Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Advetni uvaha

02. 12. 2000
1
0
2201
Autor
pauper

Miroslawek se tesil na uvahu, tak mu jednu zkusim nabidnout. Psal jsem to do mailu a tudiz je to bez diakritiky, ale to snad nevadi :-)

Ja nevim jak vy, ale ja slavim advent. Slavim ho jako obdobi prichazeni sveho pritele, bratra a Pana Jezise. Prisel pred davnymi lety v tele matky jako bezbranne dite, Buh, ktery se tak ponizil, ze se stal clovekem, malym bezbrannym nahatym ditetem na sene v chlive, chudobe a lasce. Slavim advent jako pripominku prichodu Jezise na konci vsech casu. Slavim advent jako cekani. Cekani, az se potkam s Jezisem, budeme spolu a se vsemi ostatnimi v lasce, miru, radosti a blizkosti Boha. Advent je take Bozi prichazeni ke kazdemu z nas. Proto je advent tichy. Buh prichazi ve skrytosti do chleva Betlemskeho i do chleva nasich srdci, aby ho prozaril a promenil. Jen my jsem hlusi a lhostejni a odmitame jeho jemnost, lasku a pritomnost. Ale jak bychom se mohli radovat z Boha, jeho pritomnosti a jeho prichodu, kdybychom se neradovali vsichni? Proto nas advent upozornuje i na lidi kolem nas, zvlaste na ty, kteri ziji v chudobe a nedostatku, abychom i jim pomohli prozivat radost z Bozi blizkosti a radosti.
Print
04. 12. 2000
Dát tip
Dívám se na to možná kousek odjinud, ale dívám se s tebou stejným směrem! *!

Miroslawek
04. 12. 2000
Dát tip
Tentokrát to úvaha je a asi není z pohledu věřícího křesťana vůbec špatná. Z pohledu mého má několik logických vad a nejasností. Ovšem vzhledem k povaze úvahy s Tebou nebudu polemizovat, ačkoliv mám na věci zjevně jiný náhled. Přeji hezký Advent a oslavu Vánoc.

clovrdik
02. 12. 2000
Dát tip
hmm, sorry, jsem ateista, tak to neocením

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru