Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mateřské mystérium

05. 02. 2018
2
8
302
Autor
Arbi

Deka Varlös

Ikea. Hrozivé synonymum rodinkaření, pekelné hnízdo živočišného druhu, výběh kojících matek, klec pro otroky, otce pravé i otčímy levé. Antikoncepce bez předpisu. Hygienická stanice, Lebensborn: deka Varlös zajišťující ohřev semeníků a vaječníků na teplotu ideální k početí, nyní v akci za 1399,- Kč.


Ztraceni v pohlavnosti

Ztraceni v pohlavnosti dopouštějí se muži i ženy stále týchž pošetilostí: muži se zadlužují, aby ohromili ženy, ženy zadlužují děti, když, stále nespokojené, opouštějí své muže. Krátká opiová slast s dlouhým stínem trablů. A přesto se za ní všichni stále ženou, cestou necestou, obtížně jak ryby proti proudu. In memoriam Arthuri Schopenhaueri.


Mateřské mystérium

Mateřství nebude zas takové mystérium, jak ženy rády říkají. Denně vídám mladé maminky s dětmi v kočárcích, jak, sotva se jim naskytne příležitost, vytahují ajfonek a probírají se všemi těmi úžasně nesmyslnými funkcemi: internet, fejsbuk, fotky, vlákna zpráviček, deníček.. Robátko kouká z kočárku do prázdna, moc jiných šancí nemá. Ale brzy jistě dostane taky ajfon! Ne mateřství, ale člověk je záhada.


Pavouci

Splní-li pavouk svůj úkol oplodnit samici, je sežrán tou křehkou bytostí v naději. Poněvadž už ho není třeba, smysl pojatý přísně biologicky už není na jeho straně. Svět lidí se začíná tomu pavoučímu podobat, a snad ani nikdy nebyl až tak nepodobný. Jede tramvají. Svého muže nesnědla, a tak teď alespoň požírá sušená jablka, na hrudi připoutané robátko, otisk svůj a nešťastníka, jehož osud již byl zpečetěn. Kusadla obvodního soudu už jen dokonají dílo: vyměří tučné výživné a zredukují styk na minimum.


8 názorů

upupa
07. 02. 2018
Dát tip

zvedavec: Nie, nie je to navlas podobný štýl. Tento štýl nie je básnický. Je nasraný.


upupa
07. 02. 2018
Dát tip

Vidím to podobne depresívne. Všelikto ťa napadne, že to preháňaš, ale len do tej chvíle, než: Padnú opäť nezmyselne vyšpičkované americké akcie, než: Sa rozhodne ropná lobby siahnuť na čierne zlato, ktoré už niekomu patrí, než: Slnko sa naštve a vyšle proti Zemi poriadny koláč nabitých častíc a ajfóny a iné fóny pôjdu do hajzlu aj s bankami, než:.... Je toho veľa, čo táto stupídna civilizácia dohnala až na pokraj priepasti.

Vidím to podobne: Nekonečná ľudská blbosť na všetky svetové strany.


zvedavec
06. 02. 2018
Dát tip

 :D hodil by sa aj podnázov Synovské mystérium


Arbi
06. 02. 2018
Dát tip

A doporučuji nepropásnout slevu na deku Varlos!


Arbi
06. 02. 2018
Dát tip

Vesmír je plný takových záhad a mystérií, Zvedavče. A co bys to byl za zvědavce, kdybys po nich nebažil!


zvedavec
06. 02. 2018
Dát tip

:D hm, toto mi fakt niečo pripomína ... iného autora, ktorý píše navlas rovnakým štýlom a zaujatím -  aj o materskom mystériu 


Arbi
05. 02. 2018
Dát tip

Učíte se vcelku rychle ,pane Zdeňku. Skoro tak rychle jako šimpanzu rodu Bonobo v příznivých podmínkách zajetí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru