Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Putování pouští

25. 01. 2004
8
0
4419
Autor
Candy

...doufám, že vždycky existuje ještě možnost napravit něco,co kdosi už dávno a dávno pokazil- ne úmyslně,jen to nedokázal,tak jak by chtěl...přesvědčená v to ale nejsem...ale snad...po tisících mílích cesty...

 

 

 

Tři poutníci šli pustou krajinou

- všude jen pláně bez stromů,

keřů a bez života dalšího.

 

Tři poutníci šli mrtvou krajinou

a kolem nic než ticho slyšet bylo,

co krajinu tu přesmutnělou prostoupilo.

 

Ti poutníci ale šli a zpívali

a v jejich duších čisté teplo hřálo,

jež do té pustiny se rozlévalo.

 

Šli dál a jejich písně líbezné,

znějící tou přesmutnělou krajinou,

se pro ni staly úlevou a záchranou.

 

Po více než tisících mílích cesty

se náhle ti poutníci otrhaní zastavili

a jen vítr tam vanoucí ví, co oni uviděli.

 

A náhle před nimi - že by fata morgána?

Ne, to oni "pouze" svými písněmi

do pouště znovu život navrátili.

 


Šaman2
30. 03. 2005
Dát tip
Vesměs souhlasím s ostatními, je to krásná myšlenka ... putování tuláků a rozdávání jejich radosti ostatním :-) ... nečetla jsi náhodou Karpatské hry od Miroslava Nevrlého? Tam je zapsána nádherná filosofie o toulání a radosti ze všeho kolem nás :-) ... trochu mi Tvá báseň tuto úžasnou knížku připomněla (je pravda, že to teď znovu čtu ... taky teď nějak potřebuju dostat do srdce, duše i do myšlenek tu trochu té čisté radosti a "čerstvý závan jarního vánku" ). PS: Zajímavá přezdívka Candy :-) ... kdysi dávali jeden, pro mé tehdejší dětské srdce velice krásný kreslený japonský seriál s názvem i hlavní hrdinkou jménem Candy ;-) ... byla to taková dojemná pohádka plná dobrodružství ale i silných citů :-) ... Tvé básně mě vrací krásné vzpomínky ... a také dokážou chytit za srdce, vrýt se do něho a zaplavit ho krásou a radostí :-)

Candy
30. 03. 2005
Dát tip
Šaman2 :moc děkuju za krásnou kritiku, hrozně mě potěšila. Myslím, že s s tvou myšlenkou a pocitem "taky teď nějak potřebuju dostat do srdce, duše i do myšlenek tu trochu té čisté radosti a "čerstvý závan jarního vánku" úplně souhlasím a cítím to stejně. Tu knížku jsem ale (zatím) nečetla, ale děkuju za inspiraci, myslím, že by se mi mohla líbit. Tak ty si pamatuješ na Candy? To jsi první, kdo o týhle úžasný pohádce slyšel, a právě z ní je tohle moje jméno. Pro mě v tu dobu ta pohádka měla velkej význam a aspoň něčím jsem "mohla" žít. Candy byla krásná postavička plná touhy někomu pomáhat, lásky, porozumění, ale bylo v ní i spousta smutku, zklamání a bolesti...nedávala to ale najevo, spíš se snažila být všem oporou a rozdávat úsměvy...Myslím, že i to je moje životní "filozofie". Jsem moc ráda, že jsem narazila na někoho, komu tahle pohádka něco říká...

supizmus
19. 01. 2005
Dát tip
kvalitnížto počin. líbí se mi myšlenka i zpracování

Candy
09. 12. 2004
Dát tip
Já dodávám- díky!

Pavleenka
30. 11. 2004
Dát tip
Není co dodat...t*

johanne
07. 05. 2004
Dát tip
čupr *:)

Dr_Mephisto
27. 01. 2004
Dát tip
Něco takového jsem tu ještě nečetl, dobrý nápad. Celkově se mi to líbí, takže ... T.

Hanca
26. 01. 2004
Dát tip
Ano v písni je síla. Myšlenka výborná. Tip

Candy
26. 01. 2004
Dát tip
...jsem ráda, že se líbí, díky...

Lancelott
25. 01. 2004
Dát tip
Tak to je ÚŽASNÉ!!! Něco takového jsem na závěr nečekal...velmi příjemné překvapení...děkuji... I myšlenka a zpracování mne ohromily...Děkuji velmi:o) TIP#-->Klub:o)

Rufus
25. 01. 2004
Dát tip
Jo s tím napravováním to je těžký... Někdy to jde, někdy až za spoooustu úsilí, někdy se ovšem jeden může snažit, ale ta šance už se nikdy, nikdy nevrátí a pak už nezbývá, než žít dál, jak se dá. Protože žijem jen jednou a proto se snažme nepromarnit šance... Pokud je nemineme... *** - píšeš mi z duše... :)

Dash_707
25. 01. 2004
Dát tip
Líbí !! *t* :o)

Myshak
25. 01. 2004
Dát tip
zajímavý nápad, i když není veršované, tak zpracování na jedničku, držím palce na tisícimílovou cestu se šťastným koncem :-)

Candy
25. 01. 2004
Dát tip
Děkuju,děkuju moooc. ......... A v poušti té dlouho přesmutné jakoby náhle nastal zlom - - na duně tam procitlé zazelenal se strom. To je jěště další zakončení...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru