Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Světlejší včerejšky IV.

15. 06. 2008
6
10
2551
Dnes je tomu rok co se rozešli. Vlastně spolu ani tak docela nechodili. Saša tenkrát žil někde mimo tělo a jeho tělo sedělo tam dole a zběsile psalo jeden dopis za druhým. Každý dopis pečlivě složil a dal do malé dřevěné truhličky, kterou předtím vysypal květinami. Za ten necelý rok měl už přes stovku dopisů. Jednou týdně - vždycky v pátek, chodívala do parku se psem. Vedle krásného zlatého retrívra kráčely ještě krásnější malé nožky v bílých teniskách, které pokračovaly nahoru až ke krátké modré sukýnce a červené puntíčkované košili... Její nádherný obličej rámovaly dva copky barvy čokolády (té hořké, kterou měl Saša tak rád). Každý týden seděl na lavičce a pozoroval ji, dokud nepřešla za velký dub. Pak se objevila ještě na kratičkou chvíli v zatáčce mezi břízami a zmizela nadobro. Někdy si zpívala. To pak byl Saša na vrcholu blaha a celý den se snažil napodobit JEJÍ melodii...
    A pak nepřišla. Jednou. A podruhé. Potřetí. Saša sedával na lavičce ještě měsíc - všechny dny v týdnu, dnem i nocí. Nepřišla.
A tak pročítal aspoň dopisy. Měl jich už přes stovku.

- těch nikdy neposlaných dopisů.

















snad kdyby znal její adresu, napadlo ho....

10 názorů

crytania
16. 06. 2009
Dát tip
..začátek pěkný,ale nakonci mám až strach z otho kam zmizla??

na tuhle jsem osobně pyšný =) moje oblíbená :-)

já vím - napsal jsem tam hořkou aby byl Saša kladný hrdina - přece to není nějaký tlustoch co se cpe mléčnou :D Jinak Saša hořkou taky nerad =)

saša_gr
11. 07. 2008
Dát tip
mno nemám rád hořkou čokoládu, tagže o mě to není (safra, ale fšecko ostatní na mě dost sedí!! :-/ )

mě taky (ani nevíš jak)

takže to není nakonec tak smutné, ne? =) přeju vám hodně štěstí ;-)

Alú
02. 07. 2008
Dát tip
Hm... tak on v malé vyřezané truhličce má stovku dopisů a navíc jke vysypaná květy (takže na spod) inu dobře dobře.. pro někoho truhlička, pro dalšího málem truhla. Líbila se mi ta její procházka mezio stromy. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru