Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Záhada rozluštěna 29.díl

21. 03. 2015
0
2
567
Autor
katt-chan
Tak tady je další ještě pár dílu a bude konec. Uzlík se pomalu rozšmodrchává a nebo se ještě víc zamotal než na začátku.
 
"Sakuro." Špitl jsem kousek od ní a snažil se působit dojmem, že mě nic absolutně nezajímá mimo kontrolování znaku na podlaze, který tam před chvílí nakreslili dva členové. Chtěla se otočit a podívat se kdo na ní mluví, ale stihl jsem ještě špitnout. "Ne, zůstaň jak si, aby neměli podezření." Jen zlehka přikývla a já věděl, že si dá větší pozor, abych si s ní mohl promluvit, pod maskou nebylo vidět, že něco říkám, ale horší bylo vymyslet jak mi bude odpovídat. Vyřešila to během chvíle, tím že přešlápla za symbol a přikývla a pak ho přešlápla zpátky a zavrtěla rukou. Opravdu se vyzná, pomyslel jsem si a snažil se ji potichu vysvětlovat co jí hrozí pokud zůstane déle než je nutné.
 
Docela dost rychle chápala co mám v plánu a se vším souhlasila, až na to, že jsem se dozvěděl dost důležitou informaci. Někdo jí od samého začátku pomáhá, aby se dostala právě sem a naneštěstí je to Sakura, která je vyvolená a jedině ona může zastavit rituál. Ještě bych jí to potřeboval pořádně vysvětlit, ale nezbýval už téměř žádný čas a já se taky víc nedozvěděl. Kdo je ten co Sakuře pomáhá? Proč to dělají a co mají v plánu? Tolik otázek mi vířilo hlavou, až mě rozbolela jako střep. No co, budu si s tím muset poradit později. Povzdychl si Naruto a snažil se předstírat, že pomáhá s přípravami, ale místo toho obhlížel situaci a plánoval akci do detailu.
 
Sasuke se všemožně prokličkoval mezi sutinami a rozpadajícími se domy a přitom si kontroloval naváděcí zařízení jestli jde pořád správným směrem. Ještě šel kousek rovně a zíral na zařízení, na kterém byl červený bod co znázorňoval polohu Sakury a modrý ten patřil jemu. Oba dva body byli téměř na stejném místě. Co to má znamenat, kde teda je? Přece se nevypařila a nebo…! V ten moment mu to došlo ona je přímo podemnou, ale jak se tam mám dostat? Zauvažoval a prohrábl si vlasy. Začal se rozhlížet po okolí, ale v téhle části zrovna nic nevyčnívalo, že by tady měli tajný vchod, kterým se dostávají do podzemí. Kudy teď? Strčil naváděcí zařízení do kapsy, bylo k ničemu tak na co ho sebou vlastně tahám. Jsem se kvůli němu nemusel vracet na oddělení a jet za ní přímo a věděl bych kam jdou, ale takhle bych to zařízení nejradši vyhodil, jen nevím jak bych to pak vysvětloval kohoutovy. Šel kousek dál a snažil se prolézt sebemenší skulinou, jen aby zjistil, že tudy cesta nevede. Už prozkoumal dost velkou část čtvrti, ale vchod někam pod zem nikde. Zastavil se před trochu stabilnějším domem, na kterém ještě držela cedule s nápisem muzeum. Docela mě to hledání zmohlo mohl bych si chvilku odpočinout. Opřel jsem se u zdi muzea a propadl se někam do tmy.
 
Naruto si přidřepl k nakreslenému ornamentu na zemi a opatrně, tak aby si toho nikdo hned nevšiml kousek umáznul. Už minule si zjistil, že když chybí nepatrná část, nikdy nemůže být vládce pekla vyvolán. Pomalu se zvedl a odkráčel upevňovat kolíky co držely plachtu nad znakem, sice nevěděl k čemu jí tam dali, ale to mu bylo naprosto jedno. Sakuru nechal stát na místě a dělal všechno možné, jen aby si Danzou nedomyslel co plánuje, už jednou měl tu čest vidět co se stane tomu kdo neuposlechne a nebo zradí skupinu. Nevěděl kde bere informace, ale musel to být někdo spolehlivý a neoblomný pokud šlo o špehování členů sekty, dodnes se raději vyhýbal všem, aby nezjistili něco o něm a mluvil s nimi v případech, když potřeboval něco vyčenichat. Danzou byl pověstný tím, že je to opravdový maniak a vyznávač Satana. Nerad bych ho nechal proklouznout mezi prsty, protože především on si zaslouží zavřít do vězení a nebo do blázince. Pokud se podaří útěk se Sakurou a Danzou se to nedozví včas tak máme vyhráno, ale něco mi napovídá, že nás čekají jen samé problémy. Nemá cenu to řešit, zatím je ještě pár posledních hodin čas. Z úvah mě vytrhl, až dunivý zvuk hole odrážející se od země. Vždycky, když bylo slyšet tohle dunění, byl to pro všechny signál, že Danzou se pomalu vleče do středu sálu k obřadní značce, jinak nikdy nevychází ze svého provizorního pokoje a knihovny v jednom. Čas pomalu vypršel a všichni se postavili kolem znaku.
 
napsala : katt chan
http://povidkyodkatt.blog.cz/
 
 
 

2 názory

katt-chan
27. 03. 2015
Dát tip

predevsim dily jsou jako skladacka v kazdem je neco z predchoziho a navazuji na sebe jen takdas dohromady celou zahadu proto je to takto rozkouskovano :)


Lakrov
27. 03. 2015
Dát tip

Vzhledem k tomu, že mi předchozí díly (nebo jejich většina) unikly v množství zveřejňovaných děl, bude se můj názor týkat jen tohoto úryvku, a spíš jeho formální než obsahové stránky. Domnívám se, že je-li text zveřejňován jako seriál, měl by být každý jednotlivý díl zřetelně ohraničený, mít svůj "začátek" a "konec" a výrazný název, vystihující obsah onoho dílu. Tohle mi připadá spíš jen jako několik po sobě jdoucích vyňatých stránek. Z hlediska obsahu mě zaujalo odmazání části ornamentu, vedoucí k jeho znehodnocení.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru