Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen pro tu blízkost

11. 07. 2013
4
7
838
Autor
EvilFish

Jen pro tu blízkost 
svěříš záda mým rukám. 
Celou noc hlídám.

 


7 názorů

alcap on e
25. 09. 2013
Dát tip

*


Pro mne pěkná pocitovka. :)


Seneca
15. 07. 2013
Dát tip

Já vím, že je dost takových textů...jen mi tohle přijde spíše jako miniatura, ne haiku...prostě v tom necítím to "to". :)


snake_01
15. 07. 2013
Dát tip

Haiku to asi úplně není (a třeba je), ale ta sevřenost a něha s implicitním (ale silným) motivem erotiky, mi přijde nosná. Jako miniatura se mi to líbí, je to i dobře strukturované...

Seneca: Pokud jde o přírodní motiviku haiku, tak ani ta není dodržována stoprocentně - například K. ISSA má několik výjimečně dobrých textů, které by se daly označit jako čistě existenciální bez přesahu k motivům přírodní lyriky.


Oldjerry
12. 07. 2013
Dát tip

Seneca - máš  pravdu, ale.... není sex přírodní zjev? (:-D  Když jsem před lety pokoušel haiku, napsal mi jeden z haikuistů: uvědom si, oldjerry, že ne každé tři řádky s předespaným počtem slabik, jsou haiku. Haiku má svou historii, jistá pravidla a atributy.  A pak několik dobře míněných rad... dodnes si na něj vzpomenu, když mne svědí haikuoidní klávesnice (:-D...

waldekke... nějak jsem ho tu přestal vídat, ale nezapomněl jsem...


Seneca
12. 07. 2013
Dát tip

Haiku by mělo být založeno na nějakém přírodním motivu, pokud vím.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru