Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slovenčina

18. 02. 2009
4
6
1799
Od kolísky ľúbosťou - matky hlasom mi zneje. I životom stále - verne sprevádza ma. V hlasitom súzvuku milostných akordov môjho rodu najvzácnejší - klenot rodná moja - Slovenčina. Po stáročia zo strany barbarov hanená a preklínaná. Reč mojej matky slovná - erotika.

6 názorů

Toscana
18. 02. 2009
Dát tip
a opravuji vlastní chybu - soustu = spoustu

Toscana
18. 02. 2009
Dát tip
Docela podařené, ale když už tu svou mateřštinu tak miluješ, Johánku, fakt by bylo dobře jí věnovat větší péči a hlídat si pravopisné chyby, protože těmi ji pak srážíš. Občas je to gramatický masakr, a to slovenština není mou mateřštinou, jen jsem četla soustu slovensky psaných knížek a doma mám už dvě desetiletí manžela Slováka. Slovenštinu jsme měli ve škole v rámci jazyka českého víceméně jako ukázkovou věc s tím, že nás naučili například to, že de te ne se čte měkce... A přes to všechno ti tu kolikrát najdu hrubku, že se kácím. Věnuj tomu víc času, aby sis to v klidu po sobě přečetl a opravil. A pokud si nejsi jistý, dá se to dohledat i na netu v Pravidlech slovenského pravopisu.

to mi ten pravý hovorí.

macecha
18. 02. 2009
Dát tip
prvá je najkrajšia ...***

papouch
18. 02. 2009
Dát tip
promiň, ale tvoje plytké výhřezy jsou leda urážkou Slovenštiny! Plodíš fakt hrůzy. A plodíš jich příšerně moc. Měl by ses raději věnovat nějaké činnosti, ke které máš talent. Na psaní talent nemáš, fakt ne...

Petrusha
18. 02. 2009
Dát tip
obávam sa, v tomto kontexte, že okolitým barbarom je slovenčina úplne ukradnutá a vždy aj bola, pretože ju nikdy za nič moc nebezpečné ani zvláštne nepovažovali ... len pre slovákov sa zle rodila, keďže slovákov je i dnes v celom národe ako šafranu a i tí si vzájomne moc nerozumejú

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru