými čtenáři :) Tohle se mi líbí. Je to dobře napsaný, ale trochu předvídatelný.

Diana
13. 12. 2003
Dát tip
To snad ani není možný! Zabít za takovou pointu je málo! FANTASTICKÝ ******!!!!!

Aaria
11. 12. 2003
Dát tip
:-))))))) Co dodat?:-)

a co, pošťák? Kde je? ale má to spád...

C_ensinka
06. 12. 2003
Dát tip
Paráda, co dodat? Pěkný název Tip

Žíně
03. 12. 2003
Dát tip
Podle názvu jsem k tomu od začátku přistupoval jako k detektivce a u Nezvala jsem byl namíchlej, že to žádná detektivka neni, no a ona nakonec přece jen byla.:-)) Tak jsem byl rád, že jsem vydržel do konce, i když mi to dalo trochu práce.

Mařka
01. 12. 2003
Dát tip
Jako vždycky - bezvadný!*

Aleya
30. 11. 2003
Dát tip
připadám si úplně tupá, protože jsem asi jediná kdo tu nepochupil tu "jednoduchou" pointu. Moc a moc prosím o vysvětlení do pošty...

Stevenson
29. 11. 2003
Dát tip
-)) tak asi zase zacnu cist povidky.. hezky zpracovano.. mooc.-)

Yossarian
28. 11. 2003
Dát tip
trošku přemejšlení mi to dalo, ale nakonec úspěšně pochopeno- taky tip tu pohodu tý slečny bych chtěl s někým zažít (já nevim, tak mi to trochu něco připomíná :)

Nugetka
28. 11. 2003
Dát tip
To je zvláštní... Ten začátek je dost dlouhej a pak to má rychlej spád:o)

katugiro
27. 11. 2003
Dát tip
až k Nezvalovi proč ne, ty jednoduché "pointy" potom už nejsou nic pro mě... ale četlo se to docela fajn, snad někdy příliš roztahané a Alfred zbytečný... a - ehm - já s tím nemám zkušenosti, ale není trochu nechutné koupat se ve slané vodě kde plave jogurt a olej (celá se ponořila) a kombinovat jahody s doutníkem? :)

Andulka
27. 11. 2003
Dát tip
Alfred tam zbytecny neni->2 x mela moznost prejit nahode...jestli je to roztahany...prectu si to znova a zkusim neco vyskrtat....Jogurt splachla nez sla do vany....a po vane se sprchuje, olej ve vode je fajn, brani odsuseni pokozky...jednoduche pointy...vynasnazim se priste prijit na lepsi...dik...:-)

Bacil
27. 11. 2003
Dát tip
Není to špatné, jen bych místo pedikuristky dal radší pedikérku :-)

chicoria
27. 11. 2003
Dát tip
jo bezva, tip

Kytiii
27. 11. 2003
Dát tip
četlo se to opravdu skvěle... konec trochu drsnej, ale tak to má být... nečekené.. tip jak vrata

studanka
27. 11. 2003
Dát tip
pěkné...*

Barbar
26. 11. 2003
Dát tip
Nojo, každej se může splíst, řekl ježek a slezl s kartáče.... Povídka s vtipem a BARBAR s TIPEM Barbar

zvedavec
26. 11. 2003
Dát tip
:-) píšeš super! popíšeš všetky podrobnosti, všedného dňa tak zaujímavo - aj so všetkými pocitmi, súvislosťami...poeticky. No, vidím, že si v tej vani aj rozmýšľala, nielen, ako píšeš, "Nemyslim, necitim, jen jsem."... tip

nevíme dne ani hodiny ...

3/5+T :)

Seregil
26. 11. 2003
Dát tip
Skvělé... opravdu velmi hodně povedené...avi

fungus2
26. 11. 2003
Dát tip
Ano!! Bezvadné!!

Hanca
26. 11. 2003
Dát tip
Moc pěkný, čte se jedním dechem. /T/

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru