Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

20.12.2009: zlato zdarma? opravdový zlatokop z Yukonu čte v Brně v našinštině

19. 12. 2009
0
6
1313
Autor
Correggio

V neděli 20. prosince 2009 od 18 h v brněnské kavárně Alfa (Poštovská 6 - s okny do ulice - pozor, nesplést se Švandovou kavárnou v Alfa pasáži) čte ze své tvorby básník a prozaik Ladislav Kolbaba, zvaný též Šťoura, opravdový zlatokop, který rýžoval zlato na Yukonu, leč milionářem se nestal. (Možná proto, že zlato spíše občasně rozdává, když u nás učí lidi rýžovat v původním slova smyslu.)

Jako prozaik je skvělým vypravěčem a jeho verše jsou narozdíl od mnoha jiných básní převážně veselé. Kromě literárních děl je též spoluautorem známého cestovatele Kolbaby, který je jeho synem.

Zda se bude na akci rozdávat zlato skutečné, nebo jen to literární, se sice pro tuto akci neví, venku ale voda mrzne a v kavárně chybí vhodný potok. Leč už se rýžovalo i v jednom brněnském knihkupectví, takže kdo ví…

Co ještě dodat? Přijďte raději s předstihem, kavárna má jen asi 30 míst, kdo přijde pozdě, na tu či toho v lepším případě zbudou alespoň schody…

Holt, zlato se nerozdává každý den - v Německu se svého času vyhazovaly bankovy (eura) na jednom náměstí, a lidi se tam porvali - takže prosím pěkně s úsměvem a mírně, autorovi i barmankám (mají tam občasně i jednoho barmana, nevím, kdo bude mít zrovna službu) k radosti. Vánoce se Štědrým dnem za dveřmi:)


6 názorů

Norsko 1
20. 12. 2009
Dát tip
Nevidí to jen ten, kdo nechce

Norsko 1
20. 12. 2009
Dát tip
Hufnágle, smaž papoucha, jelikož prudí. Jak je možné, že tento člověk může beztrestně komukoliv říkat, že je debil, i když k tomu nemá sebemenší důvod ?

papouch
20. 12. 2009
Dát tip
marvine ty jsi fakt debil

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru