Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A přece se kečup!

01. 08. 2009
14
30
4151
Každý z vás to zažil. Ten nezapomenutelný moment, kdy jste poprvé přistoupili k okýnku, snad v doprovodu rodičů, nebo sami a rákosník na druhé straně se zeptal: Keťup nebo tatalku? Byla to vaše osudová volba... Mnohem důležitější než ty, na které můžete až od osmnácti, mnohem důležitější než volba s kým budete chodit. Tahle je jen jednou za život. Vlastně se to podobá svatbě (já, Něžný, beru si za svůj kečup a slibuju že s ním budu v dobrém i zlém, dokud nás hospodářská krize nerozdělí). Ano, správně, zvolil jsem si kečup. Byla to podvědomá volba, jakési tušení, aby rovnováha vesmíru nebyla porušena. (kečup-tatarka = jing-jang?). Nevím ani proč, tatarka mě vždycky lákala víc a často jsem ji od otce ochutnával (je to přesvědčený tatarkář), ale nikdy jsem se nenechal ovládnout natolik, abych svůj kečup zradil. Myslím, že kečup by se dal přirovnat k životu.. - červený jako krev (narozdíl od bledé tatarky, jež značí smrt), sladký a zároveň kyselý jako život, vyroben (tedy aspoň kdysi se z nich dělal) z rajských jablíček...  Narozdíl od zlovolné tatarky, ve které se často skrývá zákeřná salmonela a dokonce v jednom nejmenovaném podniku v Brně byly v home-made tatarce jistých vietnamců objeveny jiné bílé tělní tekutiny (handmade?). Oprošťuji se ovšem od fanatických kečupářů, kteří hlásají vědecky nepotvrzené teorie že Zemské jádro je vlastně tvořeno rotujícím žhavým kečupem, či tvrzení  "na počátku byl kečup" . Avšak logicky je toto červené zlato mnohem univerzálnější a jak praví studentské přísloví týkající se vaření: Když je dost kečupu, dá se sníst všechno!
A co vy? Ještě pořád si dáváte tatarku?

30 názorů

Lucida
06. 03. 2011
Dát tip
Kečup-prázdná sklenice, a tatarka v koutě brečí, kečup,ten dá si každá světice, a tatarka tak málo tělu svědčí. :D

akanahe
20. 06. 2010
Dát tip
A co majolka ? :). Žĺtá ako slnko si celá má Jolko :P

ani ne... ale lepší jak tatarka :-) Dík že mě čteš :-)

bez je zdravý... ;-)

jo, některé z nich asi znám - jako žiletka na tobogánu atd... vtipné je, když se ti pak něco takového stane a nikdo ti to nevěří, protože podobnou historku už slyšel.. (jako se stalo mé spolužačce... ale to můžu potvrdit, protože člověk si dobrovolně kvůli srandě nezlomí tři žebra....

reka
15. 09. 2009
Dát tip
jestli bereš jako argument "můj vedoucí praxe to měl z první ruky od nějakého jeho známého hygienika", tak tě Černá sanitka rozhodně pobaví. Tam se to jen hemží historkami "známý mého známého říkal/viděl/stalo se mu, že..." mimochodem, tohle je jeden z definujících znaků urban myth, čili že se to stalo/na vlastní oči to viděl známý známého. Jinak Černá sanitka je opravdu vtipná knížka, a bezesporu tě pobaví, kolik z těch historek znáš (a až do té doby jsi třeba považoval za pravdivé).

no, jako nevím jak moc je to tvůj urban myth, ale můj vedoucí praxe to měl z první ruky od nějakého jeho známého hygienika.. tak nevím, no... ale je to možné že máš pravdu :-)

reka
15. 09. 2009
Dát tip
jo, to bylo napsané v rychlíku, jen jsem chtěl říct, že tahle historka se spermiemi v tatarce je urban myth (městská lidová historka), jedna z mnoha, o kterých si můžeš přečíst v Černé sanitce. Tak, teď je to snad srozumitelný.

reka: ?

reka
15. 09. 2009
Dát tip
"dokonce v jednom nejmenovaném podniku v Brně byly v home-made tatarce jistých vietnamců objeveny jiné bílé tělní tekutiny (handmade?)" velmi podpásový argument, navíc nezaložený na pravdě, protože urban myth, zmíněný v Černé sanitce.

A.H.
09. 08. 2009
Dát tip
těžké rozhodnutí :D

já taky ne... majonézu si ale nedělám... doma ji občas děláme, ta se ovšem liší od té kupované tatarky asi jako hm.. nic mě nenapadá.. prostě MOC :-D (a taky vařím rád.. jestli dobře, to nevím, ale strávníci jsou spokojeni :-) )

avox
05. 08. 2009
Dát tip
Omyl, já to nezažila! Ráda a dost dobře vařím. Ovšem je fakt, že kečup kupuji hotový (Hamé, jemný) ale majonézu raději vyrábím ze základních surovin sama... stejně tak bych si nikdy nekoupila u řezníka mleté maso... blééé :-)) */

orinoko.a
03. 08. 2009
Dát tip
ano.P *

raja
02. 08. 2009
Dát tip
s tím taky počítám, že k nim dostanu svíčkovou:)

tak. možná to publikuju jako samostatné dílo.. v komentářích je stejně moje nejlepší tvorba.. a přichází vniveč :-D

Jedu po poli po poli s hořčicí žluté koukolí soukolí s dálnicí Chleba se solí knedlík s hořčicí ach to zabolí na mé bránici :-D

Belgie - hořčici na hranolky? raja - souhlasím.. do svíčkové lepší než kečup vaud - dík, majonéza je ale stejné zlo jako tatarka! Nevěř falešným prorokům, kteří tvrdí že je zdravotně nezávadná! guy - bleee... smíchat posvátný kečup s tím svinstvem.... to je hřích! :-D dík za návštěvu všichni.

guy
01. 08. 2009
Dát tip
já si ty věci už dlouhou dobu míchám jedna ku jedný dohromady .. má to pak pěkně růžovou barvu :-)

Vaud
01. 08. 2009
Dát tip
:-))* skvělé jen protipólem kečupu je tady majonéza - a tarka je její ségra

raja
01. 08. 2009
Dát tip
jedině brusinky!:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru