Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ŠÉFREDAKTOŘI ODEJDĚTE!!! - petice za odchod Armanda (Koulese a Koulese 1-?) z funkce šéfredaktora a znovuobnovení funkční redakce.

27. 06. 2007
33
380
10118
Autor
Zbora

Přestože nejsem idealista a pochybuji, že by hlas řadových nicků (a nicek) mohl dolehnout k uším nejvyšším, mám za to, že by bylo zajímavé dozvědět se, kolika lidem současný stav taknějak jakoby (řečeno slovy seniora) nevyhovuje, a zadále zjistit, zda je vedení serveru opravdu tak arogantní, nebo jsou to jen plané pomluvy nehezkých a pokřivených zakomlexovanců.


Nuže, déle jak půl roku od korunovace Armanda a vyřčení souhrnu jeho novoročních slibů, předsevzetí a přání, se neudálo nic, co by se alespoň nějakým způsobem blížilo jejich zhmotnění (cizím slovem realizaci). Například (cituji): "Nejpozději v průběhu března bychom rádi, aby vyšlo první číslo oficiálního písmáckého časopisu". Bohužel nikde není zmíněn letopočet a formulka (ne ta A. Sennova) "rádi bychom" odkazuje celý projekt spíše do oblasti snů a imaginací (celý blábol si můžete přečíst zde: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=224178 ).


Nuže, pokud souhlasíte s domněnkou, že současné vedení Písmáka dělá svou práci špatně (nebo případně, že ji nedělá), máte možnost to zde svým elektro(nick)ým podpisem dát najevo.


Děkuji za pozornost (řečeno slovy Velly) a prosím, abyste nevedli pod dílem diskusi (jen podpis).

 

 

Seznam zúčastněných: (zatím se podepsalo 63 lidí)
Honzyk
malinka_hvezdinka
sidonia - redaktor
(((grafoman)))
dadik
Noe1
stenos
Janek
Pišta Hufnágl
papouch
Zvrhlík
pozorovatel
Winter
fajo
Mr Neutron
cerna lovkyně
Celebrian
Ultrainfernal
James Juyce
Frnek
tři černí mravenci
dítě na skleníku
Yann
mořský koník martinez
Vitex
katugiro
romale
zlyvkus
Zlý wětry vod řeky
Umprdentální kandelábrdelismus
thalina
JiKo
Garth
Berg
Fouckault
Skafararix
MorriconeTheGod
buenavistasocialclub
Sutech
Pirka
Jakubisko
Veskalách
Induan
ssTera
Tangens Omega36
jezuita
Norsko 1
Petrusha
Octopus Syd
Cale
Hajka
NJN
.
Peachus Ksheery
Start-CZ
Fallen Angel of Darkness
oleandr - redaktor
reneelowe
SENIOR - redaktor
K Anče
dee dead
kouzelná květinka
silence - redaktor


380 názorů

jo, taky za to můžu! :-) to víš, jak napsala sid... asi jsem dospěla :D


Petrusha
17. 08. 2016
Dát tip

vďaka súčasnému "zlepšenému stavu" mrtvého švába za skriňou som sem prestala chodiť takmer úplne ... 


Frnek
16. 08. 2016
Dát tip

květinko, je i to tvoje vina, i ty jsi na to začala kakat. a přepustila toto slavné místo těm...no těm venku.. těm mastodontům  :´-(  ... šup nějaký nový dílko..

dík za radu, zkusím to, ale těch pravých jmen moc neznám. kdo by se o ně také v té euforické době zajímal, žáno. hlavně že mám v hlavě stopadesát nicků.


Zbora
15. 08. 2016
Dát tip

Zkus Facebook, Frnku, možná tam leckoho ze starých známých objevíš...


kdeže doby slávy písmáka jsou?! eštěže jsou tu střípky minulosti... :-)


A zase ta nostalgie! :)


sidonia
04. 08. 2016
Dát tip

rozervaní se zacelili, neklidní dospěli 

asi :-)


Frnek
04. 08. 2016
Dát tip

Ahój!

chtěl jsem vyzkoušet, jestli ještě fungují hromadná avíza, sedm let jsem tu nebyl... Vrátím se a tady nějak pusto. A co ty, Sid - poslední dílo 2010, coje? Hoď tam něco, chci si zase číst subgeneračí nářezy!!! Ty kraviny pro důchodce, co jsou na hlavní straně, se fakt nedaj :-().. kde sou všichni gb showové, minimové, zaprděncové a vůbec tyhlety independentní volové.. Co se to posralo s písmákem?


sidonia
03. 08. 2016
Dát tip

tož to musí upravit Zbora, ne

ale děkuju za info :-)


a2a2a
02. 08. 2016
Dát tip

Obávám se, že ti s tím nijk nepomohu, není to v mých možnostech, tvé vyjádření zde je ostatně dostačující.


Frnek
02. 08. 2016
Dát tip

Dobrý den,

chtěl bych svůj podpis vzíti zpět. Zpětně si myslím, že to byla velmi kvalitní redakce a Armand to vedl výtečně. Děkuji za pochopení.


To byly časy... :)))

Loutka
06. 11. 2007
Dát tip
nechci se pouštět do nějakejch sáhodlouhejch diskuzí, co je, co není, co by mohlo být...hlavně proto, že je mi to fuk důvod, proč skřehotam, je ten, že o nechápu už jsem si začínal myslet, že je mrtvá...není mrtvá, jenom byla rok zablokovaná ale zavírat huby je už asi normální, jinak by nebylo normální dělat olympiádu v Pekingu takže Loutka

Senyoryta
08. 09. 2007
Dát tip
Jakoby přijímám.

Zbora
03. 09. 2007
Dát tip
Jakoby beru navědomí, leč Tě nevpíšu do seznamu, neb editaci mám bloklou.

Senyoryta
03. 09. 2007
Dát tip
Smrt! Smrt! Smrt! Pedpisuju se, jakoby, jó?

hai_mal
28. 07. 2007
Dát tip
Ano, právě to všechno pročítám. Bohužel (chtělo by se po přečtení říct Bohudík) jsem tu dlouhou dobu nebyla, takže vůbec nevím, jak to tady fungovalo či nefungovalo poslední rok a půl. Když jsem tu byla činná (do konce roku 2005) tak jsem spokojena rozhodně nebyla, ovšem - všude je něco, že. Jak to tady funguje či nefunguje dnes, opravdu nemám tušení, ale víceméně mě moc nepřekvapuje, že to tu stále jaksi vře - příliš mnoho emocí na příliš malé půdě - řekla bych, tohle je zatím můj prvotní dojem z těch diskuzí, debat a různých peticí, které jsem od včerejška měla možnost číst. Zarazila mě však jedna věc a to je údajné smazání některých uživatelů - některé jsem velmi dobře znala . Nechápu oč tady jde, ale jsem rozhodně PROTI mazání nicků, zvláště jedná-li se o aktivní a některými lidmi uznávané autory; ohledně vymazání i jejich děl mám nepříjemný pocit, že tyhle sankce už notně zavání jakousi osobní mstou. A podobná prohlášení typu : Nelíbí se ti - běž, jsem bohužel slyšela (četla) až příliš často, než abych byla schopna na ně reagovat vstřícně. Domnívám se, že autoritu si nikdo nemůže vydobýt mazaním nepohodlných nicků a dokonce i jejich děl, myslím, že tohle byl velmi, velmi nešťastný způsob demonstrace "síly" - či jak to nazvat. Já vím, jde tady o petici. Svůj názor jsem v podstatě už napsala. Neznám současné vedené Písmáku a neznám ani šéfredaktora. Tudíž nemohu zatím dostatečně posoudit kvalitu jejich práce. Vyjádřila jsem svůj názor ohledně mazání nicků a za tím si stojím. Budu-li mít více informací o nynějším dění, (ten kdo si na mě ještě pamatuje určitě ví, že si své názory nenechám pro sebe)tak se jistě vyjádřím tak, jak to budu považovat za správné. Osobně můžu říct tohle - Vrátila jsem se sem po delší době s upřímným přáním zde opět psát a samozřejmě číst a vyhledávat Perly, které tu přes všechny nesváry jsou a vždycky byly. Díky za avi a zároveň se omlouvám za avi všem zúčastněným

dadíková
28. 07. 2007
Dát tip
hai mal, tady si počti, snad to není promazané jako všecky jiné diskuze

palino8
11. 07. 2007
Dát tip
palino8

Zbora
04. 07. 2007
Dát tip
Souhlasím

Armand
03. 07. 2007
Dát tip
Zbora: vnímám to podobně jako Nicollette... proto si myslím, že nejlepší bude, když se sejdem a já uslyším od tebe osobně a nikoliv psaným slovem na virtuálním papíře, jak věci vnímáš a třeba tě bude zajímat i to co tomu říkám já. Myslím, že zrovna mezi náma je ta pře úplně zbytečná. To myslím zcela vážně. (bez avi)

Zbora
03. 07. 2007
Dát tip
:o)

Nicollette
03. 07. 2007
Dát tip
Zbora: tvůj problém je osobní a to ti nikdo krom tebe nevyřeší

Taky jsem nepoděkonal, takže Zboro, díky za tuhle věc a Armande a Vello, díky za ochotu vyjednávat a nebýt jenom loutky pohybující se na serveru a pohybující se serverem...

a2a2a
03. 07. 2007
Dát tip
Staničko, jak jsem uviděl tvůj nick, hned jsem si uvědomil, že ti dlužím poděkování za přímost, slušnost a ochotu se angažovat, ačkoliv o subjekty, kde dobře umístit návratnou investici své přívětivosti, určitě nemáš nouzi. Ale tak tomu už bývá, že lidé co chtějí dávat, dávat mají co.

dadik
03. 07. 2007
Dát tip
a2 přesně

a2a2a
03. 07. 2007
Dát tip
Honzo, považuji tvou petici za užitečnou,a jsem nadále skeptický. Ale vše zlé je k něčemu dobré. třeba k tomu, že člověk zjistí, že je to byť k jeho lítosti k ničemu, ale pak se konečně pořádně rozhlédne, protože jít se chce.

Zbora
02. 07. 2007
Dát tip
Armand: to, že si ve svém prvním příspěvku zde za vedení Písmáka z nějakého nejasného důvodu označil celou redakci, jen ukazuje jak manipuluješ s výroky a přikládáš jim vlastní hodící se interpretace. Redaktor není vedoucím pracovníkem do té doby, než je mu přiděleno vedení nějakého projektu. Co si o něm (Tvém obhajujícím se) příspěvku myslí poddaní už jsi se měl možnost dočíst. Nebudu se opakovat. Tvůj alibismus už je poněkud zažitý a čím dál více ztrácí na důvěryhodnosti, a že Ti přijde smradlavé, když se někdo pokusí upozornit na to, jaký je všeobecný náhled na věc, aniž by měl ze své pozice možnost s tím cokoli dělat, mě víceméně neudivuje, ale kde vidíš hrubost v nátlaku a vykonstruovnost se mi dohledat nepodařilo. A na závěr ještě k Tvé poznámce, že: "Vždyť nikdo přece nikoho nenutí zůstávat tady na tomto tak špatně vedeném a spravovaném místě." Ti povím jen to, že ze země, ve které jsi se narodil, žil a snažil se jí pomoci vzkvétat, se špatně odchází. Pokud je mnou publikovaná petice urážkou, provokací nebo pomluvou, tak se omlouvám. Nic z toho v ní nespatřuji (kladla si za cíl, jak píšu v prologu, ukázat na veřejné mínění o stavu věcí), ale mohu se samozřejmě mýlit.

kouzelná_květinka: Souhlasím s Tebou, akorát jenom dodám, že takhle vytočenej jsem byl minulej tejden. Dneska, když už to vypadá lépe a je to na dobré cestě, bych jenom zdůraznil, že nechci žádné další cenzury a mazání. Vella: Jsem rád, že se to řeší rozumnou cestou a ne žádnými dalšími mazanicemi. Jenom se zeptám: Jak to vypadá s Noem1 a papouchem?

Vitex
02. 07. 2007
Dát tip
Ok..

Vitex
02. 07. 2007
Dát tip
květinka, Vella : Vlastní názory, urážky i provokace tu byly - to ano - ale pomluva, kvůli které to vše vzniklo, stále nebyla prokázána. (Vello, promiň, že to zdůrazuňuju pořád dokola a dokola, ale pořád ještě tu ty texty dost lidí zajímají)

Armand
02. 07. 2007
Dát tip
Crae: má včerejší schůzka s místními "odbory" byla velmi příjemná a spoustu věcí vyjasnila (oboustranně), troufám si říct.

Já se prostě nestačím divit...kroutím hlavou a nechápu o co tady vlastně jde?! Budeme se mazat sami, za to, že máme vlastní názor a prostě se nám některé věci nelíbí a co se tak jaksi mimochodem mezi řečí (asi) slíbilo, tak se neplní a je to správně... (fuj) aha, takže v tom případě pokud má někdo svůj názor a řekne ho, respektive napíše, tak je prostě odepsaný a pokud se nesmaže, tak ho smaže Vella sama... Bravo... v tom případě, napiš drahá Vello, že je to Tvůj soukromej server, kde nechceš aby to a to bylo vyjadřováno, to a to uveřejňováno a to a to.. když se mi nebude líbit, tak mám právo toho či onoho zablokovat, smazat nebo hodit do odpadkového koše. V takovém případě to bude o něčem jiném, ale dáš jasné hranice, co si člověk může dovolit a co ne. V tomto případě, jako na volném serveru mi to trochu - ne trochu, ale docela dost - zapáchá. Nic proti komunismu, ale proč se tam nevrátit.. nebo takovej bachův absolutismus, co Ty na to? To by byla paráda... a proč někoho jenom mazat.. na hranici s ním, ne?! A to se neptám a nepídím po tom, co Ti tak strašného udělali nebo řekli smazaní pánové.... aha, vlastně.. vyjádřili svůj vlastní názor? jestli ne a byli vulgární, chtěla bych přepis tohoto vulgarismu.. což Ti jako určitě nebude činit problém a pokud to bude oprávněné, máš mou hlubokou omluvu. Chudákovi papouchovi ani rozdupat bábovičky nedovolíš... sorry, za nevyžádané avi...

Craerassy
02. 07. 2007
Dát tip
Vella...já tu tedy dost dlouho nebyla, ale přesto by mě zajímalo, za co byl zablokován Fouckault...pokud jsou tu nějaká nová pravidla, ráda bych je znala...budou zablokováni všichni, kdo podepsali petici? nemyslím, že tohle Armandovi ulehčí jeho současnou pozici tady a komunikaci s místními "odbory"

komunikace s tebou teď v poho, JENŽE: to mazání bude kdykoli pokračovat a ty budeš v poho souhlasit? To mi příde eklhaft. Sorry.

Armand
01. 07. 2007
Dát tip
Luk: dík za info .-) i za nabídku

bajron
01. 07. 2007
Dát tip
bajron

Armand: jo eště něco: to blokování a mazání ti příde v poho? Nějak mě ti teď posedla nostalgie a koupil si starý Plastiky - ty taky zakazovali... ;-))

Armand: Kdepáááááááák placená(ani floka), kdepáááááááááák anonymní redakce,(spoustu znam osobně a jejich seznam visí na stránkách) kdepááááááák nelze otevřít pusu (navážel jsem se do nich spoustakrát - NIKDY NIKOHO za názor nesmázli), jestli se ti tam nelíbí - prosím tvůj názor, nepřehlednost - jen na první pohled (měl jsem poprvé pocit, jako když jsem přecházel z T602 na Widows), časopis i čtení maj mouchy, ale furt se něco DĚJE... Navíc to co řikal Gath - de dělat něco jen tak jako na liteřře. Klidně se přidam - ale nebudu poskakovat jak Vella zapíská - ne že někoho vymaže a já budu nadšeně řikat smazat smazat - nemam moc času, ale dílčí věci proč ne. :-) Taky sem nemyslel, aby Písmák byl jako Totem, ale jak by to Písmák moh dělat jako Totem v Krizových situacích, a aby se dělo aspoň něco.

Skafararix
30. 06. 2007
Dát tip
Haha...no sranda ako som si to nestastne nacasoval. Dnes som si zmazal dobrovolne vsetky diela pod svojim nickom no nema to nic spolocne s touto "modnou" vlnou. Cista nahoda, ze sa moje maniodepresivne frustrujuce stavy casovo prelinaju s tymito pismackymi pnutiami na oboch stranach barikady:). Ukoncim to klasickym zvolanim Hrdinov nove fronty: "vsude su drogy, kurvy a smrad..":)

Anetté
30. 06. 2007
Dát tip
Tohle je fakt stupidita. Když už mi sem pořád šlete avíza, jdu se vyjádřit a oznámit Vám svůj názor. Znova. Nemažte se jinak se smažu. Tak. Nenechám se tu okrádat o poezii a prozu. Tak ať se lidi nevdávaj, když pak není ani Písmák v bezpečí. Na reakce typu tak se smaž neodpovídám.

Vitex
30. 06. 2007
Dát tip
Čtěte pozorovatelovo dílo "Návrh" - cosi se tam rýsuje.

frok
30. 06. 2007
Dát tip
vello: nedej se, chtěli by ti vzít písmáka a udělat z něho bleší trh

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
.

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
nefunguje blokace? sakra každej radaktor to má?

stenos
30. 06. 2007
Dát tip
Já chci psát a číst poezii, milá Vello! Avšak tvé prohlášení, které se dostalo do "zlatého výběru" je neskutečně autoritativní. Běhá mi z něj husí kůže po zádech ! Opravdu ti -i tvým oblíbeným redaktorům - dotyční tak moc ubližují? Pevně doufám, že to z tvé strany jsou jen vzedmuté emoce.

frok
30. 06. 2007
Dát tip
noe1 stojíš úplně vedle - vellu jsem viděl jen na obrázku

frok
30. 06. 2007
Dát tip
pozorovatel - a k čemu by ti to bylo?

Noe1
30. 06. 2007
Dát tip
Pozorovatel: vzhlledem k tomu, že mu nefunguje bllokace ... výběr se vellmi zužuje, každopádně je to zbaběllá svině. Pardon, svině by to mohlla brát jako osobní útok !!!

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
NJN - naživo o živým, ale tohle patří sem...:) a v hospodě nemohou být všichni, kdo by chtěli.. jinak samozřejmě nemám nic proti sešlosti kohokoliv s kýmkoliv kdekoliv...:)

a2a2a
30. 06. 2007
Dát tip
Veroniko, to je cesta do pekel, a skutečně by bylo lépe ty pozitivní signály podpořit a dát tak příležitost zejména Armandovi,aby tam, kde to půjde, našel styčné body. Ochotu k tomu má. A po tvé výzvě, jsem si nevšiml, že by Fouckault či Pišta zvolili urážlivý či vlgární tón, polemický jistě. Nechci naléhat, vím dobře, že jsi zde často musela snášet mnohem více, než je únosné, já sám bych to určitě nevydržel,ale te, kdo projeví dobrou vůli, nutně získá.

pozorovateI
30. 06. 2007
Dát tip
a co si takhle zahrát na hádání kdo asi tak frok může být..?

frok
30. 06. 2007
Dát tip
noe1 - muhehehe, teď jsi mne vytočil

Garth
30. 06. 2007
Dát tip
Při diskuzi se nikdo nepopere, na to dohlídnou biřicové advokátní kanceláře Garth&mandarin. NOE1 není mrdka, má zcela jinou viskozitu (osobně testováno). Mluvil jsem s ARMANDem a myslím, že konstruktivní diskuze face to face zcela prospěje provětrání mezilidských vztahů. Nic není černé a bílé. Pro lúzu je účast povinná :) V době nepřítomnosti (na kterou se teď chystám) advokátní kancelář G&mandarin zastupuje nick GRAFOMAN. Garth

Noe1
30. 06. 2007
Dát tip
frok: od takovýho estebáckýho pračuráka je mrdka docela lichotivé označení, odpovídat mi nemusíš ty lidský odpadku, jsi v neoblíbených ... hollt čllověk na pravém místě :-)))

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
nemyslím si že je to tak jak píšeš NJN.... a musí se to řešit hlavně tady ne na pivu, otevřeně přehledně čistě...

pozorovateI
30. 06. 2007
Dát tip
noe, klid, kdo myslíš, že to asi je..? jsou tři a aby jich bylo víc, zakládaj si nicky třeba jeden takovej nick mi psal a hned se smazal, vtipný no

frok
30. 06. 2007
Dát tip
Noe1 ty mrdko, teď jsem se měl jako leknout?

frok
30. 06. 2007
Dát tip
Ano a ne. Represe je jediný způsob k zajištění klidu a pár vyčichlých textů od bývalých svazáckých elit nijak nesníží kvalitu tohoto portálu, ba právě opačně - smetou se staré pavučiny a trochu se tady vyvětrá

Noe1
30. 06. 2007
Dát tip
frok: hllas zbabělého anonyma, hllas boží ... brzo se dočkáš, přizdisráči!!!

pozorovateI
30. 06. 2007
Dát tip
a2a2a: ty víš, že si nerozumíme, ale díky třeba jen díky za to, že seš rovnej

Yann
30. 06. 2007
Dát tip
jo frok... (((Grafoman))) pouzila spravny vyraz represia. nezaistis klud, len odstranis nepohodlnych ludi. server pride o vela a situacia sa moze opakovat zas a zas

frok
30. 06. 2007
Dát tip
žádám definitivně a neodvolatelně zablokovat všechny rebelantské IP adresy, ať už konečně nastane klid a server slouží ke svému pravému účelu

papouch
30. 06. 2007
Dát tip
tohle je můůůj píseček a já vám budu rozdupávat bábovičky jak se mi bude chtít!! Žejo Vello!!!

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
avi..:)

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
Jiří bylo by dobrý kdybys poslal avíza, sem už nikdo asi jen tak nenakujuje..je to tři dny dozadu..

a2a2a
30. 06. 2007
Dát tip
Fouckault píše: byl jsem komplet smazán.. nemám nic.. chci vysvětlení proč mě smazali a jakou formou a kdy mi předají moje díla.

Winter
30. 06. 2007
Dát tip
Přesně tak, sotva se situace začala klidnit, přijde tohle... Máš můj obdiv.

Vitex
30. 06. 2007
Dát tip
Co je to IPS adresa ? Asi tuším.. V tom případě by to bylo zlo :-(

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
Jiří všecka čest

a2a2a
30. 06. 2007
Dát tip
Vello, právě jsem se dozvěděl, že byly zablokovány údajně i některé IPS adresy, např. Pišty a Fouckaulta. Myslím si, že je to ta nejhorší možná cesta, a přichází ve chvíli, kdy se zde objevují konstruktivní signály jak ze strany redakce, tak i některých zúčastněných. Rozhodl jsem se proto, že nabídnu Fouckaultovi, se kterým jsem v kontaktu, že pokud zde bude něco chtít sdělit, že mu to zde přetisknu. Nemám obavu, že bych přetiskoval vulgární věci. Ale bude lépe, když bude odblokován a nechť jsou, prosím, mazány jen ty příspěvky a komentáře, které jsou vulgární či nenávistné, apod. Nikoliv nicky.

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
dobře, budu věřit s tebou :)

Vitex
30. 06. 2007
Dát tip
Pevně v to věřím :-)

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
..už se asi stalo...

Vitex
30. 06. 2007
Dát tip
Hmmmm.. frok to vidí opravdu zajímavě. dadik : Konstruktivní diskuse ? No, myslel jsem to tak, že po přečtení těch všech názorů tady (pokud si je teda vůbec všechny přečtou) je to musí jistě trknout a přimnět k jisté sebereflexi, jejíž výsledky budou pro Písmák nakonec určitě pozitivní. Začnou se o něj lépe starat a písmáci je budou mít rádi. A to vše jen díky těmto konstruktivním diskusím ! No není to důvod k vděčnosti ?

frok
30. 06. 2007
Dát tip
Nic se neděje náhodou. Já to vidím jako útok na třech frontách, resp. na tři klíčové pozice písmáka: majitelka, sponzor, šéfredaktor. Nitky vedou hluboko do zákulisí. Neni k zahození býti majitelem serveru, který má návštěvnost 2.500 uživatelů denně. S takovým potenciálem pracuje fantazie na plné obrátky. Nerad by jsem se dožil toho, aby písmák ovládli dobrodruhové a proto vyjádřuji podporu Velle.

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
Vitex jsi pomýlený, ten výraz asi neznáš...z totality je

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
Vella: Jsem nasraná...

Vitex
30. 06. 2007
Dát tip
Vella : Já myslím, že to jsou vezkrze konstruktivní diskuse - dělají to vlastně pro vás :-)

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
Vello ty tady nejseš od žádnýho podporování nebo nepodporování....

Vitex
30. 06. 2007
Dát tip
Jak jako všechno vymazat ?

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
já ho taky podporuji, on už tu jednou padnul totiž, kdysi.... ale momentálně myslim, že to nemá cenu když se Vella rozhodla všechno vymazat

Garth
30. 06. 2007
Dát tip
Děkuji Armandovi za odpověď. Tak co kdyby se udělalo "vyjednávací pivo", kam by přišel Armand jakožto zástupce serveru (+ jím přizvaní), Pišta a spol., Garth jako právník Hufnágla Pišty a JiKa a další zainternesované strany, které nyní netřeba vyjmenovávat. K řešení a následným výsledkem by pak mělo být : - vyjasnění náhledu obou stran na situaci (bez jakékoliv písmácké medializace:)) - vyřešení okolností ohledně popření autorských práv zablokovaných nicků (mj. i užitečné precedentní řešení, které Písmák využije do budoucna), vyřešení blokace nicků - společná teze obou stran - náhledu na situaci, která může být prezentována všem, kteří se schůzky neúčastní - volitelně diskuze o redakční práci (předpokládám že všichni, kteří podepsali petici, chtějí redakční práci zlepšit, tudíž chtějí a budou spolupracovat - to říkám bez jakékoliv ironie) Garth s heslem Lúze zdar!

Armand
30. 06. 2007
Dát tip
pokud se mě chcete opravdu na něco podstatného zeptat, tak odovím pokud mi to pošlete do pošty. tady jsem řekl vše co jsem chtěl. dík

Norsko 1
30. 06. 2007
Dát tip
Vždyť nikdo přece nikoho nenutí zůstávat tady na tomto tak špatně vedeném a spravovaném místě. TY PIČO ...

Armand
30. 06. 2007
Dát tip
Odpovím Garthovi: škoda to je, v jistém slova smyslu, protože kdyby se ti lidé zabývali poesií a literaturou a ne politikařením a osobními útoky, mohli být určitě přínosem pro Písmák. Na urovnávání sporů jsou potřeba dvě strany - nezaznamenal jsem jediný vážně míněný pokus (vyjma teď tvého). Navíc přestože majitelka jasně oznámila, že kdo zde chce pokračovat v tomto typu jednání a diskusí, má odejít z Písmáka, nemám pocit, že by se kdo podle toho zachoval. Vždyť nikdo přece nikoho nenutí zůstávat tady na tomto tak špatně vedeném a spravovaném místě. Mimochodem s lidmi jsem se scházel a scházím a vídám... ne určitě s tolika s kolika bych rád (ne každý je z Prahy) ale každopádně vím, že na důležitých věcech je potřeba se domluvit z očí do očí. Mnoho z těchto dnešních samozvaných revolucionářů bylo osloveno a dostali nabídku jít do redakce (dokonce i sejít se osobně!) ale nikdo z nich tu nabídku nevyužil. Je pak něco nutno dodat? Ad Zoom: Zoom byl výsledek zoufalé nečinnosti tehdejší redakce (jíž jsem byl členem)... tento způsob aktivity navrhl Zly a chopil se ho Fouckault (vymyslel taky název). Aktivita neměla NIC společného se Zborou, krom toho, že byl členem redakce. Osobně jsem se účastnil prvního kola Zoomu ale později na svou aktivitu i členství rezignoval, protože jsem nesouhlasil se způsobem výběru autorů a oraganizací práce klubu.

Frnek
30. 06. 2007
Dát tip
něco se po mě zase chce fňu, dobrá...mluvou běžného písmáka, který se sem chodí pobavit: jsem tu pár let a poslední půlrok byl z hlediska zajímavosti dění na serveru bezkonkurenče nejslabší, nuda, díla bez kritik a kvalitou hodící se tak na liter.cz, zlatý výběr bez hnutí, do toho ta ohyzdná grafika.. aspoň že se vrátil ten Dero..

a2a2a
30. 06. 2007
Dát tip
Nikolko, Zbora, už nevím, jak dlouho byl v čele redakce, poněvadž ji vlastně započal budovat Smetiprach, asi tak od března 2006, neboť do konce února Písmák technicky fungoval díky přestavbě s velkými problémy. Pak bylo jakési bezvládí, když Smetiprach odešel, takže Zbora měl na práci s bídou pět, možná šest měsíců, v době, kdy prioritou byl zával technických problémů. Přesto si myslím, a srovnávat mohu, že v tehdejší redakci bylo živěji, kritiky byly ze strany redakce, samozřejmě že zdaleka ne od celé, fundovnnější a početnější. Rovněž Zbora jako šéfredaktor s námi čile komunikoval uvnitř fóra, zatímco Armand podle těch poznámek zde, údajně docela douhou dobu nikoliv. Ovšem neznám souvslosti a tak to jen konstatuji a nekritizuji. Navíc v té redakci tehdy snad nebyl nikdo (už si nevzpomínám ovšem na všechny), jejichž díla by vzbuzovala spíše shovívavost než respekt. To by mi samozřejmě na současné redakci nevadilo, ostatně jde jen o několik maličko jmen (a jmenovat je nebudu, ostatně to dokumentuje ohlas jejich díla zde), ale kdyby alespon byli soudnými redaktory, schopnými říct více než - ty, jo, apod. Ale zatím jsem to u nich nezaznamenal. O jiných nedostatcích jsem psal již výše. Samozřejmě, že má kritická slova nepatří všem členům redakce, to jistě ne, je tam pořád nejméně 10 jmen, která bych rád viděl v kterékoliv redakci, ale mám-li srovnávat srovnatelné, pak docházím k tomu, co jsem popsal.

Fouckault
30. 06. 2007
Dát tip
já, zly, zbora, augustin šípek, print.. stačí se podívat do archivu Zoomu .-)

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
kteří že to redaktoři psali do zoomu??? ty print zbora a kdo? ok beru že zoom je zborova iniciativa

Fouckault
30. 06. 2007
Dát tip
Tak já pošlu avízo Printovi.. to se pobaví.. :-) Nicoll ty vůbec nevíš o čem mluvíš.. Zoom je projekt redakce vedené Zborou, načež po Armandově vstupu všichni kriticky činní odešli tak Zoom zůstal mimo redakci to je přirozený.. my psali kritiky a vaši redaktoři jednoslovně výběrovali.. třeba takto "*" :-)

Jezuita
30. 06. 2007
Dát tip
Naser si Nikolko.

papouch
30. 06. 2007
Dát tip
Nikolko! Zbora jako šéf fungoval jako šéf literárního dění... Zato Armand jako šéf jen chodí a kontroluje, kdo nezhasnul na záchodě a vyhazuje z hlavní stránky... na víc se zatím nezmohl... :-(

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
papouch to je velmi nekonkrétní.... jak fungoval?? konkrétně ! a vás se tady ale přátelé opravdu nikdo na nic neptal tak nevim co mi odpovídáte :)))))))))

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
kritický klub zoom byl prácí dvou lidí, Printa a Tebe, jeden měl nápad druhej ho zrealizoval.... do zoomu ale už nadále redaktoři nepsali a Zbora s tim nemá nic společnýho :)

papouch
30. 06. 2007
Dát tip
Nikolko! Zbora jako šéf fungoval jako šéf literárního dění... Zato Armand jako šéf jen chodí a kontroluje, kdo nezhasnul na záchodě a vyhazuje z hlavní stránky... na víc se zatím nezmohl... :-(

Norsko 1
30. 06. 2007
Dát tip
to víš ..., známe vstanou noví bojovníci

dadik
30. 06. 2007
Dát tip
souhlas s posledním Fouck příspěvkem!! žlutým nore - marx leninismus mě už taky napadl...:)

A krom toho tu je řeč o Armandově redakční činnosti, né o Zborově. To není soutěž kdo je lepší.

Norsko 1
30. 06. 2007
Dát tip
milá nikol, a ještě by mě zajímalo, co jsi měla z počtů a marxismu-leninismu

Norsko 1
30. 06. 2007
Dát tip
nevím, proč zrovna tobě by se někdo z podepsaných měl zpovídat změna taktiky ? ...

Nic: Aktivní uživatel je ten, který má zájem o věci veřejné a nějakým způsobem se zapojuje do života serveru. Tímpádem to jsi i ty a né z důvodu, že bys publikovala mongolskýho vlka, ale protože se vyjadřuješ k dění

Fouckault
30. 06. 2007
Dát tip
sorry za chyby jsem fakt vytočenej :-)

Fouckault
30. 06. 2007
Dát tip
tak za mě.. myslím že redakce prostě fungovala.. psalo se hodně vážných kritik, založil se kritický klub Zoom.. redaktoři vedly pod díly polemiky.. šéfredaktor byl vidět prostě jiný svět..

Norsko 1
30. 06. 2007
Dát tip
A VŠIMNI SI ÁRMANDE, ŽE NIKDO Z PODEPSANÝCH NIC NEVZAL ZPĚT ... nikol, pro tebe už nenacházím slušná slova

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
tím bych chtěla vyzvat tyto nicky malinka_hvezdinka stenos Frnek tři černí mravenci dítě na skleníku Yann cerna lovkyně Celebrian Ultrainfernal Skafararix MorriconeTheGod buenavistasocialclub Sutech Pirka Jakubisko Veskalách Induan ssTera Tangens Omega36 jezuita Norsko 1 Petrusha Octopus Syd Cale Hajka NJN Peachus Ksheery Start-CZ Fallen Angel of Darkness K Anče dee dead kouzelná květinka reneelowe aby mi laskavě věcně a stručně vyjmenovali změny, které na Písmáku zaznamenaly během redakce, ve které byl Zbora... prosím tyto lidi, aby použili vlastního názoru a nenechali si zbořánkem a pištíčkem napovídat..... mě to opravdu velice zajímá, jak tento lid písmácký pocítil a vnímal onu redakci....

Nicollette
30. 06. 2007
Dát tip
prej aktivní uživatelé... tu petici podepsali z 90 procent lidi, kteří tady víc jak měsíc nenapsali čárku, a těch deset procent jsou pištové a pozorovatelé, kteří sice aktivní jsou, ale ne v kritizování básní či povídek :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) a v těch devadesáti procentech jsou ještě snad skoro všichni co s váma kdy byli na pivíčku, viď zbořánku.... pištík pofouká bebí a bude dobře.....

Norsko 1
30. 06. 2007
Dát tip
to zní jak požadavek na odluku státu a církve :-)

Jezuita
30. 06. 2007
Dát tip
Toto jsou již zbytečné poznámky, stejně bude vše smazáno.

Fouckault
30. 06. 2007
Dát tip
Garth.. jsi naivní... zamysleme se všichni na tom proč je tato situace.. Redakce je neschopná a nefunguje. Proč? protože aktivní nicky nechtějí spolupracovat s šéfredaktorem? proč nechtějí spolupracovat? museli bysme se vrátit někdy do doby kdy se stal Armand šéfredaktorem a sledovat co se tehdy stalo. Protože to bohužel začalo prasárnou a nemorálním podrazem na Zboru (sám mám z první fáze tohoto převratu částečně máslo na hlavě a přiznávám svůj velký omyl). Armand se choval jako slon v porcelánu a celou původní redaktorskou komunitu zdecimoval.. poslední ozvěnou znechucení byl odchod a2a2a z redakce.. Ano redakci nelze založit levárnou a silou, mělo by se postupovat konsenzuálně na základy širší vůle.. redakce by měla mít voleného šéfa pro literární práci.. Vella ať si vybírá spolupracovníky jaké chce. Musí se oddělit práce literární (vedení reakce psaní kritik) a ostatní.. organizační, ředitelská atp.

Garth
30. 06. 2007
Dát tip
do vyšších rovin řešení.

Garth
30. 06. 2007
Dát tip
Ještě bych se rád zeptal ARMANDa, jestli si nemyslí, že odchod Pišty Hufnágla, JiKa a dalších z tohohle serveru by byl škoda. Chápu to tak, že ARMAND je zástupce serveru a jeho funkce je i jednání s uživateli, urovnávání sporů. Nestálo by za to se s PIŠTOU a spol sejít třeba u piva a všechno probrat a pokusit se vyřešit? Nestavím tím PIŠTU do pozice elitního uživatele (i když myslím ve skutečnosti jím je), ale myslím celá situace je značně vyeskalovaná a tento stav by měl vyžadovat i eskalaci řešení do vyšších rovin. Děkuji G&m

Garth
30. 06. 2007
Dát tip
Ad ARMAND a časopis: Lidi nic nedělají sami od sebe. Když někomu řekneš "Ujmi se toho a toho", neujme se toho, tohle prostě není dostatečná motivace. Takhle to fungovat nebude nikdy. Myslím SMETIPRACH by mohl vyprávět, jak vzniká Výlov na Liteře. HUFNAGL PIŠTA se mnou musel dokonce (nejednou!) na pivo, abych mu namaloval obrázky do písmáckého časopisu (asi nějakej před tím, co měl být teď). Takže to moc omluva není (takový čas nepřijde nikdy, aby se lidé sami od sebe ujímali ZODPOVĚDNĚ práce). Celkově osobně mi přijde, že aktivní jsou stále stejní lidé, ať je režim jakýkoliv (a i nezávisle na zvoleném literárním serveru)-dále souhlasím s GRAFOMANEM. Smazání a blokace nicků mi přijde doteď hloupá a buď mijející se účinkem nebo byl kýžený účinek smazání někde jinde. Mazat se na žádost VELLY nebudu, protože souhlasím se STANISLAVEM, že je to všechno takové veselé. Také souhlasím s POZOROVATELem, že jíst zvířátka je amorální. Závěrem svého dlouhého prohlášení bych rád provolal slávu NOE1mu, protože je to kapitán lúzy a lůzy a má pravdu. Garth Advokátní kancelář Garth&mandarin.

Fouckault
30. 06. 2007
Dát tip
Armande.. jistě tě nemůžem odvolat.. to máš pravdu.. ber to jako signál, že tito písmáci chtějí jiný Písmák.. že jsou nespokojeni s tvým vedením redakce (všímej si těch hodnocení redakční práce.. "nejhorší redakce za poslední tři léta"), s tvojí osobou.. každý rozumný člověk z toho vyvodí reflexi.. bezpříkladný úspěch celé petice je v tom že jsi za ten půlrok alespoň jednou promluvil.

thylacinus cynocephalus (poslední žijící na světě!)

pozorovateI
29. 06. 2007
Dát tip
armande, myslíš si, že je těch 63 lidí zmanipulovaných? kým a jak? prosím věcně byl jsem tu nařčen, že na tebe útočim a pomlouvám tě, ale nikdo mi už neřekl, kde a kdy a jak kde a kdy a jak? napsals "Osobně se ti divím, že tady vůbec otvíráš pusu tímto způsobem potom všem cos dohadoval v zákulisí s několika jinými lidmi.. a jsem si jist že dobře víš o čem mluvím!" dodnes nevím, o čems to mluvil, vysvětlíš mi to? děkuju

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
Armand: Na tu ti rád odpovím. Slušnost je pro mě to, že když někoho obviním, tak důkazy nevymažu, ale naopak předložím. Což jste jaksi neučinili... Odpovíš mi teď ty?

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
papouch: to ses špatně a nevhodně ptal nebo z tvé otázky bylo zřejmé, že o odpověď ve skutečnosti vůbec nestojíš. Osobně nemám zájem s tebou komunikovat, protože si mnohokrát potvrdil, že to nelze. U tvých názorů převládá osobní tón nad věcností. květinka: odpověd na tvou otázku zazněla v rámci jiných příspěvků. navíc ta věc je dávno vyřešená - resp. já osobně takový problém neznamenávám. dva_karlove: tvá otázka není věcná, ale manipulativní. Je to jako bych se tě zeptal, jestli pro tebe nic neznamená lidská slušnost a ohleduplnost.

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
Armand: No, to já, chlapče, umím taky - Ctrl+C a Ctrl+V. Na otázku (věcnou) jsi neodpověděl.

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
dva_karlove: smradlavé mi je jen pozadí celé téhle účelově vytvořené petice. Ona sama nemá relevanci. Já můžu být odvolán pouze tím kdo mě povolal. Nikým jiným. Pokud toho má dosánout hrubý nátlak a vykonstruovná, skutečnosti zamlčující petice, pak mám za to, že to dřív auto dosáhne toho, že vyhodí řidiče, než tahle petice svého cíle. .-) Opakuju, prosím o věcnost.

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
Armand: Tedy věcně - 70 z nejaktivnějších uživatelů, to pro tebe nic neznamená?

Nicollette
29. 06. 2007
Dát tip
květinko a co s tim má jako šéf - redaktor dělat?? :))))))))))))) to seš trochu mimo, on neni programátor :))

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
dva_karlove: smradlavé mi je jen pozadí celé téhle účelově vytvořené petice. Ona sama nemá relevanci. Já můžu být odvolán pouze tím kdo mě povolal. Nikým jiným. Pokud toho má dosánout hrubý nátlak a vykonstruovná, skutečnosti zamlčující petice, pak mám za to, že to dřív auto dosáhne toho, že vyhodí řidiče, než tahle petice svého cíle. .-) Opakuju, prosím o věcnost.

Věcná otázka: Armande už jsem kdysi prosila (a kupodivu nedostala odpověď) o něco udělání s kritikama a avízama, které mi svítí na stránce jako stále nepřečtené. Začínám se ztrácet, jestli mi někdo kritiku píše či nikoliv.. avíza naštěstí jsou stále v počtu 2, ale kritiky se mi množí... ne že by se mi to nelíbilo...ale nelíbí. Děkuji za odpověď.

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
Armande, píšeš: "...Písmáci podpořili změnu designu..." - a to ve stejném počtu, ve kterém se vyjádřili k chuti odvolat tě z postu šéfredaktora. Ohledně designu byl ten počet relevantní, ohledně odvolání šlo dle tvé šéfky o "pár lidí". Není ti na to něco smradlavého?

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
Grafoman: nemám o fungování Totemu žádné bližší informace, takže.. ano, zdát se může na první pohled leccos. A doufám, že se jim to tam dobře daří :)

Sutech
29. 06. 2007
Dát tip
Do prdele, UŽ ODEJDETE, mne štvou ty aviza furt tady... !

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
Luk Malér 8: vím, Luku, slyšel jsem... ale Písmák není Totem, na Totemu je anonymní (a možná i placená?) redakce a nikdo si tudíž na nikoho nemůže otevřít ústa... osobně se mi na Totemu ale nikdy nelíbilo, nepřehlednost a studenost, tak na mě působil. To není místo pro mě. Určitě se ale dá u Totemu inspirovat. Časopis bych nezmiňoval, i když se zlepšili, není to to co bych si představoval... ale dokud neudělám lepší, tak smekám klobouk. :) proč se nepřidáš a něco sám nepomůžeš změnit. třeba bys zmnil názor .-)

grafo: jo, to je síla. Putin hadr.

Armande, jistě ti něco řiká benchmarking, mrkni se na Totem, je složitější, ale ovládá se líp. Je rychlejší. Funguje. Funguje časopis, žebříčky, čtení. A to tam sou vobrázky a hejblátka. Když někdo rejpe, dostane odpověď. Co já vim, nikoho nesmazali. Je-li dílo nepřijatelné, putuje do odpadkového koše. Nemaže se. Jak prostinké.

Craerassy
29. 06. 2007
Dát tip
do prčic, že já jsem sem lezla...teď mi budou fuurt chodit avíza:-//

Winter
29. 06. 2007
Dát tip
No popravdě jsme úplně mizerný plátek, který nikdo nečte, ale strašák uzávěrky funguje stoprocentně (jako jediné), což doznává celá dobrovolná redakce. Jinak myslím, že jsem řekl už všechno, co jsem si myslel, už bych se jen opakoval.

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
Winter: připouštím, že můžete být v lečcems dál .-) Diskuse s tebou mi není proti mysli... zastáváš opačný názor, ale věcně. To beru.

Winter
29. 06. 2007
Dát tip
Jistě, ale uvedu příklad ze života: Dělám časopis, dělám ho zadarmo, dělám ho nakonec rád, ale přísáhám, kdybychom na fóru neměli vypsané data uzávěrek, tak nenapíšu ani řádku. Jenže takto, i když je ta hrozba zcela imaginární, protože by mě mohli maximálně tak vyhodit, což by vlastně nic neznamenalo, protože jsem v tom časopise dobrovolně, tu řádku napíšu a dokonce zjistím, že mě to pořád ještě baví :) Je to jen takový příklad. Doufám, že tyhle příspěvky nějak neproušují pravidla, neboť abych se přiznal, Písmák mám skutečně rád, s čímž jsem se nikdy netajil.

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
a2a2a: děkuju za tvou věcnou připomínku, komentář. "Nelze také nevidět, že v současné polemice snad až na čtyři redaktory nikdo nedokázal veřejě vyjádřit svůj názor. Přičemž, mohu-li věřit tvému tvrzení, že redakce za tebou stojí, zásadově vystupovala v mých očích pouze Nicolette, zatímco ostatní patrně ze svých postojů slevili." S tím máš pravdu, ale každý jsme jen člověk a učíme se a rosteme právě zkušenostmi jako je tahle. Winter: redaktorování je dobrovolná činnost na tomto serveru, nelze na nikoho z redaktorů vyvíjet tlak - ostatně jako si parta nespokojenců nevymůže tlakem ani moc ani nový časopis .-) Je něčím navíc, nikoliv něčím co by si snad zdejší veřejnost mohla nárokovat a co by mohla soudit. Grafoman: "z redakčního stolu" pravíš... to se mi zdá jako dobrý nápad! :) Děkuju. Ohledně sborníku se teď nechci vyjadřovat, je to věc o které budete určitě všichni včas informováni... případné dotazy směřujte na Vellu. červen: vyložil jsem ti fakta, překrucovat je můžeš ale ničemu to neposlouží. A nevím čí jsi alternick .-)

Craerassy
29. 06. 2007
Dát tip
pozorovatel....ty jsi byl na základce 12let...to tu není žádným tajemstvím:-)))

pozorovateI
29. 06. 2007
Dát tip
no, deset let jsem nebyl ani na základce..:)

Craerassy
29. 06. 2007
Dát tip
pozorovatel...jseeeem:-))) a protože mi to vzalo deset let života, kašlu na vaše hádky a jdu si číst...jsou tu krásný věci, co jsem tu nebyla:-)

Winter
29. 06. 2007
Dát tip
No jo no, nejsem tu sice od začátku, jenom tak tři roky co čtenář a dva roky co autor, ale můžu říct, že takto "vysněný" Písmák tu ještě nebyl.

Honzyk
29. 06. 2007
Dát tip
OX, Armand, je mi blber fdost, ale COS UDČELAL T Y !!!!?????? HOVNO!!!!

pozorovateI
29. 06. 2007
Dát tip
a jsi už bakalář?

dadik
29. 06. 2007
Dát tip
a2a2a souhlasím...

Craerassy
29. 06. 2007
Dát tip
já hlasuji jen za své vyloučení, protože jsem se fakt půl roku flákala a dělala ho... a taky bakalářku a zkoušky a státnice, což rozhodně není omluva pro mou půlroční absenci, takže jsem pro sebevyloučení...co se týká ostatního, o tom vím kulový, protože jsem tu prostě nebyla...ale jedno vím...pokaždý tady budou rejpalové a pokaždý bude jedna strana nespokojená a druhá ukřivděná a další strana, co se prostě nezavděčí, ani kdyby vám nosila švestičky se zahrádky a pokaždý tu bude Hujer a Vohňousková a rozšlapaný bábovičky a ty vaše převraty mě nebavily dřív a nebaví mě ani teď..a vůbec..jdu číst 194 nebo kolik avíz a při rychlosti písmoně se uvidíme tak za dva, tři dny, až to přelouskám:-))

a2a2a
29. 06. 2007
Dát tip
Armande, ve vší slušnosti chci poznamenat, že od redaktorů se očekává víc než tip a výběr, ale alespoň občas inspirativní názor, postřeh. Ne že by se o to někteří nepokoušeli, ale je těch redaktorů pohříchu velmi, velmi málo. Více se, bohužel, lidé schopni konkrétního úsudku, rekrutují z řad prostých čtenářů, což je sice dobře, ale pověsti redakce to nepřidá. V tomto smyslu je tato redakce jako celek podle mého přesvědčení nejslabší v posledních třech létech. Je ke škodě nás všech, jestliže autoři, kteří by uměli a mohli naplnit funkci redakce lépe, o to neusilují, či to odmítají.A pokud Vella ve svých úvahách přisuzuje redakci silnou pozici, pak ji upřímně přeji, aby našla způsob, jak ji silnou učinit. Nelze nevidět, že Zlatý výběr se často naplňuje hezkými, ale archivními věcmi, krom jiného proto, že buďto: 1) Je úbytek kvalitních nových textů a autorů 2) redakce není schopna tyto zviditelnit Také nelze nevidět, že ve Zlatém výběru se texty protáčí pomalu, nezřídka jsou tam i více než týden či dva. Nelze také nevidět, že v současné polemice snad až na čtyři redaktory nikdo nedokázal veřejě vyjádřit svůj názor. Přičemž, mohu-li věřit tvému tvrzení, že redakce za tebou stojí, zásadově vystupovala v mých očích pouze Nicolette, zatímco ostatní patrně ze svých postojů slevili. Nesoudím je za to, nemuseli mít dostatek informací,jen si říkám, že toto není projev autority redaktorů. V tak rozvášněné diskusi bych očekával, že se projeví více. Je jedno, zda to považují za smysluplné, ale zazněla zde opakovaná kritika tebe a Velly, ale vy sami bez práce celé redakce můžete jen málo. Tak, jak jsi se zastal ty jejich práce, tak mohli učinit totéž a obhájit sami sebe. Vědomě jsem se v obou svých vystoupeních zde zdržel přímého souhlasu s výzvou k tvému odstoupení, ale problémy, které jsem nastínil, jsou, alespoň si to myslím, skutečností.

papouch
29. 06. 2007
Dát tip
Armand.: jsi prolhaný!!! > Odpovím pouze na věcné dotazy onehdá nedávno jsem se tě opakovaně ptal, kde v mé otázce jsou "osobní výpady" a neodpověděl jsi mi

Winter
29. 06. 2007
Dát tip
Děkuji za odpověď Co se hodnocení týče tak to se asi neshodneme, protože pořád si myslím, že to "pracuje" může být úplně to samé "pracuje" jako před půl rokem. Samozřejmě že taky nemusí. No nemá to cenu rozebírat, protože jak jsem říkal, Ty budeš tvrdit, že je to OK (což chápu) a já budu tvrdit, že to OK není (což taky chápu :) Jenom by mě zajímalo, proč se jednou za čas nehodí do odkazů (třeba bez diskuze): "redakce pracuje na:" vyneslo by to: a) že dotyční skutečně budou pracovat :), když jsou takhle pod tlakem b) že obyčejný písmám bude mít alespoň iluzi, že redakce pracuje :) c) a vůbec by to přispělo k zprůhlednění chodů v pozadí Ostatně (ne)průhlednost je hlavní důvod, proč lidi nesnáší současnou politiku, vypískali komunisty, hnusí se jim zahraniční zprávy apod. Nicméně: Jestliže tedy tvrdíš, že hlavní prací je ale hodnotit, tak kam se podělo těch 22 zmíněných lidí, po nichž ani vidu ani slechu? No nemusíš odpovídat, protože tohleto je jen omletí mého předešlého příspěvku, takže nic nového pod sluncem. Stačí, když nad tím redakce pouvažuje, a bude se snažit odstranit problém, že je vnímána takto negativně nejen mnou ale i jinými. Jinak ještě jednou děkuji za předešlou odpověď. A zase někdy příště...

pozorovateI
29. 06. 2007
Dát tip
oprava: souhlasili s domněnkou, že současné vedení Písmáka dělá svou práci špatně (nebo případně, že ji nedělá)

pozorovateI
29. 06. 2007
Dát tip
armande: "Práce každého znich je vizitkou nejen jejich, ale celé redakce, tj. i mou vlastní vizitkou." je tedy i tvou vizitkou, že se tři tvý redaktoři podepsali a vyjádřili tak svou nespokojenost s tebou jinak si dovolím pouvažovat nad tvým chápáním slova "fakta"...

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
Grafoman: tobě odpovím, přestože vše podstatné jsem napsal. Jak redakce pracovala na časopise? Kolem časopisu je spousta drobných věcí, které lze řešit, grafickou podobu, sytémovou (tj. formát nebo způsob zobrazení a místo), obsah a v rámci obsahu mnoho dalších konkrétních témat. Hodně věcí jsem probíral s rebeccou, ale bylo i několik reaktorů, kteří se zapojili. Když jsem se dotázal na to kdo si vezme na starost konkrétní práci, zájem opadl, zdálo se že časopis vlastně nikdo nechce. Pak bylo ticho popěšině dlouho a až teď se znovu navázalo, ...tou aktivní je Nicollette a přidali se k ní další, což je fajn. Na jakých projektech redakce pracovala už jsem psal... časopis, sborník, Písmácké Archivní, medailony redaktorů, opravy děl atp. Taky jsme řešili s Vellou změny v systému. Jádrem práce redakce je ale čtení a výběrování. Vše ostatní je nad rámec, něco navíc, za co by si dotyční zasloužili spíš vaše ocenění a dík. To že sis něčeho nevšimla nemusí být nutně vinou redakce .-) Návrhy designu jsou k vidění (zveřejňovala je Vella a bylo o nich dokonce veřejně hlasováno a Písmáci podpořili změnu designu) Co se týče zbytečného údaje týkajícího se letopčtu 1990 - 2007, ano to je opravdu mimo, ale ve frontě je tolik důležitějších věcí, které vyžadují pozornost, že takové věci, domnívám se, stojí na okraji, někde vzadu. Doufám, že jsem ti odpověděl. pozn: Tuto redakci jsem sestavil já, jsou to moji lidé. Práce každého znich je vizitkou nejen jejich, ale celé redakce, tj. i mou vlastní vizitkou. A to i ti, kteří nic nedělají nebo jsou málo aktivní :))) Winter: 1 dopadl 2 na nich se pracuje 1 se rozpadl a uvažuje o zakomponování jedné jeho části do jednoho z probíhajících projektů navíc: 2 další jsou hotové 1 probíhá (redesign) To je dost dobré, imho. Odpovím pouze na věcné dotazy.

sidonia
29. 06. 2007
Dát tip
v poradku, jen sem se pousmala:)))

Winter
29. 06. 2007
Dát tip
Tak pardon, já jsem tě tam zmínil dvakrát, ber to jako že v tobě vidím dvojnásobného pracanta :) Ještě jednou se omlouvám. Ale k věci.

sidonia
29. 06. 2007
Dát tip
Winter pobavils me vyctem redaktoru... jaky je rozdil mezi "Sidonia" a "sidonia"??:)))))

Winter
29. 06. 2007
Dát tip
Jinak Grafomann jako by souzněním mysli doplňuje, co já neřekl.

Zvrhlík
29. 06. 2007
Dát tip
Zvrhlíkův dodatek: "Stav Písmáka je tristní." Slovo tristní je eufemismus.

Winter
29. 06. 2007
Dát tip
Koment od zcela průměrného uživatele: Tak jsem si dal tu práci a projel drtivou většinu děl za poslední měsíc a půl před "incidentem", aby se mi z celkových 28 redaktorů vysublimovala plusd mínus šestka těch, kteří skutečně vyběrovali a tipovali - celkem se to shoduje s těmi, které jsem tu vídával, když jsem tu ty poslední dva měsíce seděl téměř denodenně: Sidonia Oleandr Honzyk sidonia silence Zuzulinka (zapomenutým se omlouvám) Z toho víme, že jeden již redaktor není. Kam se podělo zbývajících 22 lidí? Všichni mají na starost systémové zaležitosti? Nevím, mají, nemají? Jinak Písmácké Archivní je skutečně dobrá práce, to ano Stejně jako časopis je upřímně řečeno prozatimní fiasko, kdyby se všechny termíny měli plnit takto...no...nevím. Jistě, občas se nezadaří, ale v tom případě by bylo zíhodno uznat chybu, případně hnát někoho k zodpovědnosti. Taky jsem už měl s několika časopisy tu čest, takže mám obecný přehled, jak to v redakcích chodí. Takže řečí čísel ze čtyř slibů se: -1 udál (protože kdyby ne, tak se to celé může zabalit) -2 se točí v mlze, z níž se možná (ne)vymotají, nevím, jako průměrný uživatel, netuším jak to vypadá na vršku Olympu. -1 se zrušil, odpadl což není zrovna nejlichotivější bilance Osobně bych třeba novou grafiku oželel, kdyby se vychytala funkčnost, která poslední dobou dosti pokulhává: -nemožnost tvořit kluby a jejich výpadky -prapodivná pravidla pro postovaní obrázků -časté double posty dané obnovením stránky -přizpůsobení vkládacího dialogu i pro alternativní prohlížeče, protož pokaždé, když si chci něco vložit, musím tak činit přes IE, aby se mi zobrazila editační tabulka V tomto světle je změna vzhledu mrhání silami. A částečná náprava škod zdá se opravdu částečná - byť zde je to asi logické při tom objemu děl a myslí, že každý soudný člověk to musí akceptovat. Nejvíc mě ale zaráží ten nepoměr v číslech redaktorů, který jsem zmínil hned na začátku. A vůbec celý úpadek konstruktivní kritiky plus netransparentnost veškerého redakčního počínání pro průměrného uživatele, kterým bezpochyby jsem společně s oněmi 59 nicky, které se podepsaly, z čehož právě vznikají ty krásné výroky s Ježíšem, utlačovanými chudáčky a lůzou. Takže doufám, že Ti můj koment bude něčím nápomocný, protože je psán skutečně tak průměrným uživatelem, že se o něm zdá všem PR agenturám. Snažil jsem se vyvarovat veškerých emocí a stejně tak vynechat věci kolem "mazání". Takže tak Měj se. P.S.: Ber to jako takový osobní dotaz, kterých se prý nedostává

Noe1
29. 06. 2007
Dát tip
Foucoult: ale hezky to pan šéfredaktor shrnul... btw. nezasedl si na tebe nějak ten Armand, furt tě maže. Je to snad proto, že máš jiný názor než on?

pozorovateI
29. 06. 2007
Dát tip
fakt, faktum >> skutečnost, událost, skutek, ověřený jev to jsou fakta

Fouckault
29. 06. 2007
Dát tip
zavedly :-)

Fouckault
29. 06. 2007
Dát tip
nezlobte se ale mě z toho furt vychází to že redakce dělá hovno.. ČASOPIS ANI ZBORNÍK ANI SOUTĚŽ NENÍ.. design Písmáka je zkurven :-( Nejlepší redaktoři buď sami znechuceni odešli "a2a2a" jiní byli vyhozeni.. jiným je vyhrožováno "SENIOR" Redakce má psát kritiky a výběrovat.. Sice cosi činí ale v zoufalé kvalitě a množství.. to je její úloha.. TEchnicky se nic nezlepšilo..NAOPAK objevila se idiotská funkce Káček, kterou nikdo nevyužívá.. zavedli se diskuse do klubů se kterými se Vella chlubí v odkazech.. ale už se tam nedozvíte že ve skutečnosti nefungují :-( stav Písmáka je tristní.

pozorovateI
29. 06. 2007
Dát tip
na sborníku jsem spolupracoval i já a nebyl jsem v redakci byl tam i háber, který neni v redakci

dadik
29. 06. 2007
Dát tip
Print honzyk zuzulinka sidonia oleandr aššurbalit silence narvah ale to jen jejich osobní invence, nic co by mělo souviset s tebou Armande, s redakcí jako takovou podle mě teda

A myslím, že si připisuješ víc zásluh než máš. Ale to mohou potvrdit či vyvrátit leda redaktoři každý osobně zdali jsi opravdu dělal nějaké kroky k plnění svých vizí anebo to ti lidé dělali sami o sobě

Nuž ale teda že se nikdo nezeptal? Tak milý Armande já se ptal. Ptal jsem se tě veřejně tady na písmáku. Kde jsi a jestli něco děláš. Dotaz byl nedpovězen, mě jsi strčil do neoblíbených tak nekecej.

Zvrhlík
29. 06. 2007
Dát tip
Armand: Ale vždyť Zbora nemá nic proti redaktorům. Jenom proti šéfredaktorům.


pozorovateI
29. 06. 2007
Dát tip
přesně tak a proto si přečtěte http://pismak.cz/index.php?data=read&id=250791 a dobře celou věc rozmyslete já už se škrtl

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
Mně z toho vychází že jste si sem tam povídali. To je ovšem kus práce :)

Armand
29. 06. 2007
Dát tip
Rozhodl jsem ukázat vám fakta: Nejprve Zborovy argumenty a otázky: 1. tvrdí, že se neudálo nic co by se blížilo realizaci předvánočního „předsevzetí“, které označuje za „blábol“ 2. tvrdí, že je redakce nefunkční a domnívá se, že vedení Písmáka (tj. celá redakce –Print, (dříve) a2a2a, Honzyk, Vella, (dříve) Honzyk, Alexei_Wroncki, Alojs, Aššurballit, Craerassy, exorcista, Josef Musil, jt, LaMouette, lukášj, Markéta, Milly, Narvah, Notreal, Nicollette, oleandr, Petula, Pisces, sapro, SENIOR, sidonia, silence, Tom, Vaud, Zuzulinka a několik dalších krátce působících) dělá svou práci špatně nebo ji nedělá. 3. chce zjistit zda jsem tak arogantní nebo se jedná o pomluvy Ad 1: V prohlášení se objevují 4 body: Písmácký časopis: V prohlášení stojí: „Nejpozději v průběhu března bychom rádi, aby vyšlo první číslo oficiálního písmáckého časopisu.“ Bylo to odvážný záměr, přání, které, jak se ukázalo, nebylo možné realizovat z objektivních důvodů, které vyvstaly při jeho přípravě: nebyla vůle jej realizovat. Vypracoval jsem koncept časopisu a požádal redaktory, aby se ujali rubrik, které jim sedí a ve spolupráci s lidmi, které si vyberou tyto rubriky realizovali podle svého. Tehdy se přihlásilo asi 5 redaktorů. Bylo zřejmé, že ještě nenastal čas pro uskutečnění takového projektu. O to víc jsem rád, že se v současné době našli lidé, kteří si ho vzali za své a opět se na něm začíná pracovat a že se k této činnosti přidali i ostatní redaktoři. Kdo byste se chtěl osobně podílet na vziku prvního čísla, dejte vědět redaktorům! Faktem tedy je, že vysněný termín se ukázal jako přehnaně optimistický. Zbora nemá pravdu ohledně stavu celé věci a ve tvrzení, že se nic neudálo. Nová redakce: to je bod, který byl splněn a redakce začala fungovat, pracuje, čte, tipuje a výběruje, navrhuje technické změny, pracovala a pracuje na časopise a jiných projektech. Každý z redaktorů má svůj osobní profil, tj. nefunguje jako anonym, veřejnost si může přečíst jaké názory zastává. Písmácký sborník: na něm pracuje hlavně Vella. Vedla o něm diskusi i mimoredakční, ve které se mohli vyjádřit všichni kdo měli zájem. V současné době jsou už známi básníci a prozaici, kteří byli nominováni a osloveni jako lidé reprezentující deset let Písmáka. Konečný výběr konkrétních jmen autorů, kteří se ve sborníku nakonec objeví, by měli udělat odborníci (a zároveň nepísmáci). Soutěž o nejlepší báseň a prózu a velmi zajímavá cena. Tahle část plánu se nerealizovala, protože se, domnívám se, změnily podmínky co se týče oné ceny. O soutěžích teď vedeme diskusi v redakci, ve fóru určeného pro časopis. Co se udělalo navíc: Aktivitou, která překročila rámec původních plánů bylo vytvoření Klubu Písmácké Archivní, který je odkazem na to nejlepší z historie Písmáka a ve kterém lze najít vzácné a velmi krásné kousky (některé jsou vzácnější, jiné krásnější)  Písmácké archivní vzniklo zejména ve spolupráci s Printem, Nicollette a LaMouette. Díky práci na Písmáckém archivním jsme se dostali také k částečné nápravě starých škod, které na starších dílech většiny autorů napáchal přechod z původní databáze Písmáka na databázi novou. Opravili jsme do původní podoby (se svolením autorů) některá díla a oslovili množství dalších, z nichž někteří si dali tu práci a svá dílka také opravili. Namátkou doporučím díla autorky Yeziiinka nebo Falka (viz. Písmácké archivní – pokud mě poaměť neklame, obě jsou nominovány do sborníku) Našli jsme šikovné designéry a grafiky a dokázali jsme je přesvědčit a získat pro redesign Písmáka, a to bezplatně, jen výměnou za to, že budou mít na těchto stránkách svůj podpis! Domnívám se, že si Písmák zaslouží hezký nový kabát. Mnoho z vás si už zvyklo na současný stav, ale mám osobně v živé paměti hrůzu a nanejvýš nespokojené reakce mnoha lidí poté co spatřili stávající barevnou kombinaci. Ad 2: redakce je nefunkční a dělá svou práci špatně nebo ji nedělá tvrdí Zbora a spol. Mohli jste si teď přečíst co všechno redakce dělala a dělá… je tedy podle vás redakce nefunkčí? Udělal jsem toho s výše jmenovanými málo? A to jsem nezmínil ty z redakce, kteří denodenně čtou a výběrují! Je snad například Print nebo sidonia nefunkční nebo dělají svou práci špatně? Víte co tady podepisujete a proč? (redaktory nepočítám, protože ti mi řekli, že stojí za redakcí) Zeptali jste se někoho z nás jak se věci mají? Nedostal jsem jediný dopis s takovou otázkou. Musím něco dodávat k těm faktům, která jsem už napsal? Možná, že redakce nedělá svou práci tak jak si Zbora a spol. představují, to je opravdu možné. :) Možná, že jsme všichni pěkní lumpové! :) Pamatuji všechny redakce Písmáka a nevzpomínám si, že by kdy která udělala tolik co tahle a pracovala s koncepcí (i když za Lyryka ta snaha byla a dokonce jsem spolu s Lyrykem už před 4 lety dával dohromady časopis). Ad3: Zborovi a některým lidem připadám arogantní. Mají právo na svůj názor, přestože si předem nedali práci s tím setkat se se mnou osobně a poznat svého domnělého nepřítele. To co jsem vám napsal není můj názor, jsou to fakta a činy. .-)

Podpis BP! Za procenta, za ródinu!!!

Umělo se podepisuje taky ;-)))

blues_fay
29. 06. 2007
Dát tip
Tak já taky podepisuju! B_f

Ježkovy voči

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
dva_karlove (pipka chce počítat procenta, tak halt musíme i s alternickama)

Bezprizorný

Zbora
29. 06. 2007
Dát tip
Seznam zúčastněných: (zatím se podepsalo 66 lidí) Honzyk malinka_hvezdinka (((grafoman))) dadik Noe1 stenos Janek Pišta Hufnágl papouch Zvrhlík pozorovatel Winter fajo Mr Neutron cerna lovkyně Celebrian Ultrainfernal James Juyce Frnek tři černí mravenci dítě na skleníku Yann mořský koník martinez Vitex katugiro romale zlyvkus Zlý wětry vod řeky Umprdentální kandelábrdelismus thalina JiKo Garth Berg Fouckault Skafararix MorriconeTheGod buenavistasocialclub Sutech Pirka Jakubisko Veskalách Induan ssTera Tangens Omega36 jezuita Norsko 1 Petrusha Octopus Syd Cale Hajka NJN . Peachus Ksheery Start-CZ Fallen Angel of Darkness oleandr - redaktor reneelowe SENIOR - redaktor K Anče dee dead kouzelná květinka silence - redaktor c h i k v a d r a t eowi Luk_Malér_8 dsfj

eowi
29. 06. 2007
Dát tip
Zboříku, já se podepsala a nejsem f seznamu: 27.06.2007 20:00:06 Ale to neva, podepisuju se ještě jednou ;-)

Senyoryta
29. 06. 2007
Dát tip
A nemyslela to ta vaše Wella nakonec dobře?

podpis - fakt špičky Písmáka se chovaj jek ruský gubernátoři. Už nikdy nebudu nadávat na Totem... ;-)))

Petrusha
29. 06. 2007
Dát tip
a ked to nevyjde s tou genetikou, zostane len nalodiť nejakého skúseného kopaničiara o tých je známo, že dokážu páliť doma úplne zo všetkého!:)

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
Viz papouch :)

papouch
29. 06. 2007
Dát tip
mňam :) už se těšííím :)

dsfj
29. 06. 2007
Dát tip
Tak se taky přidávám, ale pochybuju, že to bude mít nějakej účinek... dsfj

Skafararix
29. 06. 2007
Dát tip
A vieme kam chceme s obsadenym korabom doplavat?:)

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
Jen aby nedošel rum, to by bylo hnedle po revoluci :)

Honzyk
29. 06. 2007
Dát tip
o)))...t si fakt dopbrey''))))

dva_karlove
29. 06. 2007
Dát tip
KDO vyhodil tuto petici z hlavní strany? Má snad NĚKDO zájem na tom, aby se o ní nevědělo?

papouch
29. 06. 2007
Dát tip
ano, existuje vyhazuje přece petice a články upozorňující na jeho nečinnost z Událostí do Ostatních nezařaditelných a to je setsakra náročná a důležitá práce

Fouckault
29. 06. 2007
Dát tip
sidonie.. možnost zlepšit? tak co mu třeba dát další půlrok jestli napíše jednu souvislou kritiku?, nebo zpatlá jedno číslo časopisu? existuje vůbec cokoli co udělal mimo toho že existuje?

sidonia
29. 06. 2007
Dát tip
...a jesy ne.. tak si o tom pokecame a bude zase fajn sere me tady ten rozruch.. nemam rada naky rozbroje... dyz ja vas mam rada

sidonia
29. 06. 2007
Dát tip
hele, zboro.. mam takovej dojem, ze sem v ucastnicky listin tak trochu nepravem... napsala sem : "nezbyva mi, nez souhlasit, ze sliby byly plane apod." nikde sem nerekla, ze sem za odvolani armanda:)))))) jak uz sem prave pred chvili napsala v red, foru.. sem toho nazoru, ze ty si byl "lepsi" proto, ze si vystoupil jako volenej "z rad pismactva" obecne, ne jen jako "prava ruka velly" coz ovsem neznamena, ze by armand nemel jeste nejakou mpznosz "se zlepsit" hele koukej.. vis jak to myslim.. urcite jo...

Jakubisko
28. 06. 2007
Dát tip
většinou nejdřív na papír, pak to upravuju v nějakým poznámkovým bloku a nakonec vytvářím finální obraz na písmákovi...ale ten soubor na pc si neukládám, takže zbyde papír a písmák...ale na papíře je ta verze většinou neúplná a navíc ten papír většinou ztratím :)))))

Skafararix
28. 06. 2007
Dát tip
To pises freestyle priamo sem? :)

Jakubisko
28. 06. 2007
Dát tip
Skafo: lenost, lenost...:)))

Skafararix
28. 06. 2007
Dát tip
Jednu vec nechapem: Vy si skutocne svoje diela nezalohujete na vlastnych pocitacoch??? To ich pisete hned sem priamo na pismak? Ja vzdy najprv OpenOffice. Jasne ako facka.

Norsko 1
28. 06. 2007
Dát tip
BOHUŽEL JE TU TA MLČÍCÍ VĚTŠINA, O KTEROU SE VELLA OPÍRÁ

Jakubisko
28. 06. 2007
Dát tip
Induan: pro všechny případy sem zálohoval všechny svoje díla, začíná se tu jemně přiostřovat :))))

Induan
28. 06. 2007
Dát tip
Jen doufám, že tento seznam nebude použit jako parametr SQL příkazu delete * from dbpismak :)

Senyoryta
28. 06. 2007
Dát tip
Ci se pšidáát!!!!! Čéfredaktóři sou enem na tři věci!!!! Senyoryta

Zvrhlík
28. 06. 2007
Dát tip
*přespříliš Vidíte ten daktyl a náslovný rým! :) A potom, že je anafora mrtvá... /// Jakákoliv "petiční činnost" musí být co nejvíce ztížena, aby jsme snad nedejbože nepřesáhli hranici sto tisíc a více podepsaných nicků. To by pak mohlo i něco znamenat. Zboro: Hoď prosím do událostí na hlavní stranu petici č.2.

Zvrhlík
28. 06. 2007
Dát tip
Protože podpisy v petici přibývaly příliš překotně.

Fouckault
28. 06. 2007
Dát tip
Proč toto dílo vypadlo z hlavní strany?

Fouckault
28. 06. 2007
Dát tip
bezva nápad tahleta petice Zboro :-)

chikvadrat
28. 06. 2007
Dát tip
píše se to: c h i k v a d r a t

chikvadrat
28. 06. 2007
Dát tip
podepisuju

Anetté
28. 06. 2007
Dát tip
Tak. To je v podstatě podstata věci...:))

dva_karlove
28. 06. 2007
Dát tip
Jsem se mezi všemi těmi názory na názory názorných názorů ztratil, kapku. Ale beru si z toho to pozitivní - máš nás ráda! :)

Anetté
28. 06. 2007
Dát tip
Dva kralove: Pro mě za mě, třeba i do kamene:))) Přes to všechno, ale jenom ještě jednou odvážně dodávám, že jsem za znovunavrácení Vašich nicků (aby tu nedošlo k nějakým mylným závěrům o mě a mých názorech (a zvlášť těch Vašich názorech na mě a moje názory)). Tak a teď už je to opravdu, opravdu definitivně všechno.

G_B_Show
28. 06. 2007
Dát tip
Great_Britain_Show vraťte mi mýho nejoblíbenějšího pozorovatele!!

dva_karlove
28. 06. 2007
Dát tip
Anetko, tahle věta by se měla tesat do kamene: "...ty plány napsal moc krásně." :)))) A ještě podotknu, že kdyby ty plány uskutečnil a nechoval se tak, jak předvedl, ani bych proti němu nepípnul.

Anetté
28. 06. 2007
Dát tip
Upřímně, ani nevím, jestli chápu. Možná je někdy lepší si slušně promluvit než křičet. Možná to nešlo, co já vim? Ale nemluvím tu o Velle, i když si myslim, že má určitým způsobem právo přehnaně reagovat jako já... Hájila jsem a hájim Armanda, protože jsem armandovitá mluvka taky a netušila jsem, že je to tak výjimečná zlá vlastnost, ale to teda možná nemám právo, protože jak už jsem řekla, nevím, jak to tu chodilo dřív. Prý krásně. Já jsem a byla vždycky spokojená, proto jsem tu taky byla... a jsem. A je mi fuk, jestli bude nebo nebude časopis, ve kterym nebudu. Píšu, aby ostatní mohli číst a čtu, co ostatní píšou a Armand byl pro mě vždycky velkej básník i redaktor a ty plány napsal moc krásně.:)) Nu což... Vlastně tu nemám co posuzovat, vyhovuje mi to tak, jak to je a už od toho konečně dávám oficiálně ruce pryč a jakožto správnej statečnej bojovník za svou pravdu, se nestarám. Jdu si přečíst nějaký básničky nebo něco.

Noe1
28. 06. 2007
Dát tip
Anette: Chápu, že se ti to nemusí líbit. Mně se to ostatně taky nelíbí. Ale mezi námi a Vellou je jeden vellký rozdíl. Ona má moc a může si s námi dělat co chce. My jsme bezmocní a můžeme pouze křičet (v mezích, které nám nakonec stejně určí ona). Chápeš? Kdyby byla možná normální, rozumná diskuze, nebylo by potřeba petic.

dva_karlove
28. 06. 2007
Dát tip
Anet, vellet bude stejně Vella, tomu se nevyhnem, řeč je ale o tom, aby místo direktivního nadelegování ovcoidních přikyvovačů dala prostor (prostor, jen to, žádný prebendy) lidem, co už snad sakra prokázali, že nejsou armandovité mluvky....

Anetté
28. 06. 2007
Dát tip
Noe1: Dobře, poprvý v životě nebudu kecat do věcí který nechápu, protože přiznávám, nejsem tu tak dlouho, abych pamatovala ty zlatý časy, kdy bylo všeho míň (tudíž pravděpodobně i autorů) a kdy bylo všechno krásnější a kvalitnější (tudíž pravděpodobně i Písmák s redakcí)... Tak už zas kecám,no...To ono samo:)) Ale tohle mi přijde skoro stejně sprostý jako mazání nicků. Můj problém, nemám ráda tyhle hromadný petice na vyhazov jinejch lidí. Stejně už teď Písmák neni o literatuře, ale o tom, kdo tu bude Vellet;))

silence
28. 06. 2007
Dát tip
jelikoz se armand nevyjadril k teto vic nez vazne situaci, vdrtim sem svuj podpis. silence.

dva_karlove
28. 06. 2007
Dát tip
Zbora podvádí sám sebe :)

Zbora
28. 06. 2007
Dát tip
dee: chyba napravena, díky za upozornění.

dva_karlove
28. 06. 2007
Dát tip
P.S. Počítal jsem ty, co už sis vypsal, víš?

dva_karlove
28. 06. 2007
Dát tip
Jéje. A to jsou který?

Zbora
28. 06. 2007
Dát tip
Pišta: já nicky které nejsou jasné, nebo se zdají býti alternicky z důvodu zachování transparentnosti nezohledňuju (to jsem to ale hezky formuloval, có?)

Zbora
28. 06. 2007
Dát tip
Malinká: už maminka na základní škole mi říkala: "kdybys to alespoň opsal správně!" ;o)

přidávám svůj podpis. Od začátku jsem se tomu smála - armandovu - růžové brýle jsou fajn, ale ve škole a ve školce ne v životě..

dva_karlove
28. 06. 2007
Dát tip
Mně vyšlo 59 :)

dee-dead
28. 06. 2007
Dát tip
A proč v seznamu nejsem, třebaže jsem se podepisovala ?:( (ale je taky možný, že jsem slepá jako patrona...) tak ještě jednou - dee-dead

K_Anče
28. 06. 2007
Dát tip
Anula

pozorovateI
28. 06. 2007
Dát tip
a já miluju hezké alterničky i když to zní hrozně.é

Noe1
28. 06. 2007
Dát tip
pozorovatel: já zase miluju odvážné alternicky :-)))

Zboro, mně zas dělá trauma to velký M :-D ale nechci rejpat :-))))))

pozorovateI
28. 06. 2007
Dát tip
mám rád upřímný alternicky ano, všechny jsem zmanipuloval, věřím tomu

frok
28. 06. 2007
Dát tip
Řeknu, až přijde správný čas.

Noe1
28. 06. 2007
Dát tip
frok: stále si mi ale nodpověděl ... co je ta válka za cizí věc? Stav tohoto servru a život komunity na něm je věcí nás všech, i tvůj.

Zbora
28. 06. 2007
Dát tip
frok: co mi to jen připomíná? zVRHLÍK: omlouvám se, už je opraveno. Cherubínek: no, zatím alespoň to, že redakroři a šéfredaktoři nebudou moci beztrestně lidem nadávat. No, a pak, později, třeba, že se nebudou stydět mít ocásek redaktora ti, jejichž činnost se dá brát vážně. No, ale s žádnou změnou se samozřejmě nepočítá. Jde spíš o to, jemně znovuupozornit, jaký je náhled většiny stálých autorů na činnost vedení.

Frnek
28. 06. 2007
Dát tip
ano, válka.. konkrétně já jsem ovšem v oné válce již od nástupu armanda k moci, což je rovněž patrné i z mého díla, které se výhradně zabývá jardou polakovičem a učitelem tremlerem..(ŽE DOPORUČUJU) nicméně, lze připustit že se i na tomto seznamu najde spousta přidávačů se k proudu..

frok
28. 06. 2007
Dát tip
Smazané nicky sverázně manipulují se zdejšími members, kteří vstupujou do cizí války bez znalosti skutečných motivů. V ilegalitě zatím zůstává dámská část rebelující strany

Jezuita
28. 06. 2007
Dát tip
Ano-válka zapříčiněná senátem.Keltové se odějí nejnutnější zbraní, vydráždí penisy a hrr na ně!

Noe1
28. 06. 2007
Dát tip
frok: jsi pro mne poněkud nečitelný ... koho myslíš tím mnozí ... a co považuješ za cizí věc?

frok
28. 06. 2007
Dát tip
je za tím mnohem víc - je to regulerní válka a mnozí se do ní nechají najímat jako dobrovolníci za cizí věc

Noe1
28. 06. 2007
Dát tip
Sutech: mluvíš o Velle a Armandovi nebo o těch 59 nicích co podepsali tuhle petici?

Sutech
28. 06. 2007
Dát tip
Podľa mňa to nebolo nič iné ako prejavená slabosť, tým, že si urobili obyčajnú súkromnú pomstu...

SENIOR
28. 06. 2007
Dát tip
Na redakčním fóru byl mou důležitou osobností Armadn jakoby k jakési rezignaci již párkrát jmenovitě vyzván, tudíž se zde mým zásadnem nemůže býti nepodepsáno. V případnu, že se mu nebude chtívat opouštět své prestižovní postavení mu mnem bylo navrženo, aby mé podstatno učinil výkoným místošéfredaktorem a sám si zůstal loutkou v čísi rukách, na to však mé posvátnosti zatím nebylo odpovězeno. Ostatně jakási odpověď mnou ani nebyla očekávána, je to přecijenom pouze pár dnů, co se jím nebylo servrově přihlášeno. S.

Noe1
28. 06. 2007
Dát tip
Anette: máš pravdu. Tohle má s mazáním nicků jen okrajovou souvislost. Tohle souvisí s tím, že Armand a jeho radakce neplní to co si předsevzali, že tu funguje (na rozdíl od předešlých šéfredaktorů) pouze jako směšná loutka.

Anetté
28. 06. 2007
Dát tip
Mazání niků je debilita, zvlášť když někdo smaže někoho jinýho, ale co to má společnýho s Armandem, to teda netušim. Jestli chcete zabránit mazání mazáním, to se můžem rovnou smazat všichni. Já si teda klobouk nechávám, nic novýho, nic přelomovýho.

Jezuita
28. 06. 2007
Dát tip
Opakuji, že smazání nicků byla neuvážená a neadkvátní reakce.Každý by si o činu dotyčných autorů pomyslel svoje a vážná díla by pučela dál.Osobně se o cizí soukromé záležitosti nezajímám, protože mám svých plný kecky. Dále, redaktor Honzyk komentoval události v souladu s jejich otevíráním a rozprostíráním, jeho odvolání je absurdní.

dadik
28. 06. 2007
Dát tip
to tě cením olenadr

oleandr
28. 06. 2007
Dát tip
nezbývá mi nic jiného souhlasit a podepsat se Už se to tu opakuje po několikáté. Domnívám se, že mazání nicků je naprosto zbytečná věc, jestliže se má za tím něco schovat stejně se neschová, protože onen dotyčný smazaný vytvoří si nový nick a odboj se rozjede okamžitě, takže pro mne nepochopitelné! A zbavit nejaktivnějšího redaktora redaktorství se mi zdá být taky dosti neuvážené a jako redaktor nevím, co se zatím všechno skrývá. Jestliže nebude zbytí, tak se svého redaktorství taky vzdám. oleandr

Vzhledem k předchozím událostem přidává své slovo do pranice...echmm petice Fallen Angel of Darkness

Anetté
28. 06. 2007
Dát tip
Fuj. Nesouhlasim.

a2a2a
28. 06. 2007
Dát tip
Na internetu je celá řada již existujících serverů, osobně znám 8, ale jen dva až tři mohou i přes své nedostatky v nějaké míře uspokojit autory. Jsou to Totem, dle mého soudu obsahem nejkvalitnější, avšak s podobnými spolky přátel žehu jako zde, Literra a Písmák. Písmák je alespoň pro mne z hlediska uživatelského komfortu nejlepší, z hlediska počtu čtenářů největší, a z hlediska kvality příspěvků spolu s Literrou hned za Totemem. Ostatní jsou přátelskými kavárničkami autorů, o které není nouze ani zde. Osobně vnímám současný stav úrovně poezie i prózy, ale také hodnotících komentářů zde, za nejhorší za pslední 3 roky, kdy jsem zde častým návštěvníkem. Přesto zde lze nalézt hezké věci. Byl jsem členem tří redakcí, Lyrykovy, Zborovy a také chvíli Armandovy. Zatímco Lyrykova redakce čítala snad 100 i více redaktorů, nebyla nijak vnitřně provázána a organizována, a také neměla nouzi o řadu velmi dobrých jmen jak autorských, tak kritických a bylo to zde v pozitivním slova smyslu znát. Zborova redakce, krátce před tím také Ja(ne)kova, rovněž nepostrádala řadu kvalitních jmen, byla významně méně početnější, ale byla zde otevřená diskuse, často bouřlivá, a měl jsem pocit, že zde bylo pár lidí, kteří měli chuť něco předvést. A kdyby jí bylo dopřáno více času, kdo ví. Osobně věřím, že bychom se nadáli i časopisu i kvalitnějších kritik, jak ostatně řada členů této redakce předvádí v kluku ZOOM. V Armandově redakci jsem byl vlastně jen asi 3 či čtyři měsíce. Poté, co jsem se svými názory neuspěl, odešel jsem. Nemohu však za sebe říct, že by se Armand či Vella chovali k mým návrhům a názorům nedemokraticky, nebo že by je odmítali bez předkládání argumentů. Je ovšem pravdou, alespoň se mi to zdá, že se současné redakci nepodařilo vytvořit si potřebnou autoritu. Je v ní několik úctyhodných nebo poctivých jmen, ale bohužel méně, významně méně, než v těch minulých a významně méně než těch, co se zde na Písmáku nadále projevují, ale z různých důvodů nemohou či nechtějí být "při tom."

.
28. 06. 2007
Dát tip
.

dva_karlove
28. 06. 2007
Dát tip
Tak už to bude něco přes padesát uživatelů...

Cale
28. 06. 2007
Dát tip
Cale

Petrusha
28. 06. 2007
Dát tip
obávam sa, že je to len výkrik do prázdna ale tak, niekedy sa aspoň ulaví - Petrusha

Norsko 1
28. 06. 2007
Dát tip
přidávám se

Jezuita
28. 06. 2007
Dát tip
jezuita

Induan
28. 06. 2007
Dát tip
:)

Induan
28. 06. 2007
Dát tip
:)

ssTera
28. 06. 2007
Dát tip
ssTera

Induan
27. 06. 2007
Dát tip
Induan

Jakubisko
27. 06. 2007
Dát tip
je to sice k ničemu, ale... Jakubisko :)

Pirka
27. 06. 2007
Dát tip
Né, že bych tomu rozumněla, ale právě proto: Velmisladká Pirka

Sutech
27. 06. 2007
Dát tip
SUTECH

astalavista

Já se té podepisuji pod toto!

silence
27. 06. 2007
Dát tip
reagoval jsem v redakcnim foru, nedostane-li se mi reakce od ktere se bude dat nekam odrazit, podepisu, momentalne nemohu.

pozorovateI
27. 06. 2007
Dát tip
asi jsem dal dva tipy, už vim, proč mě mažou..é

Skafararix
27. 06. 2007
Dát tip
Signature : Skafararix.

frok
27. 06. 2007
Dát tip
klid tady bude, až se odstraní rebelanti

Kadli: Neřešte a nepřetoto, tady se jen podepisuje!

dee-dead
27. 06. 2007
Dát tip
dee-dead

dva_karlove
27. 06. 2007
Dát tip
Kdo tyhle bude šatit a živit, to teda nevim... :)

Já a vona a ta třetí taky ;-)) (viz Karlí anketa)

Fouckault
27. 06. 2007
Dát tip
Fouckault

Garth
27. 06. 2007
Dát tip
Garth

Také myslím, že Armand toho víc nakecal než udělal. Již jsem publikoval diskusi kde se mohl vyjádřit, ale jediný výsledek byl, že mě má v neoblíbených. Ale to je putna, jde o to, že jen mlátí hubou a skutek utek JiKo

Umprdentálně se připojuji

Vítr.

zlyvkus
27. 06. 2007
Dát tip
zlyvkus

Zvrhlík
27. 06. 2007
Dát tip
Jsem velký Zvrhlík! Tak si snad zasloužím i velký Z u mého nicku v Seznamu zúčastněných! :) Předem děkuju za opravu. To současné malé počáteční písmenko mě duševně trýzní a způsobuje mi už víc jak hodinové trauma. Jsem z toho na prášky. Myslím na harakiri, protože ten pohled je opravdu k nesnesení. :) Smazání tři nicků a vykopnutí Honzyka je proti tomu úplná prkotina.

romale
27. 06. 2007
Dát tip
romále (ale enem proto, že mě k tomu Vitex donutil...)

katugiro
27. 06. 2007
Dát tip

Vitex
27. 06. 2007
Dát tip
Vitex

Honzyk
27. 06. 2007
Dát tip
jojo

Yann
27. 06. 2007
Dát tip
podpisujem

dadik
27. 06. 2007
Dát tip
jenže honzyk to myslí tak, že je nemá doma ani na papíru, ani v PC...nikde :)

Honzyk
27. 06. 2007
Dát tip
..ja ne, ja uz bojuju...hrbol graffo, ja tusil...diky za hlaseni:))

dělá/dělalo/bude dělat... ale: dítě

Honzyk
27. 06. 2007
Dát tip
tak jedem dal----tady spolecenstvi lidi, ktery dobry, at jdou ty seshora, co tu, a to prinejlepsim, jen votravujou vzduch... honzyk

dadik
27. 06. 2007
Dát tip
nebylo....normálka u tebe ne? ježiš nesmíme kecat tady, ticho

Zbora
27. 06. 2007
Dát tip
Hele, nekafrejte mi tady. Kdo se v tom má pak vyznat ;o)

dadik
27. 06. 2007
Dát tip
a zejtra už budeme mít hrbola jednýho třetího? pro změnu? :)

Zbora
27. 06. 2007
Dát tip
Paní Velle by to bylo nejspíš šumák, zdá se.

Honzyk
27. 06. 2007
Dát tip
...no, ty by bylo fukanec.... a navic, ja teda nevim, jak svy zalohovat, a nekerych bylo by mi lito, jinde nemam...

dadik
27. 06. 2007
Dát tip
hrbe jsi génius...ideální stav, ale na ten nemáme...:))

tři_černí_mravenci

Frnek
27. 06. 2007
Dát tip
ale tak..to je snad samozřejmý vždyť za to celej život bojuju Frnek

Celebrian
27. 06. 2007
Dát tip
Celebleble

fajo
27. 06. 2007
Dát tip
faJO! p.s.:Senna?formulka?iste..MP4!!!))

Winter
27. 06. 2007
Dát tip
Winter

Honzyk
27. 06. 2007
Dát tip
sasku:)

pozorovateI
27. 06. 2007
Dát tip
já abych se taky nepodepsal pozorovatel

Zvrhlík
27. 06. 2007
Dát tip
Zvrhlík

papouch
27. 06. 2007
Dát tip
papouch

dva_karlove
27. 06. 2007
Dát tip
Pišta Hufnágl, t.č. v emigraci

stenos
27. 06. 2007
Dát tip
Stenos.

Jezuita
27. 06. 2007
Dát tip
A kam by měli jít a navíc všichni?

Noe1
27. 06. 2007
Dát tip
noe1

Noe1
27. 06. 2007
Dát tip
>>> NOVÝ ŠÉFREDAKTOR A "JEDNATEL" SERVERU <<< Vážení Písmáci, v minulém týdnu jsem oslovila Armanda, zda by se neujal role šéfredaktora a zástupce serveru Písmák. Armand přijal mou nabídku a stal se "jednatelem" serveru s pravomocí rozhodovat o redakci a o řízení projektů, na kterých se spolu dohodneme. Součástí tohoto písmáckého vedení (písmácké rady) se stává i rebecca13. Naším společným úkolem je nové projekty realizovat a podporovat ty, které jsme nevymysleli. Tato dohoda je platná do odvolání jedné ze stran z jakýchkoli důvodů. Na Písmáku je to poměrně nová záležitost a v minulosti taková rada zatím neexistovala. Doufám, že je to způsob, kterým by mohl Písmák fungovat lépe a díky kterému by se mohlo realizovat víc věcí, než do této chvíle. Díky za pozornost Vella

dadik
27. 06. 2007
Dát tip
potisící a naposled já už!!

sidonia
27. 06. 2007
Dát tip
takze... navrh za odstoupeni armanda byl vznesen seniorem v red. foru tak 2O min zpatky a ja mu na to napsala, ze nejprve by mel armand tak nejak sestoupit mezi lid pismacky a zkusit hodit par vet, komunikovat apod. (senioruv navrh byl v souvislosti s tim, ze se nevyjadruje k nastale situaci a to ze haze sptane svetlo na celou redakci) //coz neni tak uplne zcestne, protoze obzvlast v podlednich dnech byva redakce vnimana jako zasup armandovych priznivcu a bojovniku za vellu// jinak pokud jsou namitky vzneseny tebou pouzitymi slovy, nezbyva mi, nez souhlasit, ze sliby byly plane apod. (pokud ovsem neni neco, o cem nevim.. coz by nebyl tak vzacnej jev)

jo, tak, já žádala Armanda před dvěma měsíci, možná to bylo víc ještě, jestli bych třeba jako mohla do redakce a neodepsal mi ani na zprávu, tak co to je jako??? malinka_hvezdinka

Honzyk
27. 06. 2007
Dát tip
..ja bych bylo taky pro: "ticho po pesine"...)

Honzyk
27. 06. 2007
Dát tip
...jo, ovsem, ale defenestraci ne!!! honzyk

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru