Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mezi olivovníky

Výběr: sleeping_beauty
15. 03. 2001
7
0
2118
Autor
Abendstern

rozbitým schodištěm v severním cípu amfiteátru přichází zástup tóg ověšených hrozny trpké révy zneklidněných hlasem umírajících keřů: !...voláme ke skalám...! !...nebe zahalujeme...! !...z hloubi duší zkalených...! !...prýští olivový olej...! první mezi rovnými strnou v strachu z blízké smrti prohánějící se nad močálem ukryté kdesi v moři mlhy jasný den přesto prozpěvuje dál: ...jsme ptačí spočinutí... ...hlasem létajících ryb... ...vzýváme naši matku... ...řeku podzemní... jejich růžolící tváře zmateny cizím smutkem pohrávají si s vínem v žilách budou až do rána družně se radovat: !...kvílíme strašně...! !...za tmy odhazujeme...! !...sebe do kádí...! !...a společně tato těla pijeme...!
dismorphia
20. 06. 2004
Dát tip
ta naléhavost.. ale nejde jí nevěřit..

Dabi
29. 10. 2002
Dát tip
Na ty olivky jsi mě nalákal...nelituji:-) můj upřímný t*

Wopi
15. 03. 2001
Dát tip
Nádhera. To mě dostalo. Tip atd.

Laďa
15. 03. 2001
Dát tip
Mě ta forma a to volání taky dostalo, ale s prominutím mi tam vůbec nesedí ten olivový olej. Přijde mi nějak kuchyňsky nepoetický. Ale jinak fakt dobrá báseň.

Wopi
15. 03. 2001
Dát tip
Od kdy je kuchyň nepoetická? Koření je velmi poetické. Var kávy - to je poezie sama! A spálená pizza v troubě, která se hlásí o pozornost kouřovými signály? Co se nám to snažíš namluvit ??? :-)))))

hermit
15. 03. 2001
Dát tip
je to o dionýsských mystériích? pěkné, nevím proč, ale působí to na mě jako by to bylo napsáno před sto lety - a to nemyslím nijak pejorativně ***-- tip

Pája
15. 03. 2001
Dát tip
je to zajímavé olivový olej se mi v básni zrovna moc líbí jsme ptačí spočinutí no prostě zajímavé obrazy *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru