Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

T O U Ž Í Š

01. 03. 2007
1
6
1828
Autor
Sarlota.Alli

Věnováno Hvězdě

Klávesy na tvých křídlech

jenom černé

nebo bílé

v hlavě

ti znějí

jako miliony barev....

když se jich dotkneš.

Zázraky tvých hoří

ať živé

nebo mrtvé

v rukách

ti hrají

stejně jak před lety...

když na ně myslíš.

Ticho tvé svatyně

promluví

hlasitěji

než hlas

sametu

o slibech porušených...

když po nich toužíš.


6 názorů

Jsi-li Hvězdou, která strávila za křídlem půlku života (tu druhou na pódiu)a docela slušně tě to živí, pak pochopíš co to znamená, když ti v hlavě znějí jako miliony barev, ale pocítíš to, jen když se těch káves odhodláš dotknout. Po třiceti letech, máš za sebou tolik songů, že už si je ani nepoznáváš. Některé jsou věčné, některé zapomenuté. Na některé jsi hrdý a na některé ne. Ale když si čas od času uděláš chvíli a vzpomínáš a přehraješ si je, zjistíš, že chápeš, proč jsi je psal. A že jsi je psal ze smutku. A tak tam sedíš, ve svatyni s klavírem v úplném tichu a v hlavě ti už zní další. Jinak ta poslední sloka byla poslední větou z písně SOROW od Pink Floyd. "...a ticho jež hlasitěji nežli slova mluví o slibech porušených." Hvězda chápe, smrtelník nedokáže. Hvězdě by nestačilo: "Skvělá práce, jen tak dál!" Hvězda touží po pochopení.

Honzyk
01. 03. 2007
Dát tip
.no,.nevim:DDDDDD.....:)))))))))

physis
01. 03. 2007
Dát tip
jo asociace aha já v tom hledala pořád něco no H. myslim slušně ozřejmil asi jo.) dík

Honzyk
01. 03. 2007
Dát tip
........spis bych rek, ze ses vy\dal(a) po ty nejjednpodussi asociativni cesticce...Klavesy...cerny...bily...A KRIDLA... milioony barev nevimproc, pak jakobych mel byt vtazen...teda do textu...kdyz se jich dotknes...ptam se: CEHO..?--- ...NO a "Zazraky tvych hori"...zazraky TVYCH (koho, ceho, co...?)...zrejme BAREV, takze pokracujeme po pasu, atd....a vyjde nam to, alespikn ja myslim, nejdulezitejsi....ty tri vety napravo....bejt adresatem techto slov, rekl bych ti zrejme, rekni to, jak to zobacek narpost, no...asi tak nejak......(?)---_:)))

physis
01. 03. 2007
Dát tip
tady nevim není to zrovna moje gusto /ale co to je že jo/ možná to není špatný jenom nedovedu posoudit no

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru