Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

o kozách

18. 07. 2005
9
0
4036

     Mám kamaráda. Mám dobrýho kamaráda. Máme se rádi platonicky a kamarádsky. Kamarád má firmu a je hodně šikovnej. Taky je hodnej šéf. Má tři zaměstnance a má je rád. Taky platonicky. Se zaměstnancema se, totiž, nespí. Ani když jsou zaměstnanci ženy. Kamarád se rozhodl, že když je pracovní pondělí přede dvěma dny svátků, nemůže svoje zaměstnance, který má rád, honit do práce, ale zase jim nemůže dát volno, aby je nerozmazlil a tak vymyslel akci. Objednal na letišti tři letadla na vyhlídkovej let, restauraci na oběd a pstruhy u potoka na večeři a dal svým zaměstnancům příkaz ke služební cestě. Každej zaměstnanec si mohl sebou vzít partnera. Muj kamarád si sebou vzal milenku a mě. Takže nás bylo devět, akorát na tři třímístný letadla. A zavolal mi, řekl mi, že se rozhodl, že se tý akce zúčastnim a že to nesmim odmítnout. Jsem celkem poslušná holka a autority ctim. A on autorita je. Tak jsem neodmítla a začala jsem se bát. Letěla jsem dvakrát v životě a vždycky mi bylo špatně z tý děsný vejšky. Řekla jsem kamarádovi, že mám strach. Řekl: „Ničeho se neboj, já tě ochráním.“ Jsem poslušná a autority ctim a tak jsem se přestala bát. V pondělí ráno jsme sedli do aut a odjeli do Jičína na letiště. V autě jsem se zase bát začala. Ale už jsem to nikomu neřekla. Na letišti jsme chvíli seděli a čekali na letadla. Když jsem viděla to letadýlko, začala jsem se bát ještě víc. Všechny ženský, který jsme tam byly jsme se začaly bát ještě víc.

     „Nebojte se,“ řekl muj kamarád a jejich šéf a milenec „to jsou bezpečný letadla. Když jsem byl v Mongolsku, tak jsem potřeboval přeletět a to jsem se bál i já. Letadlo mělo kapacitu sto cestujících. Nahnali tam stopadesát lidí a kozy. Když se potom ve vzduchu začalo klepat, přistáli jsme a pilot řekl, že jsme přetížený a vyhodil kozy.“ Uklidnil nás. Když jsme po půlhodinovým letu vystupovaly z letadla, pořád jsme si je přidržovaly, aby nám je nikdo nemohl vyhodit a Pavlov by se radoval. Jak se řekne „letadlo“ tak se vždycky chytnem za kozy. Zato už se nebojíme, že se s náma zřítí letadlo.


FRYDA
21. 07. 2005
Dát tip
* tip je to ok, ještě že, než ty kozy vyhodil tak přistál, pokud nejde o úpravu pro ty citlivější

JiKo
20. 07. 2005
Dát tip
vTip :-)))

:-)

výbornej vypravěč seš***

Lilie
18. 07. 2005
Dát tip
Pobavilo ... :o) ... Tipipit

Jolie
18. 07. 2005
Dát tip
nádherný :-) více takových leteckých...tip

dadíková
18. 07. 2005
Dát tip
taky se přidávám - výbornej vypravěč... t

Zbora
18. 07. 2005
Dát tip
:o))) t.

co?

ulita
15. 07. 2005
Dát tip
vybavil se mi u toho Samko Tále: Kniha o hřbitově. jinak mě to bavilo. jestli je ovšem "bavit" legitimní pro hodnocení literárních počinů...

já myslim, že literatura má bavit :-))))) aspoň ta neencyklopedická a nevěděcká :-)))))

Marthin
15. 07. 2005
Dát tip
Pointu jsi mohla více zaobalit též možná natáhnout, jak to umíš..:-)

myslela jsem, žes už umřel :-) přemejšlela jsem, jestli ti mám poslat věnec :-) těší mě, že dýcháš :-))) nebolí tě něco? .-)

no ale máš pravdu, řikala jsem si to taky, ale už jsem musela domu :-))))) třeba se mi někdy bude chtít se s tim natahovat :-)

Marthin
15. 07. 2005
Dát tip
Téměř jsem umřel při stěhování a dnes mi připojili net v novém, tedy slavme vzkříšení!:-) Ale věnec poslat můžeš, ovšem z poživatelných surovin..:-)

OK, buřty, lovečák, točeňák, bochník chleba, hořčice, kečup a jahody :-)))))

Marthin
15. 07. 2005
Dát tip
Kečup dvojitý, prosím a nějakou zmrzlinu..pistáciovou třeba, ať to má dobrou barvu..:-)

Pistáciovou? No, jak myslíš, ty to budeš jíst :-)))))

Marthin
15. 07. 2005
Dát tip
To bylo dýško pro pošťáka..:-)

pro kurýra :-))))) seš lakomec? nemůžeš si mu dát dýško sám?

Marthin
15. 07. 2005
Dát tip
Jsem, no..ale jinak bych se rozdal..:-)

jo, to já si umim představit, toto téma bych opustila, radši ti pošlu i tu zmrzku :-)))))

Marthin
15. 07. 2005
Dát tip
Hmm, něco se změnilo..:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru