Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nešťastný elf

19. 10. 2004
6
0
3146

Krátká povídka o jednom z elfů ;)

Skrz hustý les se prodíraly první sluneční paprsky, jež svými zářivými prstíky tančily po hladině jezera Nolwë. Kapky rosy se v trávě třpytily jako ty nejkrásnější perly a lehký vánek si pohrával s lístky stromů. Ptáčkové vesele švitořili a poskakovali ve větvích rozložitých stromů. Přicházel nový den..

 

Lesem se mihl stín postavy tak sličné, že i husté křoviny před ním ustupovali a v poklidu vyčkávaly až projde. Černé vlasy mu splývali přes ramena a jeho jasně zelené oči byly plné strachu. Strachu z budoucnosti. Šel s hlavou skloněnou a pohroužen do svých myšlenek, z nichž jej nemohlo nic vyrušit. Zastavil se před jezerem a usedl do trávy. Dobře znal toto místo. Často sem chodíval se svými přáteli, a právě zde poznal i svou první lásku. Bohužel, ty časy se už nikdy nevrátí.

 

Nyní sem však přicházel pro radu. Něco těžkého a krutého tížilo jeho dobré srdce. Toužil vědět, co ho trápí a před čím nemůže uniknout ani v myšlenkách. Začal vát silný vítr, stromy se náporem větru skláněly k zemi a vlnky jezera mu smáčely prsty u nohou. Vstal a přistoupil blíže k jezeru a pohlédl na něj. Vítr se utišil a ptáčkové přestali zpívat své písně o štěstí. A v tom z hloubi jezera začaly vystupovat obrazy. Nejprve byly zahaleny hustou mlhou, ale po chvíli začala ustupovat a vše se vyjasnilo. 'Nejdříve viděl spoustu zmatených výjevů ze svého dlouhého života a pak.. viděl jen zlo, strach, smutek a bolest.. viděl válku. A také jeho národ, krásný, odvážný a moudrý a proti němu obrovské šiky skřetů. A také sebe. Seděl sám uprostřed bojiště, hlavu v dlaních a plakal. Ne proto, že je to jeho poslední chvíle na této nádherné zemi, ale proto, že zlo zvítězilo.' První slza dopadla na hladinu a vše zmizelo. Ach, tolik let žili v míru. Jeho myšlenky ho zavedly daleko do minulosti, do doby, kdy byl ještě malým elfíkem. Vybavoval si všechny své vzpomínky, ať už dobré či zlé. Když skončil, rozhlédl se po krajině, jež ho obklopovala a vykročil..
______________________________________________________

 

V  tom jezeře, v němž nalezl své štěstí, nalezl i svou smrt.


Angína
20. 04. 2005
Dát tip
Ten první odstavec se mi zdál děsně nudnej, leč částečně nezbytnej. Zakončení a 3. odstavec supr.

Dolente
13. 03. 2005
Dát tip
Heh, teď mě tak napadlo... není toto náááhodou emnice? :o)

Elemmírë
10. 02. 2005
Dát tip
s elfíkem souhlasím.. Ale smutek elfů je v tomhle díle pevně zakořeněn, ač ho je možná těžší nalézt.

Dolente
10. 02. 2005
Dát tip
Líbilo se mi.

Murtis
09. 02. 2005
Dát tip
Nesnáším výraz elfík (vyjadřuje spíš hanlivou přezdívku) a "elf byl tak sličný, že před ním křoviny ustupovali?" Tak to je úlet. Omlouvám se, ale ani příběh mě nepřesvědčil... Elfí smutek myslím pramenil z něčeho jiného...

Elemmírë
05. 01. 2005
Dát tip
nádherné...skvěle to vystihuje elfí smutek ze světa

Elemmírë
05. 01. 2005
Dát tip
a přidávám tip samozřejmě :-)

Lúmenn
26. 12. 2004
Dát tip
No až na to, když si představím toho sexy elfa, mi to přijde o ničem

elfka_Sea
25. 12. 2004
Dát tip
zajímavé, velmi :)

Lysandra
22. 12. 2004
Dát tip
Krásně smutný příběh... +K

Nádherné... TIP

idle
22. 10. 2004
Dát tip
nevím, přijde mi to takový moc patetický...

*

Android
20. 10. 2004
Dát tip
Zbytečně fatální rezignace. Být na jeho místě, tak se v jezeře snažím najít řešení, jak z toho ven. Řekl bych, že zrovna elfovi bude vítězství nad zlem stát za nějakou námahu! Kor když ví, že by i pochcípal celej jeho národ. Tohle byl elf srab a doufám, že maj ještě nějakého s vizema, a ten se tomu postaví čelem. Na druhou stranu, pro tak krátkou povídku to byl vhodný výběr postavy - krátká rychlá povídka - krátký proces sebevraha. Čili nuda! Kdybych měl tohle otipovat, tak bych musel vykročit a nalézt smrt ve vaně:-)

Arwy_Kraft
19. 10. 2004
Dát tip
Trošku mě při čtení rušily pravopisné chybky, ale..kdo je nedělá, že? jinak hezký námět, možná by to chtělo trošku rozvést, ale líbilo se. takže TIP

Mám rád fantasy,a todle je povedený,dávám tip.

fungus2
19. 10. 2004
Dát tip
Též líbilo. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru