Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kategorie sbírek?

04. 03. 2006
1
0
4365
Autor
Jeheheman

nazdar bazar

nebudu se rozsáhle zozhovořovat, jak moc mi nová verze písmáku nepadla do oka, že hlavně nesmyslné úpravy, spíše za účelem toho, aby byl dostatek viditelných změn, než z funkčních důHovězí bylo založeno v dobách tzv. velké kolonizace ve 14.století jako nejvýchodnější ze vsí vsetínského panství. O dvě století později zejména obyvatelé z Hovězí zakládali paseky v dalších místech směrem k uherské hranici a podíleli se na vzniku vsí Halenkova a Nového Hrozenkova. Obyvatelé Hovězí také plnili důležitou úlohu při obraně zemské hranice proti útokům od východu a mnoho z nich přitom přišlo o život. Tak například byla ves přepadena a vydrancována roku 1584 a znovu v listopadu 1585. při tomto druhém útoku se překvapení obyvatelé brzy zmohli na účinný odpor. Na pět set útočníků pobili a 120 jich zajali a odvedli na Vsetín. Za třicetileté války se obyvatelé Hovězí vyznamenali v tzv. valašských povstáních a za trest jich bylo nejméně sedm v roce 1644 popraveno a ves byla z velké části vypálena. 

Nové příkoří utrpěli obyvatelé za vpádu Tatarů, kteří jako spojenci Turků přepadli Hovězí v roce 1663. V roce 1708 se Hovězí stalo cílem útoků uherských povstalců - kuruců. Také tenkrát se jeho obyvatelům podařilo postavit se útočníkům na odpor a část kořisti jim odebrat. Jedním z pamětníků těch časů je nevelký jednopatrový zámek, který byl postaven ve druhé polovině 17.století, v době kdy bylo Hovězí na krátký čas samostatným panstvím.ka, neviditelný archiv - postupně odmazávaná popelnice)

jde to ještě?

pokud to nejde, předpokládám že jde o geniální psychotah mající přimět písmáky k tomu aby svá díla, za která se stydí, poctivě a naráz odmazali,).. aspoň u mě by to tedy vyšlo:) ovšem user friendliness teda další potenciální kopanec do pr.

ahoj a dík za radu či konejšivé slovo               J'heman


romale
26. 03. 2006
Dát tip
;-) Do prdele...

Godfrey
12. 03. 2006
Dát tip
A neví někdo, proč je pořadí děl ve sbírkách naopak?

espanolka
07. 03. 2006
Dát tip
ja farbu prehltnem, aj to ze teraz je to ovela neprehladnejsie a tiez pomalsie.. len.. DIELA V MOJICH ZBIERKACH A NA AUTORSKEJ STRANKE SU UPLNE POPREHADZOVANE!!!! .. a vobec netusim ako to dat do povodneho stavu..

necona tom bude, ale v tomhle pripade to snad platit nebude. Je to preci jenom zacatek a mam pocit, ze si pismak2 zaslouzi trochu shovivavosti, aby byl nejakej cas hajenej... Je hrozne hloupi porad omilat, ze nikdo zmenu nechtel. Pismak 1 mel potize (v podstate se uz dlouho jenom zaplatovalo) a musel byt nejak nahrazen. (podle to ho co vim) To jsou fakta. Kritika by mela byt aspon trochu taktni a hlavne konstruktivni.

StvN
06. 03. 2006
Dát tip
To víš, že funguje:) Asi budu taky redaktorem. Bude prča.

Jeheheman
06. 03. 2006
Dát tip
Fouckault: dík za příspěvek, jen teda to smazání bych si zase tak k srdci nebral. zas tak vážně to nežeru;o) ale ta plocha na dílo je taková rozbitá to jo.. jaza: ani se k sobě nedívám, jinak bych tam sdad nechal cirka 5 věcí;o) ale za některý dříve schovaný se fakt stydím, je to psycho je tam mít zveřejněný, dyž to spustili zpola nedodělaný:o) chjo tramtarka: joo, já sem teda dost nemilitantní, takže budu štáb a budu řídit akce tvého jednočlenného komanda:o)) stvn: jo tak vono ti to mazání funguje akoráts nechtěl? tak dík. mě by bubákování moc neba, stanu se rač redaktorem heh:o) byl bych špatnej fízl vella: já sem taky dost ironickej čovek, tak mě tvý hlášky leckdy i docela baví;o) leenai: noo, ono to zatím prostě asi nejde no.. vkládat sem nezkoušel a radši si už nevšímat:o) miguel: byrokracie je taková ta věc co zavádí nepotřebné věci, komplikuje ty dřív zbytečně jednoduché..:o) no ale tady to bude lepší, hlavně protože tady si, narozdíl od byrokracie, radši, na ty (i zbytečný) prostě zvyknem. písmáček je písmáček:)

Taky mi to vadi...presunul sem vsechny svoje dilka pod jeden nick - mel sem je ukryty ve sbirce a ted jsou jakoby novejsi, nez ty opravdu novy... Proste moje autorska stranky je jeden velkej chaos. Ale jako znameni nadeje budu citovat Wericha z Pekarova cisare (situace, kdy Ticho de Braahovi poslali misto cocky do dalekohledu cocku normalni): "To je byrokracie, to se casem poda!" :-)

leenai
05. 03. 2006
Dát tip
jo a všiml sis, že když vkládáš, máš asi kilometrový řádky ?? a nejde to změnit! grr

leenai
05. 03. 2006
Dát tip
na to sem teď taky přišla a hledala jsem to děsivě dlouho, než jsem to vzdala, což mě dost dožralo, protože jsem na tom ztratila děsně moc svýho skrovnýho času... až budeš vědět, dáš mi vědít plíš? já su tu tak zmetěná...

StvN
05. 03. 2006
Dát tip
No jo citlivky. Těch čím dál víc.

Tramtarka
05. 03. 2006
Dát tip
předvellerevoluční statusy-tak to je výbornej výraz:)))máš naprostou pravdu..založíme protestní komando:)))

jaza
05. 03. 2006
Dát tip
mám úplně stejnej problém... takže sem pro jistotu smazal asi 20 děl... ta moje soudnost

Fouckault
05. 03. 2006
Dát tip
avi

Fouckault
05. 03. 2006
Dát tip
myslím že funguje tak necelá polovina funkcí co byly na P1.. ale naslouchejme hlasu zezhora.. že toto není plná verze.. tak se nám snad některé sofistikované vymoženosti z minulosti postupně vráti.. (co se čte.. nejoblíbenější díla atd, atd..) osobně mě nejvíc prudí skutečně agresivní napětí mezi bílou prezentační plochou a info rámy v tmavě modré.. kontrast ..je rozptylující a ruší čtení.. nechápu že majitelka sama nezaloží nějakou diskusi o tom co nefunguje a vydává se napospas takovýmto výkřikům zezdola které budou jistě oprávněně vznikat a narůstat.. Stvn.. o mazaní raději nevtipkuj.. na to jsou tulidi citliví

Jeheheman
04. 03. 2006
Dát tip
hah ale to duplikování při překliknutí neodstranili;o)

Jeheheman
04. 03. 2006
Dát tip
hah ale to duplikování při překliknutí neodstranili;o)

Jeheheman
04. 03. 2006
Dát tip
slovenská televízia nevysiela: :o) mě zase pobavilo to smazání, připomělo mi to, kterak neználkovi přestala fungovat kouzelná hůlka:) asi ty technické problémy žj. aspoň vidim, že admin je taky čovek a má svá malá trápení hehe:)) ještě že sem toho ádu nevzal a přenechal to kapacitám jako sk8girl či stvn. ahoj:) jo sranda;)

StvN
04. 03. 2006
Dát tip
Mám za to, že technické problémy se řeší a řešit budou ještě nějaký čas. Takže i tohle bude možné a přestože jsi mě svým textem pobavil, věděl bych o vhodnější cestě k jeho prezentaci, takže tě mažu. Hahá. Sranda, viď?

Micro
04. 03. 2006
Dát tip
Nečetl jsem to, ale stačí mi ty výrazný místa a naprosto s tebou souhlasim, chtělo by to udělat tak, aby věci, které na P1 byly ve sbírce schované před autorskou stránkou, i tady byly schované...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru