Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zVálentýn

16. 02. 2004
2
0
2859
Autor
Happy

Chtěli jsme rušit MDŽ a kdoví jak upravovat Den Matek kvůli zneužití komunisty, a ono k nám od západu přijde tohle... Obchodnický masopust, resp. masochyt.

V dusivě rudé stužce

andělské kýče

ke koupi

Zahradu srdce kluzce

vrzem paklíče

nezloupí

 

Po svátku růže tlí tu

vyhnívá tryzna z ní

entita

Oddlužit oblast citů

daňové přiznání

neskýtá


Plicnik
06. 03. 2004
Dát tip
jo, jen chci k tomu Valentýnu... původně český svátek - podle kněze Valentýna před několika stoletími, církví odvržen, po smrti kanonizován, oddával v řece ty, kterým to bylo znemožněno v kotele... Komunisti zkazili co se dalo a MDŽ by nebyl - možná nemusel být - tak debilní svátek, kdyby byl bez propagandy... Den matek bych s komunismem už vůbec nespojovala - za chvíli by nám totiž nic nezbylo... a k básni dodám - jaký si to uděláš, takový to máš... :-)

MdF
02. 03. 2004
Dát tip
**** mně se to líbí necháme se zneužím komunisty a oslavíme MDŽ a taky kapitalisty a oslavíme Valentýna a pak oslavíme každej svoji lásku bez "kalendáře" a to bude to nejlepší na konec.

Noe1
16. 02. 2004
Dát tip
prolog bych podepsal ... báseň na mne stařičkého Noa moc komplikovaná. "Zahradu srdce kluzce vrzem paklíče nezloupí " ?????

Co máte proti Valentýnovi. To už je druhej co se do něj naváží. Dyť to je nejhezčí svátek v roce. Noe: rozhodně lepší než ty tvoje věci.

Happy
16. 02. 2004
Dát tip
Noe - myslím že bys to pochopil, kdybys to pochopit chtěl :o) - promiň, nemám sebemenší chuť to vysvětlovat. Krásnoočko - proti Valentýnovi samotnému ani tak nic, jako spíš proti tomu obchodnímu kolem něj. Vytváří se atmosféra, že kdo něco nekoupí, nemiluje.

To asi jo, ale jinak je ta tvá básnička pěkná

Noe1
16. 02. 2004
Dát tip
Rozhodně nevysvětluj ... a nechci tohle tvé dílo zatracovat. Jen to co jsem vytáhl je pro mne zcela nesrozumitelné ... to je ale asi dost vedlejší. A budu nad tím přemýšlet. Krásnoočko: hmmm.

No, poněkud to sedí na zadku, je to příliš strnulé.

válím se takhle na týně a pak mi to dojde: je válentýn :)

Elyn
16. 02. 2004
Dát tip
:)) jako blbůstka dobrý, i co se týče poskládání slov - tedy formy..;) P_P: :))) chroust...:)) bych to chtěla slyšet..:)

Elyn
16. 02. 2004
Dát tip
chroust....já tě nepodceňovala, já jen vyjádřila přání to slyšet..;)*

Křídlo
16. 02. 2004
Dát tip
A my psychedelici známe jenom My Bloody Valentine.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru