Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyhlášení soutěže "Slovo má" - měsíc září

11. 10. 2009
0
41
3260
Autor
slovoma

Vyhlašuji výsledky dlouhodobé soutěže "Slovo má" za měsíc září:

1. místo - řádek

2. místo – halldasena

3. a 4. místo - tedy ta díla, mající možnost být zveřejněna na hlavní stránce, nebyla porotou udělena.

 

 Oba úvodníky budou zveřejněny na  úvodní stránce opět nikoliv pouze týden, nýbrž neurčité období a to do konce října. 

POZOR!
Stále platí, že partner serveru Písmák, sportovní obchod i247sport,  věnuje  vítězi cenu v podobě trička Adidas v ceně 450,- Kč. Cena se uděluje až do konce roku 2009..

Vítězi gratuluji a všem ostatním autorům děkuji za své příspěvky.

Tentokrát všechny smělé, kteří mají chuť se soutěže zúčastnit požádám o zasílání děl během dvou měsíců. Říjnové kolo soutěže totiž bude patřit našim porotcům a těším se, jak si se soutěžením a následně hodnocením dokáží poradit. Já osobně  věřím, že se toho zhostí s grácií sobě vlastní neb se zatím všichni chovali jako naprostí profíci - čímž jim patří mé neskonale vřelé díky. Neznamená to tedy ale, že ostatní nemohou zasílat svoje příspěvky v měsíci říjnu. Prostě se mohou zasílat pořád a to až do 20. listopadu.

Uzávěrka porotcovského kola je 25. října. Uzávěrka ostatních děl je 20. listopadu.

Prosím tedy, zasílejte svoje soutěžní díla za říjen a listopad přímo mně do zpráv nebo použijte odkazu na stránce vyhlášení. Těším se na ně!


41 názorů

Panebože, to je bída! Nechcete se raději vrátit k staré dobré přední stránce bez "slovomá"? Vždyť podobné bezduché žvásty spíše odpuzují dobrý vkus, než aby to přitáhlo nové Písmáky.

StvN
12. 10. 2009
Dát tip
Vím vím.

StvN: Ale no tak samozřejmě. Proto jsem tě z toho vyjmul. Sám ale víš, že mezi radily a těmi, co něco dělají, je vcelku nepoměr.

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
a tak... víš, že já v zásadě zastávám metodu jemného náznaku... ;)

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
avízuju, to abys měl motivaci... :)

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
Marvine, přijde mi, že seš docela složitá osobnost ;)

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
Zorganizjeme setkání vítězů a každý si svý tričko vezme povinně :)

slovoma
12. 10. 2009
Dát tip
VT Marvin, no a kde mám tedy už nový úvodník no no? :-)

slovoma
12. 10. 2009
Dát tip
dobrá, popřemýšlím co s tím, proberu to s porotci a dám vědět. Díky za připomínky.

StvN
12. 10. 2009
Dát tip
Já svůj návrh také podporuji. Co si budeme povídat. Navenek tahle akce budí dojem tak trochu tajné akce jen pro vyvolené. Pišto. Já jsem si na Povídce měsíce osvojil takový přístup jakoby hodně flegmatický. Nikdo mě do toho nenutí, tak si nebudu ztěžovat, že to dělám. Ale když už to dělám, proč bych to nedělal co nejlépe?

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
Změnilo by se něco? :)))

Tak jo. Podporovat podněty, to můžu taky. To nic nestojí. Hurá do podpory!

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
Ne, Pišto. Jde o to, co s touhle soutěží chce pořadatel (v tomto případě dassler) dál dělat. Pokud ji chce ukončit, tak nemá smysl dělat nic. Pokud chce, aby pokračovala, pak už je asi zřejmé že se zájem o ní sám od sebe neprobudí a je potřeba jej aktivně podpořit. Pokud by tato soutěž měla být zachována, dal StvN jen podnět k tomu, co by mohlo mít smysl a co by soutěž podpořit opravdu mohlo. To nemá s diktováním ze strany autorů nic společnýho, mimochodem. Jde o to vymýšlet, jak věci realizovat tak, aby fungovaly a ne vymýšlet, proč realizovat nejdou, což tak nějak rád děláváš, mi přijde :) V každým případě je to ze strany StvN podnět, který já podporuji. A rozhodnutí, jak se s tímto podnětem naloží, není ani na mně, ani na Stývnovi a v konečným důsledku ani na Tobě, což je dobře, přiznejmeš si ;) Čili tak :)

Chápu to dobře tak, že si to bereš na starfost, řádku? :)

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
Mno, taky si myslím, že nějakou tu činnost na písmáči mám už za sebou. A myslim, že administrativa je otázkou nejmenších ztrát. Nehledě na to, že se to dá udělat i technicky. Díla může slovoma připravovat do konceptu předem, když to stejně dělá nakonec se všema dílama a od něj posílat aviza jen porotcům, ke koncetům by mohli porotci psát svá stanoviska přímo pod dílo. A pak ve stanoveném čase díla už jen zveřejňovat. Vždycky se dá vymyslet řešení, který bude technicky nejmíň náročný. Ono, všechno jde, když se chce.

Já si jenom říkám - kdo to bude dělat? Protože někdo se musí sebrat, a ta hodnocení ve svém volnu posbírat, seřadit, uveřejnit... Ti, co mají nejvíce nápadů "jak by se to mělo", většinou nezvednou prdel ze židle. Čehož je tedy konkrétně Stývn světlou výjimkou, aby se neurazil.

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
To je nesmysl, Pišto. Ale je škoda, že o tuhle soutěž azs neni takovej zájem. A to, co říká StvN, by mohlo ten zájem trochu oživit. Každýho zajímá (nejen autory), proč kdo vyhrál a proč kdo nevyhrál. To funguje. V tom má StvN pravdu, bez ohledu na to, jestli se porotě jeho příspěvek líbil nebo ne. A je zbytečný že si to hned bereš osobně.

Autorům evidentně nestačí, že se jejich výpotky někdo zabývá, oni si ještě budou diktovat, jak to má vypadat... Jdu sesumarizovat tu superstár, kondolence přijímám nepřetržitě.

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
Jo, v tom má vlastně StvN asi pravdu, že by tomu nějaký oživení ze strany poroty (sdělení výroků atd.) mohlo pomoct...

Jo, to není na mě.

StvN
12. 10. 2009
Dát tip
Inu vyjádření poroty by bylo fajn, myslím obecně, ke všem textům. Takhle je to takové nijaké. Někdo vyhraje, někdo nevyhraje, pozornost veškerá žádná. Tím pádem je i málo příspěvků.

S ostatními porotci se případě musíš dohodnout separátně.

Mno, jak bych ti to... Kdyby sis vzpomenul na nějakou bližší identifikační větu (to, že je to o banalitách, jaksi splňuje většina zaslaných úvodníků), můžu vyškrábnout svoje hodnocení, nicméně veřejně ti ho nikam lepit nebudu, to by nebylo korektní, a zprávy na P. mi už skoro dva roky nefungujou, čili ti to můžu poslat leda poštou, pokud o to tak hrozně stojíš.

StvN
12. 10. 2009
Dát tip
Asi mi nikdo nevysvětlí proč jako úvodník o okurkách je ok a moje super dílko je jaksi nevhodné?

Jo, anonymně.

StvN
12. 10. 2009
Dát tip
Aha. To jsem nevěděl, že to probíhá takhle.

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
StvN: podle pravidel je soutěž anonymní. Porotci by neměli vědět, kdo kterej článek zaslal, ani kdo se soutěže účastní. Mám za to, že se to dovídaj snad až když je vyhlášení. Nebo ne?

raja
12. 10. 2009
Dát tip
http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=337325

StvN
12. 10. 2009
Dát tip
Já to psal přímo do zprávy, takže už si nevzpomenu. Bylo tam něco o banalitách mám za to. Vy to hodnotíte anonymně?

řádek
12. 10. 2009
Dát tip
Děkuji porotě za moudré rozhodnutí o udělení vítězství. Jakožto i rodině, přátelům, spolupacovníkům... :)

Který byl tvůj? Nahoď alespoň jednu větu.

StvN
12. 10. 2009
Dát tip
Tedy můj úvodník se nelíbil nebo se ztratil?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru