Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka roku 2010 - Hlasování

18. 02. 2011
5
31
5061
Autor
Tragicus

     Opět je zde vrchol, Olymp, klimax písmácké sézóny, soutěž o nejprestižnější titul písmáka Povídka roku. 

Byla nominována následující díla:

01: Mědvědí služba autora flákač

02: Sníh, cedr a bergamot autora Finch

03: Cirkus autora David S.

04: .train. autora .duke. (- dílo neexistuje) && Laciná autorky Pírko

05: Kdyby bylo nebe o trochu níž autora Vaud

06: Počítání autora Bohouš Krejza

07: Tam autora Saetri-Ihn

08: Křídla autorky Benji

09: Stalker autora Mrzout

10: Michal autorky jolana.

11: Toho dne bylo sychravo autora Yarrod

12: - KAPITÁN SVOU SKŘÍŇ NIKDY NEOPOUŠTÍ - autora VT Marvin

     Pište své komentáře u děl a hlasujte zde s případným komentářem a označením vážné kritiky, popř. pouze hlasujte zde s nutným komentářem (a rovněž s označením vážné kritiky), pro jedno (jeden bod) až tři (1, 2 a 3 body) díla. Hlasování bude skončeno o půlnoci 10 dní po aequinoctium vernum, tedy Frühlingstagundnachtgleiche, před začátkem ܚܕ ܒܢܝܣܢ.

    Další podrobnosti v klubu Povídka měsíce.


31 názorů

Tragicus
22. 03. 2011
Dát tip
Nanestesti ani v google catche uz neni, ja osobne jej take nemam.

StvN
22. 03. 2011
Dát tip
Možná bude nejlepší napsat přímo dukovi. Já o žádné záloze nevím.

katugiro
22. 03. 2011
Dát tip
máte někdo zálohu nebo odkaz na toho duka? si tu povídku nevybavuju...

Tragicus
21. 03. 2011
Dát tip
Klimax je zde pouzit ve svem beznem vyznamu, nikoliv jako sociologicky terminus technicus.

myslím že termín klimax se sem úplně nehodí - klimax je stadium společenstva, při kterém se dané společenstvo v rámci sukcese už nijak významně nemění... - ale klimax nemusí být dokonalý stav. :-)

těša
01. 03. 2011
Dát tip
1. počítání 2. sníh, cedr a bergamot

Ach! 1. Bohouš Krejza 2. .duke. 3. VT Marvin

StvN
27. 02. 2011
Dát tip
Pro duka je mozne normalne hlasovat.

Tragicus
26. 02. 2011
Dát tip
Neexistence .train. nema s nynejsim banem myslim nic spolecneho.

Ještě jednou žluté: 1. Bohouš Krejza 2 VT Marvin 3 Pírko Čtvrtá bramborová Vaud. In memoriam, nebýt odejit, .duke. by byl druhý.

1. Bohouš Krejza 2 VT Marvin 3 Pírko Čtvrtá bramborová Vaud. In memoriam, nebýt odejit, .duke. by byl druhý.

katugiro
23. 02. 2011
Dát tip
1. Finch 2. Bohouš Krejza 3. Flákač

StvN
22. 02. 2011
Dát tip
brack, aby to bylo přehlednější, možná bys mohla všechna tři místa napsat do jednoho komentáře. Jinak já myslím, že každý má svoje oblíbence. Na tom nevidím nic špatného. Nebo ty jako třeba snídáš nebo děláš něco, co sis neoblíbila, co nemáš ráda?

koukam, ze tym PM ma svoje oblibence, ale ani to mi nevadi.

tak treti misto davam povidce Lacina od Pirka. Myslim, ze ruznorodost tady zarucuji ja, pac davam hlasy dilum, pro ktery ostatni nehlasuji. kazdymu se libi neco jinyho a tak to ma bejt.

Tragicus
21. 02. 2011
Dát tip
Take by to bylo pekne hloupe pravidlo... A ano, Kamile, k tomu jsem te ostatne vyzval - abys hlasoval a projevil tak svuj nazor. To ze nesouhlasis s jejich vitezstvim ti rozhodne nebrani hlasovat (byt treba pro jednookeho, pulokeho a ctvrtokeho krale mezi slepymi...). Tvuj nazor je ale s ohledem na PM a vlastne i pismaka nesmyslny. Pokud kaslu na nazory druhych, nema prilis smysl to publikovat na serveru, kde se rozdavaji kritiky, natoz pak prijmout nominaci do souteze, jejimz hlavnim poslanim je ziskat proze ctenare, od kterych se ale i ocekava, aby rozdelily hlubsi komentare. Je znacnou hyperbolou mluvit o hlasujicich v PM jako o "pismacke vetsine". Jinak je ale tve "nezistne sdeleni" vpravde objevem kola a kazdy sedmilety autor (a takovych zde urcite bude spousta) jej oceni.

StvN
21. 02. 2011
Dát tip
Kamile, ty máš rád jenom Měrku:) To máš potom těžký.

Tragikus: Přečetl jsem si pravidla PM, a není tam nic o tom, že hlasující uživatelé nesmějí mít vlastní názor. Dále se tam píše, že PM chce hlavně pomáhat autorům, a co jiného, než pomoc autorům, je nezištné sdělení, že nemají dát na názor Písmácké většiny. Byť je to tvrdě řečeno, je to jediná cesta, jak si vybrousit vlastní styl, tzn. kašlat na názory druhých a jet si po svém.

Tragicus
21. 02. 2011
Dát tip
Pak jsi porad nepochopil, k cemu PM/PR slouzi, vybrani nejlepsi povidky je jen tresnickou na dortu, hlavni je onen smysl PM, viz stranku klubu. "Vox populi" totiz zarucuje ruznorodost, ktera je k tomu ucelu dulezita. A i kdyz te asi za "neradoveho" hlasujiciho nikdo nepovazuje, pokud si myslis, ze jim jsi, nemel by ses s nosem do oblak zavrit v slonovinove vezi, ale sestoupit dolu a ukazat ten spravny vkus i v tomto kole - vybrat, byt jiste s velkou davkou sebezapreni, tri jakz takz dobre povidky, poukazat na, ne-li zlate, tak alespon medene, prsteny na hnijici mrtvole. Protoze tak se pozna elita, ze nehledi nahoru, ale dolu - protoze je nahore a nad ni jiz nic.

Této soutěže se nezúčastním, jelikož nabídka je poznamenána vkusem hlasujících v jednotlivých měsíčních soutěžích, se kterým nesouhlasím. Opěvovaný vox populi mi šel vždycky na nervy, všechny soutěže, založené na lidovém názoru sklouznou vždy k průměru. Řadový hlasující prostě nechápe originalitu, ani fantazii, a vždy spočine v bezpeční průměráckého šlampáctví. Zůčastnil jsem se v skoro všech měsíčních kol a ani jednou jsem vnitřně nesouhlasil s vítězem. Vím, že je to můj problém, ale stejně to zde uvádím, kdyby měl náhodou někdo podobný názor...

treti si porad jeste rozmejslim

druhy misto vt. marvinovi za neotrelost ve zpracovani

StvN
20. 02. 2011
Dát tip
1. .duke. 2. Finch 3. Saetri-Ihn

12 finch :)

1. vaud kdyby bylo nebe klasicka povidka s pointou a zaverem, psana citelnym, srozumitelnym stylem. pobavila me. druhe a treti misto si jeste rozmyslim.

Janina6
19. 02. 2011
Dát tip
1. Finch: Sníh, cedr a bergamot. Pro mě jasná Povídka roku. (Podobně nezapomenutelná se mi zdá snad jedině Kandelabrova "...že není žádná džugle", ale ta svoje kolo nevyhrála, a tak teď nesoutěží.) 2. jolana.: Michal 3. Benji: Křídla Neopisuju od Wintera, i když to tak vypadá!

Winter
19. 02. 2011
Dát tip
A jo, nebudu to zpětně předčítat, zahlasuju podle toho, co mi nejvíc utkvělo v paměti. Což mi přijde poměrně košer. 1) Finch 2) jolana. 3) Flákač

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru