Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strach

16. 04. 2007
5
17
2846
Autor
Petr_Fonvald

Jsem stvoření křehký

A pod tíhou samoty

Mě i sněhový vločky sráží k zemi

 

Vidím až za duhu

A slyším i očima

Že svět je v odstínech šedi

Jen něco nad žaludkem

Žhne krvavě rudě

 

Jsem duše v těle

Jak v domácím vězení

Hlídána legií stínů

A kohortou pochybností

Strach už mě neděsí

Vidím i rukama

Že k poznání krásy

Třeba nejen očí


17 názorů

Moc Hezké...Povedlo se ti...Super...

Honzyk
17. 04. 2007
Dát tip
no tak to ti dik:DDDDD

V poho. Jenom rád provokuju lidi. Dík za vaše názory. Měl sem odpoledne jenom blbou náladu.

Honzyk
16. 04. 2007
Dát tip
...no, mozna, zes, PF, nmarazil na jeden z docela velkych, blbych problemu tohoto serveru....ty das text...OK---ja ho prectu, a bacha, pisu ne kritiku....to ani neujde, bejt na obou stranach barikady, podle mne vyzna se tady asi jen Zelenej raj a Fouc., ale to je fukanec...tedy napisu NAZOR- A CO JE DULEZITY, nemel bys vztahiovat na svou povahu, charaktre, na to, jakej jsi...co ja vo tobe vim...? Mam pred sebou jen text, a ten mi dava úpravo "vozit" se jen po nem, v zadnym pripade po tobe...mne todle nekdy taky taqdy "chytrolini" nektery delali...(napr. radiliu, co si mam precist, jakej prasek si vzit, ze jsem nakej precitlívekej...)----ale todle je úprece amaterskej lit. server, a ne psychoanalyticka poradna...nebo ne??))

Já podal jenom vysvětlení s klidem v srdci. A to že sem psychicky narušenej je možná pravda. Ale to básník má být, ne? Jenom psychologicky filosofickej výlev. :-)

Honzyk
16. 04. 2007
Dát tip
...nac ta silna slova....ja prectu - a napisu svuj nazor...a nijak nehodnotim tvou povahu....z textu, tak kratkyho, neradno dedukovat...tak se nestet...nazor jen)))--- p.s. ja bych za nej b\yl rad, a nenaoprd se..))

Lovkyně: Taky když sem tohle psal, tak sem po dlouhé době cítil mír v duši, protože se přijal to kdo jsem. Jenom kus zlomenýho chlapa. Meteorit co ještě nestihl po dopadu schladnout. A rozhod sem se že zásadně změním styl. A Honzyku, jak mužeš vědět že sem todle nežil? Cítím všechno stokrát víc a jinak. Sem snad psychicky narušenej? Možná. Nebo zženštilej? Rozhodně ne. Jsem kdo jsem a lidi mě buď berou. jakej sem a mají mě rádi, nebo si na mě ukazujou prstem a opovrhují mnou. A tak to mám celej život. Už od dětství jsem byl hypersenzitivní. Myslíte, že jsem chtěl nýst tíhu doby? A tak se se vším vypořádávám svým osobitým stylem. Myslíte, že Bukowski byl taky jenom starej prasák, co mu dělalo dobře když nasral pár lidí?

Honzyk
16. 04. 2007
Dát tip
p.s. a pripada mi az zensky jemnounky, ale to by mi nevadilo....tak jeden cas psal i Bunin, a ten si kap=avku lecil sam, nechtej vedet jak))))

Honzyk
16. 04. 2007
Dát tip
..ja teda mam podobnej pocit jako lovkyne...ze remeslne zrucny, ale citu jako maku....jako bys todle nezil, ale umel se vzit, a dobre...nevim ovsem, coto udela s "kvalitou" textu...je to malo, neni to malo?????

brownstone
16. 04. 2007
Dát tip
:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru