Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nové číslo literárního časopisu Partonyma

Výběr: Elizabeta, emizat
17. 11. 2014
4
3
1169
Autor
sharik

Nové číslo východočeského literárního čtvrtletníku Partonyma projelo tiskárnou a pomalu míří do distribuce! V nejbližších dnech bude k dostání přes internetové stránky www.kosmas.cz a také v kamenných knihkupectvích Kosmas. Pro nedočkavé čtenáře, či pro ty, kteří preferují čtečky, nabízíme již nyní Partonymu jako e-book (odkaz na ebook: http://www.kosmas.cz/knihy/200519/partonyma-c.-10-11-2014/).

A na co se v novém dvojčísle 10-11 můžete těšit? Tématem časopisu se protentokrát staly Pohádky a mysterium - Můžete se tedy připravit na výlet do vod mysteriózních až hororových próz, ale také originální pohádky nejen pro děti a v neposlední řadě na verše jak pro mladší publikum, tak hraničící s hororem, ovšem tentokrát nečekaně humorným.

Mezi autory naleznete tentokrát např. Antonína K. K. Kudláče, Jana Dvořáka, Jana Svitáka, Zdeňka Železného, Jana Nejedlého, Martu Urbanovou a mnoho dalších.

 

Obsah čísla:

Konteplum -

Antonín K. K. Kudláč - Rozličné chuti hrůzy; Přemysl Krejčík - Psát pro děti? To zvládne každý! (recenze); Kamil Princ - K čemu jsou, krucinál, pohádky?; Michaela Schwarzová - Michael Ende: Nekonečný příběh; Alice Š. - Vítejte v pekle (recenze); Kamil Princ - Silná vídeňská káva (recenze); Kateřina Chybová - Co když...; Lucie Javůrková - Zaklínačka Lota (recenze)

Textáž -

Boris Šlechta - Vezmi verše do ZOO; Pavel Martinec - Zvěřinec jedna báseň; Zdeněk Železný - Prapověsti; Inka Ciprová - Proč si kukačka nestaví hnízdo; Stanislav Švec - O bohatýru Čurinovi; Petr Musílek - Veliký svět; Ladislav Malinovský - Poč mají šišky šupiny; Alena Vorlíčková - Zakletý Majorán; Jiří Zradička - Osel; Marta Urbanová - Poslušnost; Aleš Misař - Slepá bábo, slepá bábo...; Přemysl Krejčík - Než padne klapka; Jiří Lojín - Půda; Marek Zelinka - Kazatel; Jan Sviták - Tzerno Okki Batcha; David Mareš - Mrtvá nevěsta Davida Mareše

Setkání -

Rozhovor s A. K. K. Kudláčem; Martin Friedrich - Pojídání (ukázka); rozhovor s Janem Nejedlým; Jan Dorotovič - V Praze už nestraší ohnivý pes, ale Krvavá Olga (recenze); Jan Nejedlý - Básně, morbidity a pohádky

 


3 názory

zzlatý
03. 12. 2014
Dát tip

Tak to jsem se hezky nachytal...hi


sharik
03. 12. 2014
Dát tip

staromódní? to asi hodně, neb ilustrace, které jsme pro toto číslo použili, jsou z roku 1565 :)


zzlatý
26. 11. 2014
Dát tip

Je tu sice asi čtyřicet slok z mojí knihy "Prapověsti naše s trochou vtipné kaše", ale ilustrace mě nijak nenadchly, asi jsem staromódní...Jinak je tu plno zajímavého čtení...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru