Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Světlejší včerejšky II.

07. 06. 2008
7
16
3055

...když ohňostroj skončil, Saša vzal své staré radio a umínil si, že už sem nikdy nepůjde.

Venku se stmívalo. Bylo to dobře, protože dnes měl být ohňostroj. Saša vstal ze židle, obešel stůl a pomalu přerovnával věci. Čas se musí nějak zabít. Když moderátor v rádiu ohlásil pět minut do té velké podívané, zamkl Saša pokoj a po požárním žebříku vylezl nahoru. Panelový dům kde bydlel měl 6 pater a tak byl shora docela velký výhled. Ve svitu pouličních lamp se venku hemžili lidé. Co kdybych prostě skočil? Mohl bych udělat salto... nebo víc. Ale co kdyby se mi nepovedlo? Nemohl bych to pak spravit... jenom jeden pokus. A co kdyby si toho nikdo nevšiml? Ne, nebudu skákat.
Ještě minuta.
Zatímco moderátor četl seznam sponzorů,  Saša si lehl na záda a pozoroval první nesmělé hvězdy na obloze. Tohle pro něj byly ty pravé ohňostroje. Představoval si, že letí kdesi tam, do dálky...
3...
2..
1.
a jeho oči počítaly miliony, jež se nad zemí tříštily na stovky barevných jisker - a bylo mu smutno.

16 názorů

crytania
16. 06. 2009
Dát tip
Líbí se mi s jakou píšeš lehkostí,čte se to svižně..je to příjemné. Jen postrádám aspoň trochu návaznosti na sebe,ale to tak asi má být...A taky jsem si myslela, že to bude nějaký "drsňák" a on to romantik :o)

katugiro
05. 08. 2008
Dát tip
Asi není fér psát ke každému kousku zvlášť, protože zatím vůbec nedávají smysl. Třeba se to začne u padesáté kapitoly skládat v bravurní experimentální prózu, ale zatím jsou to nijaké útržky...

dík... a jsem rád že aspoň někomu :-)

Alú
02. 07. 2008
Dát tip
To doženeš ;-)

hm... ty čteš rychleji než stačím psát odpovědi.. to neplatí :-P

Alú
02. 07. 2008
Dát tip
četla, četla jsem už vše.

...nečetla jsi jedničku - nebo ano? - páč tohle už je druhý díl :-) já ti ten výhled někdy změřím... ;-)

Alú
02. 07. 2008
Dát tip
Saša kterému když se něco nechce tak odejde, který doteď ignoroval okolní svět se nám nějak rozněžnil, to sjme zvědavá, co bude dál. A... velký výhled? Co to je? Kolik ten výhled měří? Taky bych chtěla jednou mít velký výhled, aspoň tak 180cm!

nečetla. to byl prolok :-) jsou: Světlejší včerejšky Světlejší včerejšky I. a Světlejší včerejšky II. =)

jazzgirl
08. 06. 2008
Dát tip
Ale jo, četla:-)!

dík... a nečetlas jedničku! :D

jazzgirl
08. 06. 2008
Dát tip
Čte se krásně. Sedla mi*

dík :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru