Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zimní balada

22. 06. 2010
3
10
1860
Autor
Parsifal

 

Ležel roztažený na náhrobku. I když byl kolem sníh a on byl nahý, zima mu nebyla. Nebyl totiž sám a ten druhý, sám také nahý, ho dokázal tak rozpálit, že by jim společně nebyla zima snad ani na Sibiři. Byl připoután a na hrudi mu ležela černá růže. A gravitace tomu tak chtěla, že se trny té růže zabodávaly víc a víc do jeho masa a jejich jed trávil jeho krev. Ten druhý to věděl, a prvnímu to neřekl. Když člověk umírá a neví o tom, tak to dává smrti nový náboj, nový netušený rozměr. Ten druhý však svou chvíli promeškal. První zemřel příliš rychle a olověný provaz, který se přetrhl, jen stěží mohl představovat nit života toho prvního; a přece tomu tak bylo. Kovový zpěv na chvíli protrhl ticho jiskřivého hlaholu zimy. Druhý neplakal. Druhý se nesmál. Druhý nebědoval ani neslavil. Druhý do prvního strčil svůj penis, aby alespoň dodatečně vyplnil službu tomu, který zemřel. A jeho údu se zmocnil smrtelný chlad.

 

Fit res amarissima.


10 názorů

Flákač
17. 09. 2010
Dát tip
v pohodě, nech si své pohnutky pro sebe.

Parsifal
17. 09. 2010
Dát tip
Je to, dá se říct, paralela k Letní romanci, kterou jsem kdysi napsal (zde nyní není). Konkrétní podněty jsou skryty za rouškou, no, ... kdo ví čeho :-))

Flákač
17. 09. 2010
Dát tip
tohle je divné, by mě zajímaly podněty, které tě přinutily "baladu" napsat. Ale zas nechci říct, že je to hloupé, opět si myslím, že by to chtělo snad víc dotáhnout. Tož tak, (t).

Parsifal
24. 06. 2010
Dát tip
I tak díky :-)

Sexy. ;) Na jednu stranu tomu trochu škodí takový ten patetický "velebný" nádech, na druhou oceňuju tu homoerotiku i ten totálně úchylný moment v závěru. Nebýt té patetičnosti, dala bych tip s nadšením. Takhle je to tak jen na půlku tipu.

kua drát

Max Hutar
23. 06. 2010
Dát tip
Nějak se tam trochu ztrácím v tom prvním a druhém... Víc ti k tomu neřeknu, nepíšeš k cizím dílům...

naira
23. 06. 2010
Dát tip
...hmm..obávám se, že tímto, tu sotva koho oslovíš.... ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru