Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov II. 10.díl

29. 03. 2014
0
0
775
Autor
katt-chan

Domov II.

10.díl

 

povidkyodkatt.blog.cz

katt-chan

 

Jen zavrtěl hlavou a vstal. „ Měli by jsme jít do nemocnice strýček bude mít starost a potřebuješ k doktorovi.“ Sasuke ani nestihl vstát a Naruto po něm hodil bundu a byl z domu venku. To je najednou fofr. Sasuke se rychle oblékl a pospíchal za Narutem, který už byl dávno za zatáčkou. U semaforu ho dohonil a stoupnul si vedle. Oba čekali až jim naskočí zelený panáček a mohli v klidu přejít. Sasuke mělce oddechoval jak ho tem kousek cesty zmohl, ale Narutovi neřekl ani slovo.

 

Nemusel mi ani nic říkat dalo se to snadno poznat, že mu není dobře. Však se uvidí co s tím má, až mu zrentgenují hrudník. Jen doufám v to, aby se brzo uzdravil. Můj trénink musí začít co nejdřív a nechci ho hned zmrzačit. Podíval jsem se na panáčka, který zrovna přeskočil na zeleného a oba jsme vyrazili přes přechod. Sasuke se mnou chtěl držet krok, ale když jsem si všiml jak se jeho stav zhoršuje raději jsem zvolnil tempo do pomalé chůze. Věděl jsem, že dřív či později budu muset Sasukemu o svých snech, které mě děsí říct nebo to ze mě vytluče. Možná, že bych mu to měl říct třeba se mi uleví. Podíval jsem se na něho jak mělce a těžce lapá po dechu. Úplně zbělal ve tváři a skoro by spadl na zem, kdybych ho na poslední chvíli nezachytil. Povedlo se mi ho dotáhnout na nedalekou lavičku. Zavolal jsem záchranku, která během chvíle přijela a naložila Sasukeho. Naruto doběhnul dva bloky a vletěl do nemocnice.

 

„Kakashi prober se no tak neusínej už kvůli chlapcům!“ Řval na Kakashiho doktor, aby slova dolétla, až do jeho vědomí, které usínalo. Byl mimo v jiném světě, ten svět se jmenoval minulost. Jako by prolétl časem a vrátil se do doby, kdy se k němu nastěhoval Sasuke a po pár dnech utekl. Smrt rodičů ho zasáhla a Kakashi byl na tom podobně a taky dobře věděl proč má Sasuke strach. Ty pocity, které měl kdysi prožíval znovu i s míhavými obrázky, když ho našel a jak byli nakonec rádi, že mají jeden druhého. Postupem času se Sasukemu naskytlo studovat v cizině a tak Kakashi zůstal v domě sám s věrným psem Sorou. Dobře si pamatoval na ten den, kdy se přehraboval na půdě ve staré truhle. To co původně hledal nenašel za to objevil samotný poklad ve starých fotografiích. Sedl si na bedny s knihami a listoval albem. Pár fotek přešel s lehkým úsměvem na tváři. Bylo to z dob kdy chodil do školy, už by málem zapoměl jak vypadal, když chodil na základku a pak na střední. Školní uniforma, tu si ještě pamatoval a taky to jak jí nerad nosil. Vždycky nevypadal podle předpisů uchychtl se při té vzpomínce a študoval nedopnutou uniformu bez kravaty a kalhoty co na něm vyseli. Na rukou ostny a v uchu náušnici. Otočil na další stránku a zarazil se. Tápal kdo na té fotce je, ale nemohl si vzpomenou přitom byl někomu tak strašně podobny, i když mu byli teprve asi dva roky. Blonďatý chlapec s uplakaným obličejem se na něj koukal modrýma kukadlama. „Kdo je to?“ Řekl si sám pro sebe nahlas a otočil na další stránku a v tom mu to došlo. Na fotce byl Minato se svou ženou Kuschinou a právě narozeným Narutem. Ten chlapec s předchozí stránky je jeho synovec stejně jako Sasuke, ale kde je mu konec.

Co se s ním stalo, když mu rodiče zemřeli a proč ho nemám v opatrování? Otázky se hrnuly a nedávaly mu pokoj ani když zaklapl album a šel si lehnout. Druhý den ráno měl jasno a zašel si zjistit kde v městečku je kancelář detektiva. Byla to drahá služba, ale vyplatila se. Naruta našel do týdne a hned podnikl jisté kroky, aby se dozvěděl podrobnosti. Kakashi se dozvěděl jak se Naruto dostal do dětského domova a rovnou požádal o svěření do péče. Než žádost s mnoha omluvami vyřídili chodil se dívat na zamračeného Naruta. Stál v okně druhého patra jako bůh pomsty a na všechny se mračil, když ho to přestalo bavit odběhl od okna a už se neukázal. Další vzpomínka už se neukázala, jako by to byl celý jeho život nic předtím a nic potom.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru