Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední minuta New Yorku

26. 12. 2007
1
4
1821

sepsaná někdy ve 14ti jarech

Zpocený Jack se potácel nočním New Yorkem. Hlavou se mu honily všelijaké myšlenky,hlavně zákaz jménem probihice; za jeho porušení se vybírali silné pokuty a chodilo se do vězení.
Parlament v USA potřeboval nějaké $ za pokuty s alkoholem. Všechny ostatní finance vydal na jaderné zbrojení proti Blízkému východu. A Jack Malcome byl spojkou mezi znepřátelenými gangy,bojující o záchranu drahého chlastu.

Byl zraněn zrovna v okamžiku donášení cenných papírů. Střela upilovanou brokovnicí zezadu nebyla příjemná. Bylo to píchnutí desítky broků do zad. Jeho krev stékala do kaluží,ale nebyla o nic levnější než smlouvy mezi gangy.
"Radši ty podělaný papíry spálím, ať se o nich nikdo nedozví. " rozhodl se,protože bodavá bolest se po chvilce otupění opět ozvala.

"Malý plamének sirky a co toho dokáže. Hlavně zbavit mysl špatného svědomí,zaplaceného krví a pocákaného deštěm. " utěšoval se. Ještě, pro jistotu, zašlapal popílek do země. Líný tok odnáší spálené,rozmočené papírky stejně tak,jako jeho mysl opouští všechny zlé myšlenky. Ale právě odtud, z kanálu, se ozvaly hlasy krys - tenké pištění. Zřejmě je polekal uspěchaný čin mladého, svobodného donašeče...

Těžké,blátivé kroky dolehly do recepce ONE WAY HOTELu .
"Chci jen jednom nocleh ! " prosil krvácející muž.
"Nemáte peníze a na sekeru nedáváme ! Rychle vypadněte!!! " dokončil větu chlap s buldočím obličejem. Stačil však jediný,soucitný pohled do očí a rozhodnutí změnil.
"Dobře "odpověděl, "ale nejprve se umyjte od krve " ustoupil. Snad také poznal bolest od střelné zbraně... nebo to měla být lest?

Pokoj byl malý, ale velmi útulný. Do šuplíku zasunul Jack svůj Colt 1911, jeho jedinou zbraň. V hlavě se mu vyloupl dokonalý plán útěku z Ameriky. Byla to dobrá práce, do té doby, co Italové začínali mít na alkohol větší zálusk. Služba byla ve dne v noci, téměř neexistovali přestávky. Právě v oné, teď už neexistující, smlouvě byl kontrakt na nejlepší whiskey v USA. On ho ale zničil a tak musel utéct. Po promyšlení Jack usnul hlubokým spánkem.

V noci ho probudil rachot dveří. Než se probudil docela, uslyšel tichý hlas.
"Pozdrav z Evropy, muchachos... "
Pak uviděl buldočí obličej, znetvořený ďábelským úšklebkem. Následoval slabý záblesk od dýky a svůj osud už nemohl samotný Jack ovlivnit...

Chlupatý z F.B.I. ho našli ráno v sedm hodin, kdy si uklízečka na chodbě všimla krve, prosakující skrz dveře.
"Další, který naletěl snadnému výdělku velkých peněz. " konstatoval komisař.

4 názory

Díky za komenty,fakt sem jen vyhrabal brak.. Bivoy: Fakt sem jen vyhrabal brak.. :-)

Bivoy
27. 12. 2007
Dát tip
PS: nechceš se místo básní dát na povídkaření?

Bivoy
27. 12. 2007
Dát tip
nu, kdybys odstranil pár chybek v gramatice, docela by to ušlo - má to skvělou atmosféru dalo by se to rozvést a mohla by z toho být taková ta stará detektivka "drsné školy" a protože mám takovou atmosféru ráda, dávám ***

FunThomas
26. 12. 2007
Dát tip
no.. snad jen že dýka je s tvrdým y... ale jinak.. nevím.. možná jsem nepochopil pointu povídky.... nepřijde mi nějak ničím zajímavá.... aha.. až teď se dívám že je to psáno ve 14 =) tak na ten věk teda dobré... ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru