Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

R&E - Vy se nám líbíte

17. 09. 2012
11
10
968
Autor
VH64

Vy se nám líbíte

 

Jeli jsme s holčičkami na Šumavu. Sami, bez maminky, autobusem. Nejdřív jsme si jen tak povídali, co bylo, co bude, jak bude, jestli babička už všechno má a naše holky jestli budou, všelijak. Po nějaké době jsme se vypovídali z toho nejdůležitějšího a začali jsme zkoumat okolí.

Kousek za námi, přes uličku, seděl pán, ani starý ani mladý, s mladší paní nebo slečnou a pejskem. Nejdřív nás zaujal pejsek, potom i pán se slečnou. Byli na sebe hezky hodní, tak nějak jakoby spolu nebyli dost dlouho na to, aby jim vztah zestárnul. A jak se na ně delší dobu upřeně dívaly dva páry dětských očí a jeden dospělý mužský a přitom si ti tři o nich neskrývaně povídali, začalo na pánovi být víc a víc vidět, že neví, jestli má být potěšený, a nebo jestli se nemá spíš trochu zlobit. Až jsem se na něj usmál a řekl jsem – „Vy se nám líbíte.“ Také se usmál a rozpačitě přikývl.

Asi se mu to nějak rozleželo v hlavě a při nastupování po přestávce ve Strakonicích se u nás zastavil a řekl – „Máte hezké dcery. Sluší vám to spolu“ Usmál jsem se a odpověděl - „My se máme rádi“


10 názorů

VH64
21. 09. 2012
Dát tip
O poslední větě jsem uvažoval. Ale protože zazněla i ve skutečnosti, nechal jsem jí. Je to skutečný příběh. No a to jestli je pán starý, mladý nebo tak nějak na půl cesty, mi připadá pro navození situace důležité - myslím si, že jak mladý, tak starý člověk by reagovali jinak. Děkuji za nečekanou návštěvu!

Ingrid.072
20. 09. 2012
Dát tip
Ahoj, pekne, ale vynechala by som poslednu vetu, je tam podla mna navyse, ako z ineho pribehu. Ten posledny usmev hovori za vsetko. A tiez nie je dolezite, ci ten pan bol ani nie stary, ani ne mlady. Nechala by som iba pan. Je to skutocny pribeh? Inak, citlive. Mam taketo miniaturky rada.

VH64
18. 09. 2012
Dát tip
Děkuji všem za návštěvu a nadílečku! NaNov2 Vítám zpátky ztracenou duši!


jednou jsem seděl v lese u cesty, kolem šla maminka s malým synkem. Taky se o mě bavili, slyšel jsem, jak chlapec říká, že jsem asi nějaký dědek. Maminka ho okřikovala, tak jsem jí uklidnil, že skutečně jsem dědek. Míjel jsem tu dvojici pak ještě jednou, chlapec mě halasně pozdravil "dobrý den pane dědo!!!" :o)

Čudla
12. 09. 2012
Dát tip
Hezké *

Příjemně úsměvná momentka ze života. (-:

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru