Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Někdy voní deštěm

07. 02. 2008
18
35
4298
Autor
Fairiella



Samota prý
někdy voní deštěm,
když ji ledový vítr přinese zkřehlou v náručí –


a ona
ti pak uzamkne dlaně
asi na deset západů.


Jako bys měl na čele vyryto:
„Skladujte v chladu
a temnu.“

 

 

 



35 názorů

Alú
18. 02. 2008
Dát tip
Samota někdy voní deštěm, osamnění vždycky vidí slzy; možná proto je tak smutné *

Print
13. 02. 2008
Dát tip
líbí, plný *

dostala jsem avi.. nechápu tuhle diskusi

Jade
11. 02. 2008
Dát tip
teda, takovy pekny, krehky dilko a pod nim takova obludna diskuze... a k basni samotne...nic zvlast originalniho, ale hezka pocitovka, s pocitama, se ktery chapu:) taky mam nekdy pocit, ze mam na cele stejnej napis jak tatranky:)

Fairiella
10. 02. 2008
Dát tip
díky, jsi hodnej... :) a otrávit se nenechám, jen mi přijde tenhle způsob komunikace některejch lidí prostě až moc, na to, že je to literární server...

Honzyk
10. 02. 2008
Dát tip
...no, jinac, F., tenhle pan...(?) /roman L/.., co tady te tak sproste napada, se proste nestydi...proc taky, kdyz si ve spine virtualu tak snadno muze lebedit ? Tady si na tebe muze vyskocit kazdej nymand...a muze prerust az v animozitu...ja taky zpocatku nechapal, nyni uz jen prochazi kolem mne, ale co si nalhavat, ten jakejs upadek velkej otre se o mne vzdycky, zejo... --posilam mu avi, mne bloknul...zrejme se mu nelibilo, co jsem mu pod nejaky jeho text napsal... ....ja neblokuju nikoho : von si tak, chte nechte, vodkope perinu sam...a tohle napsat v ty spine virtualu holce, to uz je sila, a hnusna, povim ti... nenech se otravit.. honzyk

Grainee
09. 02. 2008
Dát tip
? ten je k tomu dlouhatánskýmu vzkazu a k básníčce je TIP :o)

moorgaan
09. 02. 2008
Dát tip
dobře !!!..je to tvůj názor, já to respektuji, jen jsem ti chtěl napsat svůj-jak to vidím zvenčí..nezaujatý níčím a nikým..

Fairiella
09. 02. 2008
Dát tip
Jaký udávání prosimtě? Když mi ten pitomec píše do zpráv, že jsem kráva a píča a že jsem ho vždycky srala, naprosto bezdůvodně, tak prostě myslím, že takovej člověk na tenhle server vůbec nepatří, když nedokáže ukočírovat svý emoce a nejen vůči mně. Tady nejde o to že by někoho štval negativní kritikou, on prostě přijde a chvíli uráží veřejně, načež pak se možná zastydí a tak píše ty hnusný vzkazy jenom do zpráv, jak nějakej zakomplexovanej arogantní pitomeček. Vzkazy, který se literatury netýkaj, vzkazy, který se týkaj toho, s kým si píše, aniž ho nikdy v životě neviděl. Posílá tě do prdele, protože nechce ani slyšet, že se mu třeba nějaký dílo nepovedlo, že jich bylo třeba kolem tří stovek, dle mýho názoru, protože mě třeba ty jeho díla nebaví a nezdá se mi, že by měl nějakej talent. Když mi sem pak přijde po době, kdy mi sám řek ať mu nepíšu (a to když tehdy a ne poprvý se do mě začal navážet, když jsem třeba řekla, že nějaký jeho dílo nemá hloubku a on začal psát,co všechno sem a jak sama píšu hrozně) a napíše mi, že je to nuda, prázdný... prostě většinou na tu osobu nereaguju, když ji potkám, ale už mě nebaví jak si tu může někdo beztresně hnusně urážet lidi. Fakt se mi to nelíbí a nelíbí se mi, jak to "každej o něm ví" a přece ho tu nechaj projevovat... já vim, cenzura je jedna věc. Ale tohle neni o cenzuře. V zákonech je taky něco o tom, když někoho urážíš a ponižuješ a říkáš o něm lživý informace, ne. Písmák je ale anonymní a pak se někdo takovej vykynoží a považuju za ohromnou chybu, že nad ním všichni zavíraj oči. když někdo ve svejch sebou uctívanejch létech nedokáže ovládnout svoje egoistický emoce, tak to víš, že to sakra jdu "udat". Od školky se učí děti naprosto nesmyslnou větu, že "žalobníček žaluje, pod nosem si maluje". A tak dochází k takovejm situacím, že nikdo nic neřekne... zato se vymazávaj čas od času autoři jako je honzyk a podobní, kteří se taky projevujou hlasitě, ale štvou jen lidi na "vyšších" pozicích písmáka. To je vůbec absurdní. Mysli si o tom co chceš, ale já považuju vyhrožování na písmáku za hnusný a opovrženíhodný a hodný zablokování přístupu sem. Ať si léčí komplexy jinde.

moorgaan
09. 02. 2008
Dát tip
já myslel,že veřejná aréna na PÍSMÁKU, je arénou slušných a nezavistivých a neješitných lidí, že jde o zábavu, o chuť se bavit a vnímat jeden druhého,a ne se napadat...nikdo z nás není Vrchlický, buďme jeden k druhému tolerantní, i negativní názor může být pozitivum,jen musí mít formu-formu slušnosti...JEDEN POUŽÍVÁ SPROSTÁ SLOVA, DRUHÝ VYHROŽUJE UDÁNÍM,KOMUSI...obojí je hloupé...a nedůstojné obou dvou!!!

Fairiella
09. 02. 2008
Dát tip
avi a omlouvám se těm, kteří to už o romanovi el capslockovi vědí - ale nemohla jsem si pomoct - uvažuju i o tom povolat nějakýho admina, jestli to neni divný chovat se neslušně takhle beztrestně... nojo anonymita dělá divy :-P

Abi
09. 02. 2008
Dát tip
Fairello, nevysvětluj to, vždyť každý píše v první řadě pro sebe..a každý autor ví, co do jeho dílka patří a patřit má:-) Můžeme polemizovat nad formou (což teď nevztahuji na tebe, ale obecně), ne však nad obsahem..většinou.

Fairiella
09. 02. 2008
Dát tip
Jo a ostatním - moc díky - někdo říká, že to ty poslední dva řádky degradují, ale někdo zase opak, je to taková rozporuplná část, asi výrazná tím, jak připomíná konzum. Ale zase si představte třeba takovou osamělou chuděru sklenici, na který je tohle napsaný, a třeba by ráda byla někde v teplu a na sluníčku, ale všichni ji strkají do kouta ve spíži... tak jsem to přibližně myslela :)

Fairiella
09. 02. 2008
Dát tip
Romane, myslíš že kvůli tobě upravím jedno dvě slova u básničky? Já vim, ego máš na to velký dost. Ale tvá měřítka toho, co je málo a co je dost, se nejen že neshodujou s mými, ale přijdou mi krapet mimo, stejně jako tvoje grafomanská tvorba. Kdyby takhle reagoval kdokoliv jiný, možná nereaguju takhle ostře, ale už mě fakt nebavíš. Čiší z tebe zaslepenost sám sebou, která možná leckoho naštve, a to vůbec ne proto, že třeba nemají nadhled, ale ty prostě bezostyšně urážíš a posíláš lidi tam, kam slunce nesvítí, když ti někdo třeba zkritizuje tvé supr trupr dílo - a těm, co ti daj tip za všechno, zase děkuješ skoro na kolenou. Jako by tu šlo o tipy. Jsem fakt ráda, že takovýho Romana_L znám jen jednoho a to jen přes jeho hnusná písmenka, která tu občas potkám, jak útočí na někoho na jeho autorské stránce/pod jeho dílem/pod dílem romana_l... fakt beznadějný.

IVO
08. 02. 2008
Dát tip
První a druhá třetina jak z partesu. Ve třetí poněkud uvažováno nad tím sloganem. Ale náskok z prvních dvou dostačující na *T (Konec konců, mám rád konkreta v poezii).

Smíšek:-)
08. 02. 2008
Dát tip
*

Já si nemůžu pomoc, ale tak trochu mi to zavání zaprášeností... ale přesto se tomu dá uvěřit, snad pro ty známé pocity... za to tip :)

moorgaan
08. 02. 2008
Dát tip
už samotný déšť voní...

Honzyk
08. 02. 2008
Dát tip
...pekne se cte, proziva taky... ...dest ja mam silene rad....a samotu nekdy taky, a dost... *

Janina6
08. 02. 2008
Dát tip
Mně už navždycky bude deštěm vonět láska (Nohavica - Rottrová)... ale tohle je taky pravdivé a přesné.*

nejsem už skladovatelný, ale docela mě to zamyšlení děsí....TIP


avox
08. 02. 2008
Dát tip
Začátek velice slibný, ten návod k použití v závěru to hodně degraduje. Škoda. Můj tip patří té samotě vonící deštěm, vyvolává spoustu představ... */

R.P.
08. 02. 2008
Dát tip
mne sa to takisto páči. niekedy je menej viac.dobré je spojenie samoty a dažďa na pozadí depresie vyžarujúcej z celého textu.*

serp
08. 02. 2008
Dát tip
*

Abi
08. 02. 2008
Dát tip
jo, mám slabost pro slovo ,,zkřehlou".

Abi
08. 02. 2008
Dát tip
Naopak, prázdné to není...nechápu to jako báseň, ale zamyšlení, popůlnočně příjemné a melancholické. Všechno také nemusí být natřískané emocemi..sama se s tím potýkám, ne vždy je to (pro básničky) k dobru.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru