Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"Nápoj zapomnění"

14. 12. 2000
1
0
2184
Autor
christi

Slova pohladí, slova bolí a slova umí ublížit a nevezmeš je zpátky ...

Tvář má je vzdálená, jsem lítosti plná, lásko má ztracená, nechci být smutná. Už zapomeň na mě, a neměj mě v srdci, já jsem teďka na dně, a bolest mnou hučí. Nesmím tě trápit, už nebudu psát, musím tě ztratit, už nemůžu lhát. Vypij teď nápoj zapomnění a všechno krásné snění, se velmi rychle změní, na strašně levné bdění.
christi
31. 01. 2001
Dát tip
Chlastac:Neboj, kdo hleda ten najde)))Diky)

Chlastáč
30. 01. 2001
Dát tip
I já kdys dávno vypil ten nápoj a od té doby marně vzpomínám a nevím na co. Zapomněl jsem. Bdění je jak noční můra a dávné sny, ty brány světů, jsou uzamknuty a klíče ztraceny. Ať hledám, jak hledám, radu nenalézám a jak slepý v bažinách se potácím. Nikde cesta, nikde východisko.

Rastin
21. 12. 2000
Dát tip
Albireo: na zhudebnění jsou ty rýmy výborné. Mnohokrát mají uznávaní zpěváci v textech rýmy .. no, tomu se někdy ani nedá říct rýmy. Ale v tomto případě to zpívá samo. christi: až budu mít v kapele jako vokalistu dívku, tak mi něco napíšeš, že?

Albireo
21. 12. 2000
Dát tip
Rastin: uznávám, že písničkové texty bývají po básnické stránce často odfláknuté. Ale je to škoda a svědčí to spíš o tom, že jsou často psané na kšeft (viz 1. díl Básníků). A tohle bylo prezentováno jako báseň. Christi: pokud na toho člověka zapůsobila, tak splnila svůj účel. Ale to ještě neznamená, že by se k ní ostatní neměli vyjadřovat. Ostatně kritika je tady proto, aby autorovi pomáhala, a Ty jsi mi svým dílem tak sympatická, že reaguji opravdu z toho důvodu. Ty sympatie cítím kvůli nefalšovaným citům, ne kvůli básnické formě, i když někdy už se Ti daří i po této stránce obstát bez ztráty kytičky.

christi
21. 12. 2000
Dát tip
Rastin:Napisu stoprocentne, bude to pro me cest,ale musis slibit, ze dostanu kazetu. Albi:Diky za ty kritiky, moc si jich vazim.

christi
16. 12. 2000
Dát tip
Albi chapu rozdil, ale nemuzu s tebou souhlasit,psala jsem to tak, aby tomu kdysi rozumel clovek, ktery neni basnikem,jestli to chapes. Prilis nesrozumitelnych basnickych metafor by zpusobily nesrozumitelnost pro toho cloveka. Mozna ze verse jsou ponekud jednoduche,ale splnuji ucel, jaky jim byl dan.

Albireo
15. 12. 2000
Dát tip
Christi, v jednoduchosti je krása, ale ty rýmy jsou spíš primitivní než jednoduché - jestli chápeš ten rozdíl.

Albireo
14. 12. 2000
Dát tip
Myšlenkově krásné, ale rýmy slabé (plná/smutná, srdci/hučí). To by opravdu bylo působivější úplně bez rýmů nebo přímo ve volném verši.

Astalavista
14. 12. 2000
Dát tip
Cituplné. Ale v ostatním se musím postavit za Albirea, protože některé rýmy jsou tam opravdu trochu krkolomné. Jinak nápad s nápojem zapomnění beru.

alex
14. 12. 2000
Dát tip
líbí, moc - ale pouze obsahově bohužel

christi
14. 12. 2000
Dát tip
Drazi panove diky vam za kritiky, vezmu si je k srdci, ale presto se nezlobte pisu jak to prijde a davam duraz predevsim na pribeh. Navic rika se, ze i v jednoduchosti je krasa.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru