Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podzimek

04. 10. 2008
7
81
4143

Listí padá,
listí šustí
na polích se válí šustí

(panenky budou)

Stromy hoří
žloutnou šustí
snad mě láska neopustí

(větry mi hudou)


81 názorů

tsuki
22. 08. 2009
Dát tip
Co se šustění v kombinaci psaní srdíčkem týká, měla bych obavu o tvé zdraví. Jelikož se šustí v každé druhé tvé básni, měla bych zcela seriózní obavu o nedostatečnost nebo stenózu srdečních chlopní. Pro klid duše si, prosím, zajdi na vyšetření, šelest na srdci není žádná sranda! A připravit nás o další tvá díla by byla škoda škodoucí!

Toscana
22. 08. 2009
Dát tip
Ještě "naše staré hodiny bijou čtyry hodiny" a bude to dokonalé!!! Když si představím tu kombinaci bijících hodin a hudoucích větrů... to nemá chybu. :o))))

Honzyk
06. 10. 2008
Dát tip
"Neruste me kruhy", "Neberte me vetry",/atp./ bude jednou vytesano na pruceli Narodniho muzea...a Jitulka s Vetrnym radem na svych prsou prestrihne slavnostne pasku zrekonstruovane klasicistni to budovy, jez dozna novych, vetrnych rozmeru: nedaleko totiz mekac, kde vetry velmi, velmi hudou!!!!D

clovrdik
06. 10. 2008
Dát tip
lisí šustí, válí šustí ... konečně jsme objevil tvého velkého učitele, myslitele, vynálezce a já nevím co ještě Járu Cimrmana s jeho absolutním rýmem :-); šusti hodně, ať neslyším ty větry; při prvním čtení jsem tam četl (pálenky budou) a už jsem si myslel, že si v tom taky najdu to svoje,ale při druhým čtení vidím, že jsem se poněkud "učetl"

Honzyk
05. 10. 2008
Dát tip
jojo, jen si to pochval....:ú...bez tvych rikanek nebyl by svet uplny:)))

promiň, Johano, ještě s tím neumím moc zacházet. Ty jsi fajn človíček.

Jitulko, nedej se. Možná se můžou smát tvým veršům, ale srdíčko ti nikdo nevezme!!! a vy ostatní, zamyslete se nad sebou, to jste opravdu tak necitliví??? představte si, že by se tak někdo smál vám. nebo by vás tak pomlouval. to už by jste nebyli takoví frajeři, že?

Ještě že jsou tu lidi jako thalina, lilie a Noe1, jinak bych možná úplně ztratila chuť psát! Ti mě alespoň berou vážně a nesmějí se tomu, když se mi všechno úplně nepovede!

Honzyk
05. 10. 2008
Dát tip
...no, Jitulko, neskryvej hlavu do pisku!!!! Jsi prece koneckoncu take zena, tak se vzmuz!!!!!:)

Honzyk
05. 10. 2008
Dát tip
...tak, dedti, konec kockovani!!!!:D:...takle by to dal neslo, zanop?:)))) ALEXANDER SOVA VYTVORI S PSOUKAJICI JITULKOU SPORTOVNI DVOJICI. TRENERKA : THALINA. ....a troufam si tvrdit, pe pri prvnim hozenem axelu rozpolti Alexader nezne psoukande Jitulce hlavu o mantinel, pokud ovsem, POKUD TRENERKA, primopinam thalina, tato nezasahne!.DDDD

ty taky, Jitulko, jsem ráda, že jsme si tak padly do noty. moci moc.

o tobě ne, lilie, to bych si nedovolila, tvoje básničky jsou tak plné citu, ty víš, co je to mít srdíčko!

mrzí mě, že si to o mně myslíš, Jitulko, nejsem zlá, obě jsme přece "srdíčkařky"

já nevím, vy jste sympatičtí, ale někdo by si skoro mohl myslet, že si děláte legraci! neděláte, že ne, tak zlí byste přece nebyli!

také všem přeju krásné sny a jasné dny, papík

Noe1
04. 10. 2008
Dát tip
Jitulka: i tobě hezký večírek, nocičku i ráníčko

Děkuju moc všem za tu spoustu písmenek, co jste mi tu nechali, četla jsem to celý večer. ALe některým věcem nerozumím. Proč píšete, že jsem papouch? Co to znamená? Já vám nerozumím! A HenrymuP taky nerozumím - on se zlobí na lidi, co mi tu dali tip? Proč? Je to špatné? Miss Sunset - děkuji za ta filosofická slova, budu o tom přemýšlet. Dlouho. Alexandr: ranil jsi mě! Noe, thalina, Johana, Hana, Lilie, guy - děkuji! Hezký večírek všem přeju!

Noe1
04. 10. 2008
Dát tip
Henry: Pokud chceš vidět zdejšího mistra a genia mystifikace, podívej se na nick Voloďa - ten si dokázal podobným způsobem dělat z lidí legraci aspoň dva roky

HenryP
04. 10. 2008
Dát tip
no to zas nie, nepoznam nikoho, kto by dokazal vyprodukovat tolko ironicky zamaskovaneho vtipu v basnach:-). no mozno sa mylim a jitulka je vlastne genius a si nas neskor pochvali za ten spam, co sme tu narobili:-)

HenryP
04. 10. 2008
Dát tip
nuz, mozno by bolo lepsie tip udelit az vtedy, ked mas pocit, ze to dielo za to naozaj stoji, ako znak autorovi, ze ta ta basen naozaj oslovila... to, ze sa autor zlepsil moze byt napisane aj v kritike, vazne, ja rozumiem, ze kazdy musi dako zacinat, len je logicke, ze nemoze hned ocakavat sedem tipov k jednemu dielu, ktore si to pri vsetkej ucte nezasluzi, ale ano, o tych sympatiach je to stale, len ma vzdy zamrzi, ked vidim, ze vela omnoho kvalitnejsich tu nedostane tolko tipov ani dokopy a to len preto, ze nedavaju svojim basnam nazvy v zdrobneninach alebo stedro nehadzu tipy na kazdu basen, na ktoru kliknu... ja viem, ze je naivne dufat v opak, ale aspon sa vyjadrim, ked to vidim nazivo a to objektivne z mojho subjektivneho meradla...:-)

HenryP
04. 10. 2008
Dát tip
takze sa tu teda davaju tipy aj za to, ze basen je nekvalitna, gycova, ale o trochu lepsia ako predchadzajuca? aj ja chcem... tym nechcem autorku urazit alebo odradit, ponukam len svoju konstruktivnu kritiku a spatnu vazbu, ak sa nemylim, o tom tato stranka je, nie o tipoch za sympatie k autorke ako osobnost alebo sa mylim?

Noe1
04. 10. 2008
Dát tip
Johana: když budou dvě, rozdělím se (jak jsme se byli domluvili) s tebou. O podíl na přesdržce máš taky zájem?

HenryP
04. 10. 2008
Dát tip
alexander, tak neviem ci je pismak o tipoch z prdele, snad som privelky idealista...

Noe1
04. 10. 2008
Dát tip
a když ti to řeknu, dáš mi do držky nebo lízátko?

HenryP
04. 10. 2008
Dát tip
to myslite naozaj vazne s tymi siestimi tipmi?

Je to prosté,ale milé,hlavmě že budou panenky,TIP

Noe1
04. 10. 2008
Dát tip
tato se ti Jitulko opravdu povedla jen bych navrhl místo "snad mě lásko neopustíš" "snad mě láska neopustí" jinak potvrzuji svá předešlá slova jsi mistrině závěrů a tuším v tobě nadějnou pokračovatelku Mistra Volodi. A to byl nějakej Mistr

Honzyk
04. 10. 2008
Dát tip
na vetry: zivocisne uhli!!:))

Jitulko, mně se to opravdu líbí, ten podzimní pocit ve mně úplně souzní. tip

guy
04. 10. 2008
Dát tip
malí velcí štíhlí tlustí do bavor se směle pustí (s pivrncem rudou) :-)

Miroslawek
04. 10. 2008
Dát tip
přečti si Halase (a to píšu nejen kvůli názvu)

dávam za pravdu kritikom... aj ja by som skôr prijal trochu viacej "erotiky" so slovy. Rými su vytvorené len opakovaním tých istých slov... aj najvačší amatéri sa aspoň pokúšajú o rým z iných slov... tu to nedosiahlo ani úroveň pouhých amaterov.

Norsko 1
04. 10. 2008
Dát tip
opustím, nezlepšíš-li se

Miss Sunset
04. 10. 2008
Dát tip
V přírodě je to tak - nic není věčné... =( tip =) =-*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru