Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"Myšlenka"

14. 01. 2001
1
0
1504
Autor
christi

Všem vám přeji krásný a úspěšný nový rok.

Myslíš že lehké je stát pod kapkou krůpěje, tam kde vše hned zmizí, krása Lásky je všem cizí, nicota tu všude dřímá, s tělem duší tiše splývá. Není. Tak proč se stále ptáš? Vždyť odpověď znáš. Nemůžu nesmím.
christi
15. 01. 2001
Dát tip
Astalavista:Diky tobe taky. Inventor:I tobe diky za kritiku. Arri:Neznam odpoved,ale i tobe dekuji.

Mahoney
15. 01. 2001
Dát tip
jsem si téměř jist, že jsem pochopil špatně, ale je to řečeno tak měkoučce... * PS nesedí mi "všem" ve čtvrtém verši - po "vše" v předcházejícím verši působí rušivě (opakování slov) a navíc boří rytmus - ta dvě slova se rýmují, ale ve verši jsou o slabiku jinde, možná by stačilo jenom jedno z těch slov posunout, třeba takhle: "tam kde vše hned zmizí, krása Lásky všem je cizí" (ale i tak to není ono)

christi
15. 01. 2001
Dát tip
Mahoney:Jo mas pravdu toho jsem si nevsimla diky.

Arri
14. 01. 2001
Dát tip
Proč nesmíš?:(

inventor
14. 01. 2001
Dát tip
dobrý začátek (prima dvojverší) a pak se všechno zhoršuje, snaha vyslovit je větší, než svět okrášlit, a přitom pointa není zjevná, aby ospravedlnila uvedený postup :-)

Astalavista
14. 01. 2001
Dát tip
Za prvním odstavcem mi chybí otazník. Jestli tam být nemá, tak odpověď "Není" je jen výkřik nevstahující se k předchozí sloce. Jak píše Inventor, začátek je fajn. S pointou bych to neviděl tak zle, čtu už několikátou tvou báseň a tak vím, o čem píšeš, a jak. Jinak i Tobě úspěšný rok a tvorbu v novém tisíciletí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru