Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bude pršet

26. 03. 2009
2
3
929
Autor
Marci12

Pod zamračeným nebem

držíš mou ruku

vítr prohání listí


3 názory

Zvrhlík
26. 03. 2009
Dát tip
nádech určité haikuvistosti by se tam dal najít, ale je to na můj vkus dost ťu ťu ňu ňu i když zamračené nebe? - pokud to beru jako vžitou personifikaci, tak už je to vlastně fráze, a používat fráze v umění mi nepřijde vhodné, a pokud to je neustálená personifikace, tak ta je v haiku rovněž nevhodná ale intuitivně tam lze najít protiklad pevného (středo)bodu (držím tvou ruku nepustím jak by "řekla" Lucie :) ) a listí zmítajícího se bezmoceně ve větru zamračené bych nahradil potemnělým apod. ale i původní dodává slovo dodává "držení ruky" na "naléhavosti" Mh, asi ti dám motivační tip do začátku. Ne že bych z toho byl na větvi a upokojilo to můj vybíravý poetický jazíček, ale i tak... Příště už budu ale přísnější :) Mnohem... Obsahově dobré, jen bych si příště dal větší práci s výběrem výstižnějších a lépe k sobě padnoucích slov tonari kara tatakidasarete kuru ka kana Issa

Paulart
26. 03. 2009
Dát tip
No jo, ale není to vhodné pro haiku, nevím, zda lze v haiku oslovovat někoho druhého. Většinou člověk píše o druhém či druhých a nebo haiku-úvahu, ne ovšem abstraktní.

Rani
26. 03. 2009
Dát tip
toto dýcha atmosférou. tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru