Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Porcelain Narcissus

27. 11. 2005
2
2
3035

Dopředu se omlouvám, psala jsem to asi tak před týdnem o člověku, kterýho vůbec neznám, ale se Zvětšeninou jsme ho registrovaly jako značně pofiderní osobnost, byla jsem značně oslněná, trošku zkouřená a... a moc mě nebijte...(Taky jste byli adolescenti :)

 

Dokonalá krása. Bledá tvář, jako z vosku. Řasy mrkací panenky. Ale nikdy nezamrká. Jeho oči jsou z ledu. /// Ale viděla jsem v nich oheň. Oheň! Oranžový oheň! Zapaluje cigaretu- Hladí ji štíhlými prsty. Nese k ústům. Prohlíží si svůj obraz v zadní straně lžičky. Navyklými pohyby stimuluje hnek s kávou. Jeho rty vykrouží skromné O. Vyfoukne úzký proužek kouře. Kouř...kouř...kouř...kouř...kouř... /// Teď se dívá na display fotoaparátu. Usmívá se. Při pohledu na to, co vyfotil: Sebe. Sebe. Sebe. /// Telefonuje. S kým asi mluví? Myslím, že volá k sobě do bytu. A sám si na druhém konci odpovídá. Poněkud pohodlněji usazen v křesle.  /// V kavárně jsou židle ze dřeva. Jeho pozadí si zaslouží větší komfort. To všichni víme. (Víte to, že jo?) Ale stejně je vám smutno, protože... dopíjí kávu. Pomalu, lenivě se zvedá. Rozhlédne se kolem sebe. A já vím, že zatajíte dech, když se na vás podívá. Vím to. Vím, že šeptáte Neodcházej Ještě neodcházej! Jeho pohled má takovou sílu.  /// Přesto je křehký. Je z porcelánu. Stačila by jedna rána... tvrdá slupka by se roztříštila. Ale kdo by mu dokázal ublížit? Ne, on je ten, který zraňuje.  /// Odchází.  /// A všichni šeptají Neodcházej NE Ještě neodcházej NEODCHÁZEJ!  /// Nechápou, že on musí domů. Potřebuje to. Potřebuje se dívat do zrcadla. Hladit svůj obraz konečky prstů, to je jeho jehla. Dotýkat se té neskutečné tváře, to je jeho jehla. Líbat ty chladné rty, to je jeho jehla.  /// Když se pak svlékne... a uléhá do postele... s jediným, koho doopravdy miluje...  /// Je šťastný?


2 názory

tohle fakt není nic moc ale chápu, že chápeš :)

lighthouse
01. 07. 2007
Dát tip
jsem adolescentem tudíž líbí chápu představuju si :))

Eva_S
20. 01. 2006
Dát tip
:))to se člověku dobře řeší v tom stavu....:)) kdybys ho někdy zas potkala, dej mu to sválně přečíst....třeba na Tebe nevěřícně vyvalí očka a ....rozpláče se....

to doufám :) díky

Eva_S
20. 01. 2006
Dát tip
sem to myslela spíš jakože soudit neznámýho, nejspíš je docela jinej....atd....ale jako zábava dobrý....známe....

to je zajímavý, jak se v tom všichni nacházej :) thanx

zaujimave...kazdy pozna (alebo poznal) vo svojom okoli niekoho podobneho...napriklad mna :-)

to je krásné :-) dám ti tip

jé, díky, a přitom to neni moc dobrý...

je to podivný, ale líbí se mi to

romale
12. 12. 2005
Dát tip
Jsem si říkal - žeby o mně, ale hned první slova mě vyvedla z omylu...;-).........

jen aby :)

no vidis to :) je to zvlastni...

Jak jen jsme přemýšlely stejně....takový chlad z něj vycházel, bála bych se ho jen dotknout, bála bych se, že se rozbije...a uvnitř bude prázdno

Bossman
29. 11. 2005
Dát tip
Mám pocit, že takhle asi vidí lidi mě. Ale doma na sebe šahám jen vyjímečně!

ha, odhalila jsem tě :)

a navíc mám v prologu dvakrát 'značně'. jsem úplně blbá. ale to už asi víte :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru