Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šok

27. 11. 2008
0
4
1100
Autor
Zelenej_Raul
Stovky slov víří hlavou
vrážeje do sebe šepotaj
hierarchií chaosu

Pohřbené i čerstvé
nahodile brouzdaj
nad spánky

Ten neklid,
roztržitost
ubíjí

Štěstí, bezmoc
v kakofonické mixáži
na zastávkách, v běhu

Koncentrací mizí
substituce klidem
jen tlukot zvolní časem

4 názory

Ay´Le
28. 11. 2008
Dát tip
Dero to rekl presne mozna to pomuze tobe se vypsat z nakejch takovejhle stavu ale ctenar z toho nema absolutne nic

Desirée
28. 11. 2008
Dát tip
Čas 00:44, ale přechodník mi nedá spát... "Stovky slov víří hlavou vrážejíce do sebe šepotaj..." Nejsem si jistá, jaký tvar přechodníku je v tomto případě správný. Obrazy, které báseň vyvolává, se mi zdají dobré (vrážení, šepotání, brouzdání slov nad spánky, ubíjející neklid..). Myslím, že by nebylo marné si ještě s básní pohrát, myšlenku rozvést, propracovat. Pocitově bych tyhle verše viděla jako prolog k delší básni nebo povídce. A ještě něco - obvykle mě tvary "šepotaj, brouzdaj" vůbec neruší, tady kupodivu ano. Ne snad kvůli nespisovnosti, prostě mi v kontextu zní příliš "useknutě". Díky za avízo. Zdraví D.

Dero
28. 11. 2008
Dát tip
Nevystihnutý pocit. Co si z něj čtenář má odnést? Informaci, že se cítíš jaksi zmateně? Děkuji, to jsem potřeboval vědět. Až budeš mít co říct, resp. až toho budeš mít co říct tolik, že to nedokážeš udržet v sobě, tak teprve vyber jednu důležitou věc a vyjádři ji dokonale všemi odstíny, které ti jazyk nabízí. A pozor na přechodníky, ten tvar množného čísla je trochu jinak.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru