Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povrchní konsekventualismus

19. 10. 2001
0
0
1011
Autor
list

pro daniho, vzhledem k tomu, že je taky bůh, pro ostatní, abyste si všimli konsekventualistické všeobjímajícnosti právě v této úvazičce, neboť ona svou povrchností pojednává sama o sobě skrze konsekventualistickou metodu.

"Hele, kámo, já jsem povrchní. Zkoumám věci do hloubky a každá je zkoumatelná, tvoří se závěje výzkumů s milióny řešení a výplevů. A ještě víc je stoprocentních řešení. Tak je můžu přijmout, jenže takhle mnoho se jich bez povrchnosti přijmout nedá, leda být obludou, což dále v úvahu už neberu. Všechna bádání obsahují v principu jen bádání. A pokud jsem bádání přejeden, čili přežrán, a chci zjistit zda existuje i něco jinýho, a pokud ano, tak co? Musím si vystačit jen s bádáním jako souhrnem."

Dalo by se to též přiblížit podobenstvím O povrchnosti a motorovém vozidle Arnošta Lista: "Těžko se můžu zabývat jen spojkou, když řídím auto."


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru