Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

přísloví trochu jinak (16)

20. 02. 2011
12
17
3510
Autor
aleš-novák

víc aut -

- víc konzumu.


17 názorů

...a míň rozumu...

Toscana
28. 02. 2011
Dát tip
a já nemám řidičák.... :o))) *t

Tisovyluk
23. 02. 2011
Dát tip
je naprosto zřejmé, což nic nemění na tom, že já jsem musela přemýšlet. :-)

a já myslel, že to původní přísloví je naprosto zřejmé...:o)

Tisovyluk
23. 02. 2011
Dát tip
teď jsem chvilku přemýšlela, které přísloví jsi zde změnil, ale nakonec jsem na to přišla. taky jsem si vzpomněla jak jsem nedávno stála u silnice 1. třídy a jak přede mnou svištělo jedno auto za druhým, jak jsem si říkala, že jsem se blbě narodila do téhle doby, ale že to se holt nedá nic dělat...

Ó
21. 02. 2011
Dát tip
...víc hlav - víc vína ...

není co by unikalo. jen melodická paralela ke známému "víc hlav - víc rozumu"

Edvin1
21. 02. 2011
Dát tip
Prosecký: Zde, v Německu, už je těžké najít místo, kde by nebyla slyšitelná dálnice. Navzdory všem zvukovým bariérám. Myslím, že kdyby najednou přestala jezdit auta, asi bych se cítil poněkud nesvůj. Mně se to zdá být deprimující.

Alegna
21. 02. 2011
Dát tip
do konzumu to mám od vchodu 25m, k autu 35m, od auta ke vchodu konzumu 400m, teď nevím, mám jít pěšky, nebo autem, abych nebyla out?

Prosecký
21. 02. 2011
Dát tip
Asi tak 40% ekonomického růstu naší země závisí na automobilovém průmyslu a jeho subdodavatelích. Kolem Mladé Boleslavi až po Liberec a Trutnov, kolem Kolína a kolem Nošovic se táhnou velká teritoria, která jasně cítí rostoucí objem mezd a zisků. Zbývající území státu s výjimkou Prahy výrazně zaostává. Lze dokonce tvrdit, že zaostávání okrajových částí Moravy a Slezska, ale třeba i karlovarska je způsobeno právě tímto fenoménem. Neobhajuji jednostrannou orientaci naší ekonomiky, ani nepreferuji jízdem autem. Já jezdím do práce v zimě autobusem a v létě na kole (23 km). Autem jen na služební cesty. Uvědomme si ovšem, že třeba průměrná mzda i v Příbrami by byla bez "automotive" o třetinu nižší.

Edvine, nechci jen srandovní komenty :o) Já chodím nakupovat pěšky s batůžkem, to si pak rozmyslím, co ještě ano a co ne, aby se mi to tam vešlo ...Ale jednou za dva týdny jedu nakoupit autem, abych pobral krmení pro zvířata a tak... ale tady mi nešlo ani moc o filosofování, spíš jen o melodickou podobnost s tím původním zněním.

Edvin1
21. 02. 2011
Dát tip
Kdysi mi kdosi říkal, že Víc hlav, víc rozumu, taky znamená víc možností omylu. Víc aut, víc konzumu = větší nárůst tzv. civilizačních chorob. Moje auto stojí v garáži a nakupujeme zásadně pomocí jízdních kol - do jejich košíčků se toho moc nevejde. A zdá se, že to s tím držením civilizačních chorob na uzdě zatím funguje; aspoň ve srovnání s mými svá auta pilně využívajícími příbuznými a známými. Já vím, střelil jsem vedle - Ty jsi chtěl spíš srandovní komenty. Sorry.

Já chodím do konzumu pěšky.

Garay
20. 02. 2011
Dát tip
Jsem out... nemám "outo" :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru