Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Invaze

01. 07. 2016
8
8
1631
Autor
Danny
Na Shromáždění mám nejradši, jak se všichni semkneme. Velitel pronesl výbornou řeč, i když některé fráze z ní už z té spousty Shromáždění znám nazpaměť, vždy se to dobře poslouchá. O tom, jak je naší povinností kolonizovat nové světy. Jak nejlépe bojovat s původními obyvateli světa, kteří svůj domov brání. Že je v jednotě síla a že máme spolupracovat. Taky tam byl zajímavý požadavek, že co se týče spolupráce se máme právě co učit od původních obyvatel světa: těch je několik druhů, ale jejich schopnosti jsou vzájemně provázány a nastaveny právě tak, aby spolu ladili při obraně svého území. Jak jsme tak byli zabraní do Velitelovy přednášky, přišel náhlý útok. Byl překvapivý a taky bylo překvapivé, že pocházel zvenčí, nikoli od původních obyvatel: že by nějaká jiná rasa dobyvatelů, konkurentů, posílá svůj předvoj? Ale to se už asi nedovíme. Útok jsme nakonec odrazili, ale s velkými ztrátami. Velitel pronesl novou přednášku, tentokrát to bylo představení výzkumu našich vědců: "Přátelé! Došli jsme k převratnému objevu! Už jsme zjistili, co váže původní obyvatele k sobě a co způsobuje, že jsou tak dobře schopni spolupracovat! Oni jsou všichni vlastně bratři: vznikají vevnitř tohoto světa, jsou jeho součástí! S něčím takto propojeným se bojuje velmi těžko. Naneštěstí jsme ještě nepřišli na původ útoků zvenčí..." Velitel musel přerušit řeč, protože přišla další vlna útoků. Dal jsem se do boje, i když mně bylo těžko - ale jak říká Velitel: správný streptokok se nikdy nevzdává.

8 názorů

upupa
22. 08. 2016
Dát tip

Dobre sa to číta, ľahký a príjemný šýl, chce to udržať text dlhšie.


StvN
08. 08. 2016
Dát tip

:)


*

K3
01. 08. 2016
Dát tip

Jak píše Lakrov, asi by to chtělo víc rozvést. Déle tahat čtenáře za nos... Mě zarazily dvojtečky. Jsou zbytečné. Stačila by čárka nebo středník...


IQ nick
01. 08. 2016
Dát tip

Originální a vtipné. :-)


Lakrov
07. 07. 2016
Dát tip

Dočteno, ale nebýt závěrečné věty, dávající textíku nějaký smysl,  nenapadlo by mě komentovat. Je to na mě přiliš zkratkovité.  Připomíná to spíš poznámky k teprve vznikající povídce.  Z již zmíněně závěrečné věty snad chápu správně, že se jedná o invazi  bakterií. Biloga znalého způsobu jejich života by ten text pobavil víc.  Přeju ti, aby přišel.  


Prosecký
01. 07. 2016
Dát tip

Vdržet! 


Gora
01. 07. 2016
Dát tip

Za pointu:)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru