Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kápézetka

03. 04. 2011
9
17
2195
Autor
FAE BOMB

 

 

V mládí jsem byl skautem. Skautíci maj' povinnost nosit s sebou takzvanou Krabičku poslední záchrany. Šéfík, všeobecně nazývaný bratrem vůdcem, nám naše "kápézetky" občasně kontroloval. Všichni spolubratři tam většinou měli samý krávoviny, jako je třeba škrtátko se třema sirkama, spínací špendlík, nebo korunovou minci na telefon. Když však bratr šéfík viděl vobsah mojí krapózy, vytáhnul tu svojí, třema sirkama se zapálil a uhořel. Dodneška se tomu divim. V mojí krabičce bylo všechno vysoce užitečný. Ostatně, posuďte sami...

 

  

ŠKRTÁTKO A TŘI SIRKY- Slouží k rozdělání ohně.

 

DVA PREZERVATIVY- Pokud spadnete s letadlem do pouště a podaří se vám najít studnu, sundáte si ponožky. Do ponožek vložíte prezervativy a naberete do nich vodu. Může vám to při cestě pouští zachránit život.

 

TŘI ZVLÁŠŤ BALENÉ KUSOVÉ CIGARETY- Pokud z jedné až dvou cigaret vydrolíte tabák a tento následně zkonzumujete, zbavíte se, dle příručky pro přežití, střevních parazitů. Třetí cigareta je pro kamaráda. Příručka dále uvádí, že s pomocí cigaretového popela a dámských hygienických potřeb lze rozdělat oheň.

 

MALÁ LAHVIČKA S ČISTÝM LIHEM- Slouží k dezinfekci v případě zranění.

 

MORFIUM- Pokud je zranění vážné, morfium utlumí bolest.

 

PERVITIN- Morfium sice tlumí bolest, ale také způsobuje únavu. Pervitin působí proti únavě. Ač je tato látka často zneužívána narkomany, za války byl pervitin zcela legálně používán německými nočními stíhači. Nemůže to tedy být nic špatného.

 

MARIHUANA- Slouží k léčbě parkinsonovy a alzheimerovy choroby, což však v praxi využijete spíše zřídka.

 

ROHYPNOL-  Toto je lék na spaní, který se prodává pouze na opiátový recept. Dá se velmi dobře využít k obraně proti rozzuřenému zvířeti. Pokud vás napadne medvěd, vylezete na strom. Z kapsy vyndáte svačinu, nacpete do ní celou táfli Rohypnolu a hodíte medvědovi. Medvěd zanedlouho usne.

 

LSD- Tuto látku narkomané také často zneužívají, čímž jí v očích veřejnosti diskreditují. LSD však za války ve Vietnamu používali Američané jako chemickou zbraň, což je dostatečným důkazem o kvalitě zmíněného.  Diethylamid kyseliny lysergové způsobuje halucinace, zmatenost, povznesenou náladu a neschopnost jakékoliv smysluplné činnosti. Pokud na medvěda nezabral Rohypnol, použijete LSD.  Medvěda pak snadno ulovíte kapesním nožíkem.

 

EXTÁZE- Medvěd se stane přítulným a přátelským. Pochopí váš strach, přestane útočit a začne se s váma kamarádit. Extáze je dobrou alternativou k předchozím dvěma věcičkám. Používá se zejména tam, kde je lov medvěda kapesním nožíkem zakázán.

 

INJEKČNÍ STŘÍKAČKA S JEHLOU- Používá se k hubení červotočů. Do stříkačky se nabere petrolej a tento se pak vpravuje do červotočných dírek. Připouštím však, že jsem se v přírodě ještě nesetkal s nábytkem, který by neprodleně potřeboval zachránit...

 

 

Snad jsem vás přesvědčil, že jsem dobrý skaut a slušný člověk!

 

 

 

 


17 názorů

Arlea689
22. 07. 2011
Dát tip
možná v budoucnu... věřící to je, všechno je možné

nekouří, nepije, sexuálně nežije...jeptiška? :o)

FAE BOMB
08. 04. 2011
Dát tip
Tak jí vyřiď můj pozdrav! V budoucnu ještě něco podobnýho chystám...

Arlea689
08. 04. 2011
Dát tip
To snad pošlu kamarádce, která je skautka a "nekouří, nepije, sexuálně nežije"...už vidím její výraz..

FAE BOMB
05. 04. 2011
Dát tip
To mám všechno pro případ nouze! Spíš se ale divim, že nikdo nechtěl vědět, jak se s pomocí cigaretovýho popela a Tampaxu dá vyrobit voheň... :-)

FAE BOMB
04. 04. 2011
Dát tip
Já jsem slušnej člověk! :-))

Filiph
04. 04. 2011
Dát tip
*******

Správný skaut má být vždy připraven. A na všechno. Například prevenci napadení medvědem máš zmáknutou dokonale.

olej je v petrolejce, kterou skauti nosí na noční výpravy :o) pěkný kousek, FAE !!!

Diana
04. 04. 2011
Dát tip
Dočetla jsem, škrtla - a hořim...;-)))

FAE BOMB
03. 04. 2011
Dát tip
moorgan: Nad tim bych asi začal přemejšlet, až bych někde našel starou skříň. Tehdy mi bylo deset, takže mi hlavička eště moc nepřemejšlela...

Lucie-at
03. 04. 2011
Dát tip
narkomane DDD

..mně si přesvědčil beze zbytku ..bombíku a proto tě odměním tipem..

moorgaan
03. 04. 2011
Dát tip
v cem jsi mel petrolej?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru