Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Off-line redakce 6.6 po 1 roce

06. 06. 2014
0
24
1488
Autor
Lakrov


 

 

 

 

Před rokem, tedy 6. 6. 2013, byl na Písmáku vyhlášen projekt s názvem „Off-line redakce“ . Cílem tohoto projektu bylo navázání pevnějších (osobnějších) vztahů především mezi příslušníky „pořadatelské“ vrstvy, to jest veřejně činnými osobami, jako jsou písmáčtí kritici, redaktoři, případně další funkce (ač nebyli výslovně uvedeni nejspíš i korektoři a snad i admini). Osobní angažovanost nebyla odepřena ani „řadovým“ členům. Jednalo se tedy o krok ke vzájemné oddanonymizaci lidí, ochotných věnovat webové literatuře své schopnosti, úsilí a volný čas.

S ročním odstupem se teď můžeme zamyslet (či podiskutovat) nad tím, jakých změn od té doby Písmák doznal.

 

 

Motivační otázky:

 – Máte po uplynutí onoho roku pocit přátelštějšího prostředí?

 – Máte výhrady k novotám, zavedeným za tento (poslední) rok?

 


24 názorů

JiKo
03. 07. 2014
Dát tip

Myslím, že dnes už se 100lidí nesejde pospolu jako nás bylo v Ostravě, nebo u dědoucha nebo v olomouci.... ale chápu tě


Lakrov
03. 07. 2014
Dát tip

Pro JiKo: > ...Osobní vztahy mezi písmáky se budovaly v minulosti...

Ony se nejspíš budují i v současnosti, budují je ale jiní než tehdejší členové.

Díky za poněkud nostalgickou reakci.


JiKo
03. 07. 2014
Dát tip

Osobní vztahy mezi písmáky se budovaly v minulosti, byl to hnadcí motor v historických dobách a proto jsem to tu tenkrát měl tolik rád... ani ne tvorba, jako lidi


unisex
29. 06. 2014
Dát tip

lakrove, ty zorome jeden, tebe bych poznat osobně fakt nechtěl.. doufám, že jsem tě omylem někde nepotkal.. jen z té představy se mi dělá nepěkně od bříška.. pořád píšeš o malých holčičkách?


Lakrov
16. 06. 2014
Dát tip

Pro Max Hutar: Jo, je to teprve rok. Tahle diskusní výzva s tématem posoudit, co se za ten rok změnilo, vznikla už tehdy, několik dní po zveřejnění tvé prvotní "Události". Vlastně mi za ten rok docela vypadlo z hlavy, že tu tahle potenciální "časovaná bomba" číhá. A vzhledem k tomu, že k žádnému výbuchu (ať už emocionálnímu nebo prokazovatelskému, argumentačnímu) nedošlo, to zas taková bobma nebyla. Z čehož plyne můj (již tehdy tušený) předpoklad, s nímž ty, jak plyne z tvé reakce, spíš souhlasíš.

Snad se tě touhle odpovědí (a celou tou -- na první dojem zápornou -- aktivitou) nějak nedotknu. Pro "běh" Písmáku by předpokládám měla mít kladný význam.


Max Hutar
15. 06. 2014
Dát tip

Jó, to bejvaly časy, když jsem ještě věřil v žánrový komunity na internetu... Haha. To je fakt jenom rok? Mě to přijde tak dva tři.


Lakrov
12. 06. 2014
Dát tip

Z reakcí vyplývá, že se můj loňský předpoklad víceméně potvrdil.

Děkuji za návštěvu a názory.


oran
08. 06. 2014
Dát tip

armine, jsi vazne tupy amater, nemam na tebe slov, horsi uz je snad jen tangens omega.


jaza
08. 06. 2014
Dát tip

lit. server

- autoři píší

- kritici, redaktoři, hodnotí

- socializace na čteních, srazech

 

však takhle je to nádhera, zajímavý věci vyjdou v časopisech (tvar ze sítí)

 

- diskutující sou zlo..

- na příspěvěk nebudu reagovat, chodím sem číst ty pokusy žeo přeci


Admin A
08. 06. 2014
Dát tip
Písmáku by prospělo, kdyby sem nelozil onan.

Písmáku by nejvíc prospělo, kdyby se všechny funkce kritiků a redaktorů zrušily.


oran
08. 06. 2014
Dát tip

hehe ales, asi ta druha stala za hovno. :-) hele ja mam tady jeden velky problem, ohledne admina A alias armina. ma podobne moresy jako wopik na literre a ta sla taky pekne do sracek, vlivem i jeho natury, protoze to tam ridi a cenzuruje, co vhodne je a co neni. to same tu dela armin a dela to dost nestastne, kolikrat bych mu fakt lisknul, kdybych ho mel nekde v tu chvili u sebe. vrchol byl presunuti me diskuse o romech s oduvodnenim, ze v podstate nechce aby se ohledne tohoto tady neco resilo, protoze je z toho pravdepodobne posrany az za usima, pritom to byla aspon zajimave tema a ne ty blbosti, co tu vetsinou resime.


aha, to mě nenapadlo :o)


StvN
07. 06. 2014
Dát tip

Mno Aleši, asi už věděli, co je čeká :)


barometr Písmáka:

když jsem vydal knížku písmáckých věcí loni, objednalo si ji 27 lidí z Písmáka. Když jsem vydal knížku letos, objednali si ji tři :o)


Janina6
07. 06. 2014
Dát tip

Když se pouštíš do hodnocení nějakého projektu, bylo by vhodné si nejdřív pečlivě přečíst, o co v něm jeho autorům jde. Cílem projektu totiž zjevně nebylo „navázání pevnějších (osobnějších) vztahů především mezi příslušníky „pořadatelské“ vrstvy“, jak tady tvrdíš, ale možnost osobního setkání redaktorů s AUTORY. A předpokládám, že na nezájem autorů také tenhle nápad zašel.

Prostředí se tady podle mého příliš nemění. Vždycky je tu pár lidí, s kterými je radost spolupracovat, nebo třeba jen pokecat, a pak takoví, kteří se sem chodí jen cvičit ve slovních potyčkách. Záleží, kterých si víc všímáš.

Jaké novoty?


StvN
06. 06. 2014
Dát tip

Nemám pocit přátelštějšího prostředí.

Naopak. Kdykoliv se tady snaží člověk něco dělat, tak se najde dost lidí, kteří mají touhu veškerou snahu kazit a pokud možno ničit. Je to bohužel především tvůj případ. Takže mi není jasné, jak se můžeš stavět do pozice komentátora nebo moderátora diskuse, když v první řadě, pokud se týká mě a mojí snahy, jak o komentování děl, tak i o organizaci povídky měsíce, sleduješ moje kroky, a neguješ to, co dělám, ve velmi dobře čitelné snaze.

Netýká se to samozřejmě jenom mě.


Josephina
06. 06. 2014
Dát tip

Jen úvaha spíš obecná než odpovědi na otázky. Dřív asi byly daleko divočejší časy, ale teď je tu možná klid až příliš. Čím to je? Důvodů je asi dost (počáteční nadšení a novost písmáka opadla, tím podstatně i počet přispěvatelů a hodnotitelů, úroveň dílek v průměru klesá ...?-omlouvám se, nespoutaní zlobiči jsou hned eliminováni, lidi mají čím dál míň času na tvořivé koníčky nebo je už reklamy nasměrovaly jinam - konzumním povrchnějším směrem ...?, existenční starosti, ...). Prostředí je takové nijaké, několika technických vychytávek jsem si všimla, jiných novot - kromě nových soutěží - ne.


Admin A
06. 06. 2014
Dát tip
- Ne. - Ne.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru