Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

12. SUPERKOULE - dílo č. 2 - Kdybych byl dasslerem

30. 06. 2010
3
35
1891

Dobrý den, milí písmáci,
Vítám vás na poradě virtuálního štábu našeho literárního serveru. Děkuji všem, kdo mi dali důvěru ke změnám,které bych chtěl prosadit.

První a nejviditelnější proměnou bude rozseknutí Písmáka na dva kusy: KNIHOVNA a PÍSKOVIŠTĚ.
Ne, nedělám si legraci.Čtenář i autor by si měl hned při vstupu ujasnit, co vlastně chce. Jestli „vážnou“ poezii k intelektuálním
debatám nebo „nevážné“ hraní se slovy a vylévání duše. Podlo toho si vybere svou sekci a nebude rušen přívrženci protilehlého tábora.

Za druhé: protože z povahy věci vyplývá, že sekce PÍSKOVIŠTĚ bude mnohem navštěvovanější a přitom přínos pro českou literaturu v této sekci bude zanedbatelný, možná i nulový, navrhuji zavedení povinného vstupního poplatku ve výši 200 Kč pro všechny členy této sekce.
Poplatek bude sloužit jednak jako síto proti velkému návalu členů, jednak jako zdroj financování serveru.

Sekce KNIHOVNA by se měla stát podhoubím pro růst kvalitních autorů. Bude tedy pod přísným dohledem kritiků a každý, kdo by se tam chtěl
vloudit třeba jen proto, aby se vyhnul poplatkům na PÍSKOVIŠTI, aniž by jeho kvalitativní úroveň odpovídala nárokům, bude nemilosrdně přesunut.
Další podrobnosti si domluvíme až při práci na konkrétních úkolech. Díky za pozornost a těším se na vaše nápady.
dassler2


35 názorů

omyl...z knihovny tě kritik vykopne rovnou do reality, na pískovistě vedou jiné dveře :o) a náštěvníci pískoviště mají možnost do knihovny načuhovat, samozřejmě...

avox
03. 07. 2010
Dát tip
chci na pískoviště, ale je mi líto peněz, tak pošlu svou rýmovačku do knihovny a první kritik mne šupne do pískoviště - zadarmo... jo? a nebudu asi ani první, ani jediná :-))

Oldjerry
02. 07. 2010
Dát tip
to je ale kolosální pitomina - ani mi to nestojí za to, vysvětlovat proč.

teploušek
02. 07. 2010
Dát tip
dobře děláš kocko piva v mozku, aspoň se ti ten tvůj mozek nevypaří...

teploušek
02. 07. 2010
Dát tip
PÍSKOVIŠTĚ: no dobře ale kam budu chodit venčit psa, když na pískovišti si hrají děti s injekčními stříkačkami ? a v knihovně je zase vlhko a plíseň...

sveřep
02. 07. 2010
Dát tip
opožděný tip, dílko mi připadá vtipné... ačkoli hořce :D

FAE BOMB
02. 07. 2010
Dát tip
Ovlivněn novým zákonem bych si dovolil také změnu. Rozdělit Písmáka na dvě části, kuřáckou a nekuřáckou. Pokud budete při psaní kouřit, musíte vaše dílo umístit do hard- a softwarově oddělené části Písmáka. Většina významných literátů kouřila a pila alkohol. Mírná závislost na těchto návykových látkách s vysokou pravděpodobností zvyšuje vaší čitelnost. Jak k tomu ti "slušní" pisálci přijdou?!

moorgaan
01. 07. 2010
Dát tip
tohle nesplnuje zadani - neni to uvaha, ale proslov naplneny sebestrednosti stranickeho funkcionare, kteremu kdybyste dali moc - tak na vsechno vrhne moč! ...bez tipu !

Jachula
01. 07. 2010
Dát tip
Ze všech tří soutěžních textů je tento, alespoň dle mého názoru nejvíce blízký úvaze, ale o to ani tak nejde. Radikální řešení nepřináší vždy úspěch, ale je přinejmenším zajímavé. Rozseknout písmáka na dva? Proč ne. Placená zóna? Bránit se nikdo nebude. To člověka k úvaze přímo nutí a proto dávám tip.

zkus se někdy krapet ovládnout ve svých touhách, aleši a neříkej nám furt co a jak máme dělat.. vážně :o)

tak je to úvaha? jestli ne, tak vyřadit :o)

Marvine,k tvému komentáři 30.06.2010 13:00:59... koukal jsem na zadání, a "upřesnění tématu" stojí ještě před zadáním "formy"... :o)

no prostě tohle kolo se docela zdařilo, no...:o)

Oldjerry
30. 06. 2010
Dát tip
To si opsal od Paroubka!

VTM

Ferry, jakožto neautor si dovoluji pár pindů: 1) lidi zásadně nechtějí nic platit, mohou jít kamkoli jinam, kde je to zadarmo, takže takový systém by se zhroutil 2) dělení na pískoviště, o tom už jsem slyšel mockrát a je to děsná pitomina, na to pískoviště může jít každý taky jinam, když už, tak třeba Krytyk navrhoval chytrou věc - vyřadit z úspěšných děl ty nevážně míněné jako blbůstky nebo indispozice, jistě ale i to má své proti ale já si zpracování tohoto zadání představoval dost jinak, takže tohle celé jen tak na okraj, jako diskuze

Ferry
30. 06. 2010
Dát tip
Milé dílo číslo 2, dovol zmatené pár otázek: 1. Jak se dostane pískomil legálně z pískoviště anebo rovnou z ulice do knihovny? Nebo není jiné cesty, než že tam sám jednou vkročí podle své úvahy a dá se všanc kritikům, kteří ho tam nechají, či ho vrátí do písku? Ponižující nesmět být posouzen diskrétnější formou, a to podle splnění či nesplnění daných kritérií. 2. Jestli bude vetřelec do knihovny po vyhazovu (fakt si vezmou zdejší kritici na triko toto jako jednotlivci a bez supervize a daných pravidel objektivně posoudit?)přeřazen automaticky na pískoviště, kdo a kdy ho přiměje k dodatečnému zaplacení příspěvku? Za osvětlení děkuji.

no jo. však mě znáš :o)

ok...:o)

zařazujeme všechna došlá díla a "vyřazujeme" až při zveřejnění výsledků - aby nikdo nemohl tvrdit že sme ho odmítli neprávem, kupříkladu a taky aby bylo vůbec CO zvwřejnit mnohdy :oD koník

aha, až po dopingové kontrole. Tak jo.

pak tedy nechápu, proč je dílo vůbec zveřejněno, když nesplňuje podmínky zadání...

navíc to nemá tisíc znaků :o)

Marvin: v zadání je " Představte si, že by vám dassler předal otěže Písmáka a že byste mohli změnit naprosto cokoli. Co byste udělali? Nebo naopak, co byste neměnili? A ještě lépe, co byste změnili a co nechali při starém?" ... cos od toho čekal ty je vedlejší... no ale je fakt, že úvaha to není.

LadyLoba
30. 06. 2010
Dát tip
předpokládám, že placení by mělo přinášet i nějaké výhody - tudíž - jestli by to pro pískoviště znamenalo víc úprav dle přání těch "mas" - tudíž souhlasím :-) jen bych chtěla vědět kdo kromě dasslera bude rozhodovat o těch nePlačících :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru