Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

neser se do záměrů prozřetelnosti

21. 05. 2010
2
14
1807
Autor
cem

čekám tu na vás, stejně tak "za to můžete moct vy dva". s láskou cem

45:30 (stár : mládi)
„tak jako, že nemám psát citlivej?“
„dělej si, co chceš, snad seš dospělej.“
„vidíš? rým! jsou všude! já fakt nevím, co dělat..., poraď, sakra!“
„neklej. uklidni se.“ zašustil.
 
35:20
je to trapný. žačka. před pěti lety byla na základce. milovala Lolitu, to snad byl jedinej úkrok mimo jeho vkus. otcovsko-erotickej vztah? jděte. trochu jí záviděl, trochu byl pyšnej, třeba ji objevil pro svět. netušil, jak moc se zprvu snažila jen a jen kvůli němu, ale ty výhry... všechno změnily. čekala něco špatného, ale rozhodně ne profesionální vztah 30:15, nehrál si na trenéra, byl jím, další výhra a zamilovala se do Eliáše. howgh?
 
35:20
už si moc nepsali.
 
spíš Elda se někdy ozval, snad že měl rád padlé listí plné kostí, svou prvotinu na motivy velkého guru Bukowského, splývali mu. snad že měl rád tyhle příběhy alkoholiků, hodily se výborně do chtíče loutek, na který močím i k neméně slavnému setu trenýrky tučňáka, v čase 40:25 to budou hrát v multivizi od rána do večera. nebo měl prostě rád bývalého učitele, bývalého pravičáka, co nechtěl podporovat příživníky? továrna mu slušela. Eliáš taky soutěžil.
 
už si moc nepsali. bývalá žákyně, bývale nadějně hezká, dnes kost v renomované redakci, prostě neměla čas na jakékoliv chlapy. nebyla záchranář ani z rodu svědků života. navíc ji rozčiloval jeho Anděl. zaseknul se chudák na jednom námětu a úplně k hovnu spodobňoval perutě, smrt, odpuštění a vlastní nezaplacené alimenty do jakési asijské směsi na nudle. vyřízenej. nula. s nevodříznutelným andělem. šup ze skluzavky. hovory většinou típala, nemohla pak spát ani na ortopedickém polštáři.
 
45:30
„jestli zase budeš nadávat na boží milost, tak mě vynech“.
„přeci ví, že tyhle vieweghovštiny nesnáším!“ lhal. „trapnej inzerát a já se na něj chytím, kurva, můžete za to, né, že ne!“
„jestli zase...., jako já a On? to si děláš srandu, kolikrát jsem ti říkal, jak to s Ním mám? nehledě na to, že stejně tak za to můžete moct vy dva...“
dvoumetrovým nervózním pohybem shodil ze stolu dopitou flašku, jeho nebo jeho. nevěděli by. lidé by to spolužití mohli nazvat symbiózou, kdyby to ovšem byl lidský záměr. byl?
zplihle se choulil. „poraď....“
 
chvílema jí to přišlo jako dobrej nápad a pak, dalo se to jistě vytěžit. přes všechny ty plný výklady lidé, jestli to ovšem byli lidé,  neviděli, že nějakou dobu nemá moc nápady (rým! jsou všude! já fakt nevím, co dělat), k tomu ten veletrh v Německu, maj tam blbý matrace.
 
inzerát už někdo použil, jistě, jenže ten její je poctivej a ozve se víc učitelů, lidí (?), který měla v karmě! ne jenom oni - dva plus jeden. taky si nemohla zvyknout na pocit, že předtím tolik let neviděla ani pírko. říkala jí to už velká profesorka uřvanejch rán - i ty budeš potřebovat jistotu.
 
HLEDÁM UČITELE SVÉHO ŽIVOTA S ANDĚLEM. OPRAVDU POTŘEBUJI POMOC, NAPIŠ MI PROSÍM INZERÁT, JEN PRO MĚ. ZN: PRO MICHULLE!
 
v multce předplatila měsíc vysílacího času, naštěstí si to mohla dovolit, nikdo se nevyhne.
potřebovala se už konečně vyspat. pustit si náhodně Eliáše, zbytek noci si bude třít krk mastí.
 
45:30 po týdnu
trapně kantorský, pomyslela si, když si přečetla místo srazu, ale musí to být on. poslední metry nebyly vůbec jednoduchý. uviděla je. uviděla je! uviděla je! není blázen, jsou to jen záda. malý anděl se otočil, pohlédli na sebe, měl pupíček a zašedlá křídla.
reklamní inzerát byl stažen přesně sedm minut poté.
čekal ještě dvě hodiny.
 
 
50:35
eliáš přefiknul profesorku, což inspirovalo jeho nejslavnější korozi už ne.
ona se málem vdala.
začali pít víno. bez Něho.
 
 
97:82
tenhle nápis sice Michulle vymyslela, ale tesali ho jiní.
DŘÍV, NEŽLI SE OHLÉDNEŠ, STANEŠ SE VRCHOLEM Z DÁLKY VIDITELNÝM.
 
přestože Gabriel neměl netrpělivost smrtelníka, zdála se mu tahle role dost těžká. nesnášel spojení „démon alkoholu“, na to věděl příliš mnoho. pisálci, umělci a jeho karma... Tak tohle spojení zas nesnášel On. jestli  má dělat šéftrenéra po něm, tak potěš P.... každopádně bude muset pana emeritního Ámose uklidit, už je to divný, jak furt vypadá, Eliáše vezme s sebou, takže dost času. za rok? podíval se po exkluzivním sklípku.
exkluzivní ročník, pomysleli si oba jinak.
gabriel věděl, kdo co se bude opakovat. to na každý pád.

14 názorů

vidíš, já ti to říkal?

cem
02. 02. 2011
Dát tip
vidíš

35:20 - už si moc nepsali. mám z toho strašně deprimující pocit.možná,že je večer,možná že je už třetí pololetí úplně nikde jinde...

cem
21. 07. 2010
Dát tip
no rozhodně tam byla celej život...

a ona jde do ďábelský přípravky..?

cem
21. 07. 2010
Dát tip
Eliáš - takhle si to představuju, jde do andělský přípravky..., tj. umře nevdala - není ji souzeno + má dva učitele, jedna z nich je ženská... tesali jiní - je mrtvá, je to epitaf a má oblíbená hříčka

Eliáše vezme s sebou... proč jeho? Málem se vdala...proč se nevdala? tesali ho jiní?... proč ne osobně? čím víckrát to čtu, tím víc tam mám nejasností..ale tak o asi má bejt..

cem
31. 05. 2010
Dát tip
anděl Gabriel a učitel, co má anděla Gabriela alkoholika mluví o andělovi a Bohu

jméno už změnit nejde a ani bych to neměnila, ten smajlík je užasně naivní :D ne, nekontaktuješ nás nějak moc. (!) všechny holky, co vystupovaly, nebyly od nás. oni si na svý časem přijdou... :) a já už to chápu, jak už to čtu asi tak po desátý. s tim věkem to je hned jednodušší. a dík za ten vysokej věk, 82 to není špatný :D jen nevim, čí je tohle dialog: 45:30 „jestli zase budeš nadávat na boží milost, tak mě vynech“. „přeci ví, že tyhle vieweghovštiny nesnáším!“ lhal. „trapnej inzerát a já se na něj chytím, kurva, můžete za to, né, že ne!“

Jitussss
28. 05. 2010
Dát tip
jo

cem
28. 05. 2010
Dát tip
ahoj, nechceš si změnit jméno, tohle se hrozně blbě píše, nevím, jestli vás nekontaktuju nějak moc, ale sorry za ten telefon, ty holky vod vás byly fakt hrozný, mimochodem tu povídku nepochopila ani moje sestra, a ta je aspoň vo ligu víš, takže asi nic moc, i když osobně se mi líbí

takovej dárek pod tunovou vrstvou balícího papíru...takovej, kterej úplně rozbalíme až bude všechno jiný...starší... díky.

cem
26. 05. 2010
Dát tip
je to v tomto ohledu naprosto pravdivý (učitel -žačka( nadruhou stranu bych to téma pro napětí a pro text samotný spíš měl přikrmit), jinak minimálně trojsmyslný, chaotický ani náhodou, spíš překombinovaný, už proto, že je to dárek pro Míšu a Eliáše, plný odkazů na ně, jejich tvorbu atd.,společnou četbu, Nebe nad Berlínem i Růže pro Algernon, ale není to realita, jen pýcha a hrdost, exhibice i katarze a chlast samozřejmě

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru