Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Debut nového Sherlocka Holmese

21. 02. 2016
1
4
686
Autor
Oldess

Právě jsem dočetl zprávu, že běloch ve věku 40-50 let sedl do svého SUV značky Chevrolet a z okna svého auta střílel po náhodných lidech - a pár jich zabil. Ne, nehraju žádnou počítačovou hru jako GTA. Položil jsem si dvě otázky. Kolik lidí napíše na sociální sítě RIP a kolik času tomu bude věnováno v médiích? Po dočasném zatmění mysli jsem se probudil a mé iluze o lidství a rozumu se rozplynuly. Obě odpovědi na otázky totiž budou 0. Nula. Nic. 

Rozhodl jsem se, že zpopularizuji tuto zprávu. A napadlo mě, jak to provedu. Pomocí hyperbolizace a domněnek a konspiračních teorií a označení přesného viníka, který může za všechno zlo (v minulosti třeba Židé nebo Američané). To totiž lidem přijde zajímavé a touží číst takovéto zprávy a vyvolává to jakýsi pocit jistoty, že znají příčinu zla, i když je to naprosto nereálné. Ponořil jsem se tedy do zkoumání - omezil jsem svou mozkovou kapacitu na polovinu, dal si pivo k obědu a pak si pustil fotbal. A nápady se doslova hrnuly! V první řadě bych postřílel všechny bělochy s autem Chevrolet a okolo automobilky bych udělal plot, aby se zlo nešířilo dál. Dále mě napadlo, že onen vrah byl napojen na Islámský stát, a nebo hrál ruskou ruletu a měl prostě jenom štěstí. Vidíte to tam? ISLÁMSKÝ stát; RUSKÁ ruleta. Z toho jsem vyvodil, že vše neamerické vede k vraždám. Pak jsem zjistil pár informací o firmě Chevrolet. A hned první mi naprosto stačila k rozklíčování. Rok založení: 1911. 911. 911! 9/11!!! Firma je tedy jasně kontrolována Al-Kajdou nebo jinou muslimskou organizací. A pak mi došlo, že i americká policie je na výplatní pásce jedné z organizací. Číslo 911 určitě nebylo zvoleno náhodou.

Záhadu jsem vyřešil. Až zase uvidím něco, co je mi na první pohled nejasné, tak opět zapojím svůj detektivní smysl a podám vám o tom hlášení.


4 názory

careful
22. 02. 2016
Dát tip

Aha. dík za objasnění...možná by to bylo dobré dát do prologu...


Oldess
21. 02. 2016
Dát tip

Ten první odstavec je má reakce na článek na idnes.cz - tedy opravdu se to stalo. Můžu poslat odkaz, jestli máš zájem.

Probudil jsem se z naivních představ, že by vůbec někdo napsal RIP na facebook, protože ta zpráva je nezajímavá, když za to nemůže islámský stát nebo rusko. A to mě hrozně štve. Že ostatní zprávy se tak jako přehlížejí, že i normální američani jsou zlí nikoho nezajímá mi přijde. tenhle fakt jsem tedy zkritizoval pomocí satiry


careful
21. 02. 2016
Dát tip

No, jako to "vyšetřování" je fajn, ale začátek moc nechápu....to se stalo, nebo je to vymyšlené, nebo se to hrdinovi zdálo...páč zatmění mysli, probudil se ...odpovědi 0... tak nevím, co si o prvním odstavci myslet...


Gora
21. 02. 2016
Dát tip

Dobrá teorie, lepší než američtí židé.../T.                                                      


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru