Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hookah

22. 04. 2005
6
3
5167
Autor
(JH)

Když jsem ji spatřil,

hned zastavil se čas.

Byla nádherná a krásná,

měla tak něžný hlas.

 

Mně zastavil se dech,

srdce zrychlilo svůj tep,

přišla má chvíle,

já naklonil se vpřed.

 

Vzal jsem ji k sobě, ústa otevřu,

zlehka se nadechnu, hned lásce podlehnu.

Hlava mi ztěžkla, začal jsem snít:

byl jsem na horách a padal sníh ...

 

Miluju ji, nemůžu si pomoct,

musím ji mít, je to závyslost.

 

Jednou jsem začal, přestat už nehodlám.

Zůstanu ti věrným, nikdy se tě nevzdám.

 

Miluju tvé tělo, tvou vázu, tvůj dým,

ó vodní dýmko, tys pokladem mým.

 


3 názory

25veronika3
20. 04. 2009
Dát tip
hej vostře..:D..dobrý závěr

kalinka
05. 05. 2008
Dát tip
Kurňa navíc máš stejný iniciály jak děd otec i já:o/

kalinka
05. 05. 2008
Dát tip
Soráč, ale plytké

(JH)
30. 04. 2005
Dát tip
ale né, já se ti nesměju,.... jasně, já tě chápu....., připouštím že kdybych byl holka tak by mi asi taky vadilo že sou v reklamách převážně jen holky (že bych se neměl na koho dívat :-D) a asi bych byl určitě pěkná feministka. Však skutečnost je taková že sem kluk :) Prostě smůla :) v příštím životě třeba budeš kluk :) Naděje umírá poslední ...

johanne
28. 04. 2005
Dát tip
Já to chápu, že je to tak psáno úmyslně. Jen říkám, že mi to připadá jako dost chabý a tak trochu stupidní efekt. Tenhle styl humoru se mi prostě příčí. Včera jsem někde viděla reklamu na bundy: "Vyměnte starou za novou." A samozřejmě tam byla vyfocená taková postarší dáma a pak mladá holka. Hele, nejsem feministka, ale tohle mi připadá jako nic neříkající pánský humor, kterým se oni snaží prezentovat, jak jsou nad věcí. Což nejsou. Na slovo závyslost doporučuji otevřít Pravidla.

(JH)
28. 04. 2005
Dát tip
no hele když něco visý, jako na zdi, tak to je jasný že tam bude měkký. jenže je rozdíl jestli seš na něčem závislá nebo závyslá. Hlavní podstata závyslosti je to, že to z tebe vysává peníze. Tím tvrdým Y chci přirovnat závyslého člověka k farmářovi který osívá pole. (vysívá na něj zrní). A když na něčem závysíš tak máš málo peněz - jako bys ty peníze "výsívala po zemi". Už víš proč tvrdý ?? :-D PS: jinak s tím negativním pohledem na "pánský humor" v reklámách s tebou nesouhlasím. Feministky říkají: "Nechceme aby ženy byly stejné jako muži ale chceme aby muži byli stejní jako ženy." Sama vydíž, že je to blbost. Představ si svět kde by všichni kluci měli panenky a oblíkali je do mrňavejch šatiček a dávali je na nočníky .... Jak říkal už T.G. Masaryk ve svém vyjádření k feminismu: "Rovnost neni stejnost !" (doporučuju si pročíst nějaký texty o gender studies) Proto nemám nic proti tomu, když si sem tam "muž vystřelí z ženy", na druhou stranu: líbila by se ti ta reklama víc kdyby říkali: "Vyměnte starou za novou." a byl tam vyfocenej starej dědek a pak by ho vyměnili za nějákýho mladýho kluka ?? Ber to tak že bunda je ženského rodu, proto tam dali ženskou, kdyby to byla reklama na klobouky, tak by tam určitě dali chalpa :-D

johanne
28. 04. 2005
Dát tip
Debatu o slově závislost/závyslost opustťme, nehodlám se nechat vtáhnout do tvých - pro mě dost zcestných - řečí :). Opravdu mám ráda situace, kdy se mě někdo snaží vtipně setřít svou (zdánlivou) převahou. Říkám, že nejsem feministka. Děkuji za pochopení. V žádném případě nechci, aby byli muži stejní jako ženy, dokonce mi bývá vytýkána přílišná individualita, že nechci ani aby člověk jako takový byl stejný jako jeho soused (třeba). Btw, malí kluci se na nočníky tak jako tak dávají. Taky nemám nic (principiálně) proti tomu, když si muž vystřelí z ženy. Ale to, o čem tady mluvíme, není momentální výstřelek, ale jakýsi trend, který se prostě mezi muži traduje a je jako něco "osvědčeného". To není nic momentálního, vyplývajícího z kontextu nebo tak. Je to řečeno s určitým úmyslem. Reklama starý/mladý chlap neexistuje, i protože tvůrci reklam jsou převážně muži. Je ale dána určitá míra, za kterou už nelze. S člověkem by se nemělo zacházet jako s věcí. Nechtěla jsem to tady nijak zvlášť rozvíjet, jen prostě zmínit, že už je to přežitá věc. Toť vše. Ty se klidně dál směj :o.

johanne
26. 04. 2005
Dát tip
"závyslost" oprav :o Připadá mi to dost neobratné. Nevím proč, ale začínají se mi docela příčit texty tohoto typu, kdy autor začíná jako by mluvil o dívce a nakonec z toho je jeho milované auto/pivo/... u tebe dýmka. Je to hloupé.

(JH)
26. 04. 2005
Dát tip
oj, dostali jste mě ... tak těžkou kritiku nedokážu unést,jsem zasažen šípem kritikovým .... dostali jste mě, jako když K.H. Borovský smetl J.K.Tyla když mu zkritizoval Posledního Čecha .... :'-( To čeho sis všimla je schválně, kdybych chtěl čtenářům hned ze začátku odhalit tajemství šíšové, tak bych psal víc konkrétněji (např tak konkrétně jako v díle http://www.pismak.cz/dilo.php?num=156367). PS: Jinak ve slově "závyslost" nevidím žádnou chybu !!

Aweril
23. 04. 2005
Dát tip
taky

Aweril
23. 04. 2005
Dát tip
ja muzu i vic???

(JH)
23. 04. 2005
Dát tip
víc čeho, prosímtě ?

Aweril
23. 04. 2005
Dát tip
ne nic

Amah
23. 04. 2005
Dát tip
ty jo docela zavislost... kdybych neznal šíšu tak ti řeknu že to není dobrý... myšlenka ale ostra... vyznavat lasku necemu co te nici

Kenny
22. 04. 2005
Dát tip
Pcha...Kruťárna jak sviňa!

(JH)
22. 04. 2005
Dát tip
díkas :)

Eidam
22. 04. 2005
Dát tip
jednoduchý,výstižný,máš můj tip.dík za prase.

Aweril
22. 04. 2005
Dát tip
k

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru