Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Záhada rozluštěna 11.díl

04. 07. 2013
0
0
1032
Autor
katt-chan

 

Záhada rozluštěna  11.díl

Tenhle díl vás třeba i pobaví a nebo ne :D

„Vstupte Uchiho!“ Zahromoval šéf, až jsem nadskočil za dveřmi, ještě že mě neviděl, určitě by se mi smál, že mám z něj strach. Stejně mě vždycky udivilo jak může poznat kdo je za dveřmi, asi to budu muset brzo zjistit. Konečně se odvážím vejít do kanceláře kde za stolem seděl Sasori a byl zasypaný všemožnými zprávami a hlášením z celého obvodu. Ve tváři měl vztek smíšený s velkým stresem a jestli se nepletu potřebuje si ho na někom vybít, jen doufám, že to nebudu zrovna já. „Co zas chcete, neřekl jsem vám jasně, že bez výsledků vás nechci vidět!“ Šéf se nafoukl jako balónek, čekal jsem kdy vybouchne, ale naštěstí pro mě se po delší době zhluboka nadechl a vypustil trochu páry ze zavařené makovice, která byla zavalena prací. „Ano a právě proto jsem přišel, ale mám k tomu pár připomínek a výhrad, aby se slečna Haruna Sakura více nepletla do vyšetřování.“  Sasuke si skoro mnul ruce jak dobře se mu povedlo odpovědět na Sasoriho otázku, jen měl vědět, že ještě nemá vyhráno.

Tak on chce moji oblíbenou Sakuru odvolat z případu a já bych se pak nudil, nikoho tak roztomilého na oddělení nemám, takže jsem se rozhodl Sakuře nabídnout práci na našem oddělení uvažoval Sasori, než se rozhodl říct co před chvílí vymyslel. „Sasuke trvám na tom, aby byla Sakura u případu a chci jí nabídnout práci na okrsku ve vyslýchací skupině.“  Sasuke se s otevřenou pusou zadíval na Sasoriho jestli náhodou nemá slyšiny a nebo halucinace, protože tomu  prostě nemohl uvěřit, sice věděl, že si za těch pár dnů Sakuru oblíbil, ale stejně mu to nedocházelo, asi nechal mozek ještě v posteli a před šéfem stálo jen tělo, které se nehodlalo pohnout ani o milimetr. „Uchiho slyšíš? No tak prober se!“ Sasori mezitím obešel svůj stůl a stoupl si před Sasukeho, který se tvářil tak přiblble, že se začal Sasori tak hlasitě smát div, že nespadl na zem, ale se Sasukem to ani nehnulo.

Sasori se vysmál do sytosti a pak Sasukemu vrazil pořádnou facku, až to mlasklo. „Tak co, už ses probral, zrovna jsem ti chtěl vrazit ještě jednu.“ Sasuke si promnul tvář, na které se rýsoval rudý otisk šéfovy pravačky. Konečně se oklepal z rány a mozek začal normálně fungovat. „To nemyslíte vážně, aby dělala se mnou na případech, až doteď jsem si vystačil sám. Někdo další by mi akorát překážel!“ Byl spokojen se svojí odpovědí, protože teď pro změnu na něj civěl Sasori. „Sasuke Uchiho ještě nikdo nebyl tak drzí jako vy. Kde se ve vás bere taková troufalost a vůbec dejte sem to hlášení a vypadněte.“ Sasori se potřeboval trochu uklidnit a nabrat trochu sil, dneska už si připadal jako stroj na výrobu zpráv pro vedení, které ho teď v poslední době bedlivě hlídalo a zaměřilo se na činnost oddělení a jeho výsledky. Nakoukl do složky s hlášením, kterou mu tam nechal Sasuke a dost ho udivilo množství získaných informací  a popis organizace, která má zločiny na svědomí. Dál pročítal a narazil na překlad ďáblova písma a souvislosti s jejich sektou. Hned se zarazil, když pod tím byli napsány dva plány, které chce Sasuke použít, aby se někdo dostal k jejich vůdci a jako návnadu vybral zrovna Sakuru s opodstatněním, že žena se k nim dostane lépe a navíc jí nikdo nezná.

Sasorimu se vařila krev a kdyby tady měl po ruce Sasukeho asi  by ho uškrtil na místě. Proč si zrovna vybral jí, aby se stala obětí a co když se akce nezdaří a nebo jí odhalí a budou mučit jako ostatní. Rozhodně se mu to nelíbilo a co víc Sasuke už potřeboval trochu přistřihnout křídla. Sasori se namáhavě postavil a namířil si to do chodby a dál do kanceláře detektiva, všichni se divili, že šéf opustil svou svatyni, kde vládl pevnou rukou již několik let a ještě se nikomu nepovedlo dostat ho z pracovny ani na krok pokud se nechystal domů, až na to, že ho nikdy nikdo neviděl přicházet ani odcházet. Někteří Sasoriho podezřívali, že je to vorkoholik, který nikdy nemá dost a tráví tady celé dny. Každý se za ním otáčel a nevěřil, že ho vidí mimo kancelář, ale jednou se to stát muselo, jen je zajímalo kam má namířeno, ale hned jim to došlo, když se zastavil u dveří s nápisem detektiv Uchiha Sasuke.

 

Napsala: Katt-chan  povidkyodkatt.blog.cz


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru