Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Za branou

20. 01. 2018
0
1
219
Autor
Eibon

Co všechno lze nalézt za těžkou branou?

Opět zde stál. Poznával to místo, stál před branou z obsidiánu, na kterou se bál už tolikrát zaklepat. Nyní však zaklepal. Nejdřív váhavě, ale postupně dodával do úderu sílu. Nikdo se neozval, avšak brána se pomalu začala otvírat. Oslnilo ho sluneční světlo. Když si jeho oči přivykli, spatřil modrou oblohu nad rozkvetlou loukou. Chvíli stál před otevřenou branou a poté vstoupil.
Muž prošel kolem citronovníku a na horizontu spatřil drobnou postavu. Věděl kdo to je a šel blíž. Už zdáli se na něj usmívala. Konečně ji spatřil v plné kráse. Tu drobounkou blondýnu s jemně zelenýma očima. Usmál se na ni, chytily se za ruku a společně šli prozkoumávat tuto květnatou louku. Cestou si povídaly, vyměňovali si také úsměvy. Než stačilo slunce dojít až na vrchol své dráhy, došli až na konec louky. Zde začínal topolový háj. Utrhly si každý větvičku.
Šli dál, avšak ona už nebyla jako dřív. Oči prázdné, šla krásy lesa nevnímajíc. Muž se zeptal co je s ní, ona neodpověděla. Jak slunce začalo zapadat, dívka začala mizet. Poklekl a objal ji, zatímco ona se rozplývala, plakal. Vinil se, že otevřel bránu pro své sobecké touhy. Padla noc a muž stál na konci lesa před další branou. Věděl, že touhle musí projít. Brána se otevřela a on vkročil do pekla.

1 názor

agáta5
23. 01. 2018
Dát tip

Šimůnku, jsem ze Žatce, tak ti sem něco napíšu :)

hlavně máš tam děsný hrubice .. oči přivykly, chytili se za ruku, cestou si povídali, utrhli si každý větvičku - tady bych asi spíš napsala utrhli větvičku.. někdy míň, může znamenat víc, hlídej si používání "se","si".. jinak se ussssykáš :) , jinak bys musel trošku upravit význam - utrhl si každý větvičku - kdo? každý...   .. šla, krásy lesa .. nevnímajíc, nevnímaje.. bych se na to vybodla, protože většinou autor stejně používá koncovky špatně, ale třeba to máš dobře :)  ...

no je to takové začátečnický psaní, ale když vydržíš, třeba z tebe jednou něco bude :) , protože ti to jinak docela hezky plyne... téma? nojono, o lásce a naději se píše furt.. ahoj


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru