Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Paní Revoluce

19. 04. 2001
1
0
1243
Autor
KID

Ovace řinčí tak hlasitě, Až se plamen pochodně klaní A mocní se tleskajících duší. A komu dav plácá tak zarytě ? Pochodeň držíc své paní. Kráčící - kam však netuší. Lid věří ji, cinká a drží se světla, Co míří do nebe či rovnou do pekla. Vidí jen na krátko, dál už tma jen, Paní však poroučí: „Národe, jdem !“ Přejme jim, aby za nějakou tu míli, Došli či dolezli k snovému cíli.
clovrdik
19. 04. 2001
Dát tip
No člověče, kdybyh to měl hodnotit formálně, tj, zkoumat originálnost rýmů, moc bych netleskal. Ti, co tomu rozumí, asi řeknou, že třeba světla - pekla je gramatický (?) rým atd. Ale jelikož tomu zas tak nerozumím, tak té formálnosti nechám. Po obsahové stránce bych řekl, že je v tom dost pravdy a uvážíme-li naši vlastní zkušenost, je to fakt dost pravda. Tam nějak bych řekl, že by to mohl být takový pamflet proti stádnosti v době revoluční .. . Jo, to by mohlo bejt. Ten pamflet nemyslím vůbec hanlivě, naopak, dokážu si představit, jak se tenhle textík objeví někde vylepenej na nároží jako varování před slepou vírou v ty pokřikující dobráky v čele davu.

Suppe
19. 04. 2001
Dát tip
hm....

Funda
19. 04. 2001
Dát tip
Jako úvaha je to naprosto skvělý a jako báseň taky. TIP

Cavalera
19. 04. 2001
Dát tip
myšlenka jde .... ty rytmy docela pokulhávaj ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru