Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Problémová (experiment a++)

Výběr: Print
10. 12. 2010
10
22
2832

 

zrazen vlastním světem            ignoruju vnější počitky
zadržuju mělký dech            - přec spiritus musí ven -
při ostrých myšlenkách            do nevnímání podstat

v perverzní imaginaci            mám rozvázaná slova
proklet a znicotněn           (ale) nechci věřit očím
bez hlesu odporu            výčitek k imperativům

zorničky tupě rozšířené           (co) nestihly se skrýt
vzdor rezignaci myšlenek            mezi sny co mlčí
stíhají jen pohled do sebe            do neprázdnoty


22 názorů

Print
24. 12. 2010
Dát tip
Osobně jsem nadšen. Díky za každý nový úlet!:-) *!

no toto.. :o)

PMTmalárie, to není neúcta ke čtenářovi. Na začátku mi vytkneš úmyslnou celistvost výrazu - to beru v potaz - ale zbytek jsou zbytečné plky a narážky :-) koník je sama ukecaná - to je známý :-)

no já su děsně mazaná.. kudy chodím tudy se reklamuju :o) dybys jen tušil jak se mi zvedla návštěvnost včil a všeci se snaží najít to "NĚCO" :oD a malárka je dobrák náhodou a nic ošklivýho ti nenapsal.. a dokonce pak přidal eště dokomentář!

děkuji za zastavení... Problémová především pro autora; ležela tam nejdéle, ale přece mi na ní něco chybělo - byla příliš ostrá, bezvýchodná. Ano, původně to byla jen levá polovina. Tak se stala obětí experimentu...Je to o hledání i jiného významu. EE, ano, jistá krkolomnost byla i účelem. Aby si jednou musel pohrát i čtenář. koníku, reklamu si děláš už i u mně, jo? :-) Oniside - beru to jako pochvalu. Text rozhodně není "bezchybný". Mám rozepsaný jeden "velký" experiment - tak jsem pak zvědav na reakci... PMTmalárii, nevím, jaký je tvůj pravý nick, abych věděl, s kým se to bavím. Ale s tvým výkladem nesouhlasím. Dílo je o hledání významu. S tou univerzálností výraziva si ale přece jen docela mimo, stejně jako s další narážkou... P.S. Teď dávám něco odlišného, tak se případně nelekejte :-) aneb sledujte závorky...

Onisid
15. 12. 2010
Dát tip
Nápad dobrý, trochu mi to připomíná Skupinu 42, experiment cením, jen k ještě něčemu "vyššímu" bys měl víc propojit jednotlivé vzájemně na sobě závislé verše, spojit je tématicky (vtipné by bylo třeba úplně roztříštit navyklou četbu a určit pořadí veršů třeba na základě shodného počtu slabik - to jen malá vsuvka). Jako experiment oceňuji a tipuji, k dokonalosti však chybí větší důraz na obsah (i když se celý tenhle text dokážu představit "rozsekaný" na samostatné jednotlivé básně).

malárko, klidně nakoukni ke mně - měl bys najít :o)

nikotin
10. 12. 2010
Dát tip
je to neotřelé, už z principu tip *

puzzle.. :o) malárko, ano - jinak by to právě nebylo moc možný bych řekla :o)

Honzyk
10. 12. 2010
Dát tip
jo, slibilo mi, ze "problemova" , podle nazvu - a to bezesporu je...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru