Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Padesátikoruna

13. 12. 2010
4
7
1473
Autor
Parsifal

Když mi bylo sedm, dostal jsem k narozeninám peněženku. Jako každé dítě jsem nad podobným užitečným dárkem ohrnul nos a v duchu jsem začal uvažovat, že se tedy moc nepředali. Pak jsem ale peněženku otevřel a našel jsem v ní padesátikorunu! Fialový papírek, na kterém byla divná paní v šátku, papírek, který sliboval tolik dobrého! Radoval jsem se z té padesátikoruny, jako kdyby to byly všechny peníze světa a běžel jsem k mamince, abych jí dal pusu. Pohladila mě a řekla, abych to hned neutratil.

Druhý den jsem ve škole hned o přestávce běžel do bufetu a koupil jsem si brambůrky a několik ovocných pendreků, které jsem vždycky viděl u spolužáků. Z padesátikoruny mi zbylo třináct korun, které se mi zakutálely pod automat s coca-colou a nešly vyndat. Brambůrky jsem rozdal kamarádům a pendreky jsem snědl ještě o té přestávce. A tak jsem pozbyl padesáti korun. Padesát korun, kterých mi bylo nejdražších, bylo pryč.


7 názorů

Markel
20. 12. 2010
Dát tip
kousek dětství -T Milé

..úplně to stačí..parsi..:)

Parsifal
14. 12. 2010
Dát tip
Díky vám. Je to miniatura sama stojící, je pravda, že to může působit příliš osamoceně... Výňatek to ale není, ani to nechci nějak rozvádět, šlo mi jen vystihnout tu myšlenku.. :-)

..to je roztomilé..:)

sharik
13. 12. 2010
Dát tip
podobny jsme to v detstvi meli s penezma asi vsichni :) T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru