Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jeden den v životě lidském

15. 11. 2005
5
0
4435
Autor
JiKo

Povídka má jen pouhé 3 věty, myslím, že to stačí :-)

Na narození jsem se dlouho těšil, celé měsíce si představoval svět tam venku a konečně to tu je, koukám na sebe, jsem svraštělé novorozeně, to nejhezčí na světě, alespoň vykulený otec to říká doktorům, jen nemůžu moc mluvit, přestože si pamatuji snad všechny písně co mi zpívala máma, z úst se mi dere při jakémkoli pokusu o artikulovanou řeč jen: "Béééééé!", své výsledky to ovšem také dává, člověku hned zakrývá výhled nabyté ženské ňadro, které laskám, ale jen tak dětsky, jo až vyrostu - jen počkejte ženský - sakra, už abych byl velkej.

 

Stačí chtít říká se a vskutku to platí, mé snahy o udržení stolice se daří a tak nemusím nosit ty zatracené plíny které mě nejenže mě škrtily v rozkroku, ale horší bylo vydržet, když se člověk nedovolal, to totiž pálí jako čert,  jak tak nad tím přemýšlím, nočník není úplně to pravé ořechové, naši chodí na mísu, to by byla paráda, a taky že jo, je to paráda sedět takhle na prkénku, hlavně když si člověk může sám spláchnout, to mě úplně uchvátilo a tak někdy splachuji dvakrát což máma nemá moc ráda: "Nesplachuj, víš jak je drahá voda? Počkej až vyrosteš a budeš si muset všechno platit.", v čemž jako daleko dospělejší samozřejmě měla pravdu, bydlet sám a hned po škole je drahá záležitost, lepší je tu tíži s někým sdílet, třeba s krásnou holkou co vedle ní člověk rád usíná i vstává, co vám povine syna nebo dceru, ale dyť je to jedno, hlavně, že je to zdravý, a roste vám to jako z vody pane Holásek, celý po tatínkovi, ale mamince je myslím také miminko podobné říkají sousedky, když chodíme na procházky s malým, jenže ten dospěje tak náhle, člověk se jen diví jak rychle se ptáčata naučí lítat a tak nezbývá než na procházky chodit sám, protože i Emilka už mě opustila.

 

Na pravidelné odpolední procházce se toulám městem, náhle stojím u brány hřbitova, zakopnu a upadnu, to se mi ještě nestalo, říkám si a když se mi vrátí vědomí pohřeb už je v plném proudu, všichni truchlí nad nebožtíkem, některé lidi dokonce poznávám, ale je mi to prd platné, kamarád nekamarád, všichni na mě hážou květiny a nakonec mě zahrne hrobník hlínou.
JiKo
10. 11. 2006
Dát tip
skoro jo :-)

JiKo
10. 11. 2006
Dát tip
A všiml sis někdy že když revoduješ život, že skutečně nejpomalejší vývoj a nejdelší období je mládí, paxe to tak nějak zrychluje... proto možná to někomu může připadat unáhlené ten konec

JiKo
10. 11. 2006
Dát tip
I-J: přiznám se že ti moc nerozumím

Lakrov
09. 06. 2006
Dát tip
Celý život ve 'dvou kilech'. Jen pozor, aby se toho nechytili obchodníci. Za chvíli bychom tu měli 'životní set' - od plenek až po rakev. Jen by se to asi neveslo do 'dvou kiloKč'. Ale třeba by to prodávali na splátky. 2 tisíce měsíčně. A jestli ono už to nenastalo. Je se mi zdá, že je to o něco dražší. Obchodníci už se asi chytli, mě tahle povídka taky a Ty chytneš TiP.

Nicollette
24. 11. 2005
Dát tip
jo ták, já jaký tři věty :o))) no hele, Marquéz zvládl větu na dvě stránky :-))) to byl fofr, takovej dost nudnej život snad nemáš JiKouši

JiKo
24. 11. 2005
Dát tip
mán na marquéze co dotahovat teda :)))

Nicollette
24. 11. 2005
Dát tip
to asi každej :o))

ty jedeš - zase tip

Lakrov
16. 11. 2005
Dát tip
Mam ted malo casu se jakkoli vyjadrit, ale poznamenam si. TiP.

CZlovek
16. 11. 2005
Dát tip
Tak to sedlo! Tři věty opravdu stačí. Výborně. ť*!

CZlovek
16. 11. 2005
Dát tip
Ještě párkrát jsem si to přečetl a napadlo mě, že by možná stačily i věty dvě :o).

JiKo
16. 11. 2005
Dát tip
můj původní záměr byl aby to bylo jedno souvětí ale už takle to dost vrže :)

Zuzulinka
15. 11. 2005
Dát tip
hezké...řekla bych jeden život ve zkratce...:o)*

Craerassy
15. 11. 2005
Dát tip
konec trošku uspěchaný:-)

Alojs
15. 11. 2005
Dát tip
konec je opravdu uspěchaný. a to před ním... přijde mi to neuhlazené. je tam spousta zbytečných chyb (třeba v čárkách a tak...).

JiKo
15. 11. 2005
Dát tip
no přiznám, že to bylo psáno tak z jednoho namočení do kalamáře a čárky mi teď k stáru už nějak nejdou :-(

Alojs
15. 11. 2005
Dát tip
chápu. taky jsem kolikrát ukvapený :/

bééé....a nám se nic neřeklo...bysme po Tobě taky hodili chryzantému...bééé

JiKo
15. 11. 2005
Dát tip
ste to propásli ale můžete se prohrabat :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru