Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Další podivné ráno...

30. 09. 2004
1
0
2293
Autor
MártyV

Další podivné ráno...

 

Světlo ráno lechtá tmu
a ta mi zbytky noci prská
do zívajících úst
čistí mi zuby
aby okořenila
nevyřčená slova do zdi
a pak mě tady nechá
pouze s mobilem
jehož mlčení nebaví

 

jednou mě probudil
i ve dvě v noci
protože někteří jedinci
si ho nezamknou
ani když telefonují údy
co ve dne drží jazyk za zipem

 

ikdyž kdo ví
dny jsou jako noci
a našincovi nezbývá dělat
že se v tom vyzná...


Sanelma
02. 10. 2004
Dát tip
Super. Líbí líbí líbí. Asi jsem našinec. Chtěla bych si představit co všechno ovlivnilo tuhle básničku... mj. taky mluvíš do zdi? Ne tak úplně, já si prostě jen tak každý večír spořádám v hlavě co se stalo, co bych brala zpět, za co je třeba opděkovat a někdy trochu sjedu do mluvení se zdí. Nedovedu si představit, že bych spala v neohraničeném prostoru. Postel krytá ze dvou tří stran je malinová parááááda, hej?

Earl_Grey
30. 09. 2004
Dát tip
To se mi líbí! ;-) Pěkná. Mimochodem celkem mě tam pobavilo to, jak ta první sloka je taková hezky poetická a pak najednou polovina tý druhý - taková dost prozaická. Až to působí skoro jako vzkaz lidem, aby si vypínali mobily. :-) Otázka je, proč si člověk nechává zapnutej mobil, když nechce, aby ho v noci budil...

MártyV
30. 09. 2004
Dát tip
No, já ho mám zaplej, protože ho používám jako budík...

angel1
30. 09. 2004
Dát tip
můj mobil funguje jako budík i vypnutý, heč, takže se mi uže nestává, že si na mě vzpomenou nacamraní kamarádi no tahle básnička na mě působí taky podivně - tak baví nebo nebaví mlčení mobilu a co na to mobil?

Waawe
30. 09. 2004
Dát tip
líbil se mi hlavně začátek...pak, jak už tady někdo nahoře avizoval sklouzl k prozaičtějšímu pojetí... opravdu zajímavá koncepce... :))) hoka hey m.

hatlalinka
30. 09. 2004
Dát tip
spousta mobilů funguje jako budík i vypnutý...jo a bacha na to, hlavně si nečistit zuby jablkem..je to nezdravý...citace mojí profesorky :-) každopádně líbí tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru