Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ženy 21. století

17. 02. 2018
6
36
733
Autor
Arbi

Rozsudek jménem republiky

Když se rozešli, soud mu rozsudkem uložil každou lichou sobotu ji v místě jejího bydliště vylízat. Rozsudek všichni povinně vyslechli v ztopořené poloze. Ihned poté se oba vzdali práva odvolání. V podatelně jim pak úřednice na rozhodnutí otiskla své nahé pohlaví, státní znak, pro případ nutnosti orální sex exekuovat. "Pozor, ještě je to vlhké.." upozornila je laskavě.


Ženy 21. století

Hledají někoho, kdo není; protože být s někým, kdo je, není vůbec snadné. Přikázání této doby totiž zní: Usnadni si život, zvol pohodlí. Muži se tak začínají podobat samcům keporkaků nebo horských goril, kteří v naprosté většině v pohlavním životě nikdy neuspějí, neboť příležitostí k páření je zoufale málo. Lidských samic je k snadnému páření dost, ale jejich touha být považovány za vzácné spolu s hledáním absolutního pohodlí z nich udělala gorily.


Je skoro půlnoc a z výlohy…

Je jedenáct večer a v prodejně dámského spodního prádla ve Vodičkově jsou figuríny nahé. Patrně pokročilá hodina dává právo k nemravnostem i neživé společnosti. To holky za rohem u knihkupectví Academia zůstávají oblečené, byť právo k nemravnostem je především jejich právem. "Je zima, potřebovaly by výlohu, figuríny z Vodičkovy si odložit mohou.." budou na magistrátu orodovat i za ně zástupci nejstarších odborů.


V téhle vteřině

Její rty se otevírají každou sudou vteřinu, jako masožravý květ, jehož chlípnost spočívá v pravidelnosti. Ve vteřinách lichých je svět ušetřen nebezpečí. Cítíš se bezpečně, právě v tento okamžik?


36 názorů

Silene
21. 02. 2018
Dát tip

Zdendo, smetiště. Co já vím, třebas dějin dvacátého století. Určitě tamní expozice bude mít nějakého fundovaného kurátora.


Silene
21. 02. 2018
Dát tip

Zdendo, přece si netroufáš myslet, že se budu probírat ňákým starým harampádím! Chci stále nové, nové a lepší věci, jsem žena! (Tedy myslím). Piš, piš, vyčerpej se.

A pak to výživné a alimenty, samozřejmě.

V opačném případě můžeme jít spolu na smeťák, no ne? Tam se uklízet nemusí. 


Silene
20. 02. 2018
Dát tip

Zdendo, musíš ho literárně zpracovat. Pak to probereme.


no jo, zajíc se prezentoval jako ublížený, kde je nicméně ještě nějaká šance na změnu, zatímco ty ses prezentoval jako ztracený případ. ale můžete jít spolu do galerie.


upupa, ženy nejsou pro emancipaci mužů? a co tou emancipací mužů konkrétně myslíš?

jsem pro to, aby muž byl svobodný, emancipovaný a nenechal se ženou táhnout ke dnu! žena je temná hmota, která táhne muže ke dnu. muž je světlo, které směřuje vzhůru, přináší nové myšlenky. žena nikdy nepřináší nové myšlenky, umí se jen zavděčovat, napodobovat, roztomile se culit - žena nikdy nebyla tvůrcem velkých věcí. byla sestavena k tomu hříšnému činu, aby donosila dítě a pak se o něj starala, udržovala jeskyni, zvelebovala ji typickým ženským roztomile hloupým způsobem. žena je tvůrkyní kýče. muž je tvůrcem umění. dnešní ženy svoji schopnost, starostlivost a něhu dávno nemají. ztratily ženství. vyměnily to za pochybná lákadla doby, věčnou zábavu, touhu po mládí, touhu po zbytečnostech.

to není můj názor, to jsem ukradla. mužům. ha. ženy kradou. jen mi přijde zajímavý, že si podobné nenávistné názory pořád nacházejí nějakou cestu, někde zůstanou viset, v někom zakoření. čím to asi je? strachem? ze slabosti? ach, co mě to popadlo, takové pseudopsychologizování. promiň, milý autore.


milý zajíci, možná ty ženy, které tě odmítaly, z tebe vycítily, že je vidíš v nějakém pytli vulgárních neromantiček. nebo z tebe mají podobný strach jako máš ty (z nich, ze sebe). nebo něco jiného. každopádně pokud viníš ze svých problémů přístup žen k tobě, je něco špatně. podobný příklad je žena, která má problémy s muži a uzavře to tvrzením, že chlapi jsou hajzlové. prostě jen ukazuje, že se stala obětí vlastního předsudku, negativity a strachu. s tím se ale dá něco dělat. mimochodem neznám žádnou holku, které jde o peníze nebo o svaly. možná si zkus sám pro sebe říct, o co jde tobě. jestli tvoje nároky nejsou nerealistické. a jestli nehledáš na nesprávných místech - třeba jestli nechodíš pro chleba do electroworldu. když řekneš "dnešní ženy jsou vulgární a nemají smysl pro romantiku", je to povrchní a ublížené, takového škatulkování a ublíženosti by ses mohl i kvůli sobě zbavit. nevím co na to "ženy 21. století", ale holky v mém okolí by to asi odradilo. nejde jen o to, že zobecňuješ ženy, ale i o to, že to pak působí, že jsi schopný vytvořit si jasný názor na cokoli na základě letmé negativní zkušenosti s čímkoli. třeba ne, ale působí to tak. například názor na varné konvice na základě toho, že ses setkal s jednou kde chybělo víko a jednu jsi zničil špatným používáním a do toho slyšel názory babičky, jak jsou ty konvice všechny k ničemu, a viděl spoustu reklam na předražené konvice. takové jasno, které vzniká z ničeho, to zase trochu děsí mě. chci ti jen říct, že hodně věcí začíná od tvého přístupu. rozumím, že ty ženy odmítačky se k tobě mohly chovat krutě, ale je asi lepší zkusit něco dělat se svým přístupem, než obviňovat přístup druhé strany. nevím, vzhledem k tvému vysokému vzdělání, jestli potřebuješ aby slečna byla taktéž vysoce vzdělaná, ale jako prachovka ti radím: nepohrdej například uklízečkami, možná najdeš někde (třeba v galerii) nějakou milou a empatickou, umělecky založenou, která ocení tvé verše. navíc i uklízečka může mít avu (nemyslím avu na nádobí). hodně štěstí, zajíci! myslím na tebe v dobrém.


Silene
20. 02. 2018
Dát tip

Stylově obligátně vybroušené.

K obsahu mám pochopitelně značné výhrady.


Lilie
19. 02. 2018
Dát tip

Líbí ... Je tu znát obratnost vnímání i vyjadřování ... TipipiT


Arbi
18. 02. 2018
Dát tip

Žádné obavy, jsou. Jen to chce nepolevit v hledání, nenechat se odradit, poněvadž budeš narážet na neporozumění a budeš vysmíván, v lepším případě jen odmítán. S každou další takovou neblahou zkušeností ale budeš posílen. Bude to trvat třeba celá léta, ale ony skutečně jsou.


upupa
18. 02. 2018
Dát tip

Zdenda a Zajíc: Počkajte si na nové ľudstvo. S týmto už niet kam hlavu zložiť.


Arbi, chci věřit tomu, že takové jsou. :-)

Je mi trochu líto, že diskuze se poněkud (i mou vinou nebo především mou vinou) vymkla z čistě literární dimenze kamsi docela jinam, myslím, že se k textu ještě vrátím a případně zanechám i věcný komentář. Už jsem však řekl, že se mi ty miniatury líbí.


Zdendo, ano, jsem zoufalec.


Arbi
18. 02. 2018
Dát tip

Děkuji vám všem za reakce.

Zvlášť tobě Filipe přeji, abys našel nějakou, která ocení především intelekt. A - neboj se, jsou takové! Obvykle se vyskytují v galeriích nebo na katedrách humanities.

Upupo, shodneme se, patrně procházíme nebo jsem prošli mnoha obdobnými životními zkušenostmi. Jenže nejen my, takových mužů, alespoň tady, je už skoro 60 % mezi manželi, a mezi nemanželi asi 100 %.. Jenže nemají energii se k tomu ozýávat. a A když ano, tak to často přeženou jako pan Fiala se svou skupinou válečníků -opuštěných otců. K213.

Děkuji i ženám básnířkám za vstup do diskuse.


Setkal jsem se u žen jen s odmítáním, přitom jsem poměrně vzdělaný, mám intelektuální a umělecké zájmy a píšu docela dobré verše. :-) Jenže jak dneska muž nemá peníze nebo alespoň svaly, nemá šanci. Když se k tomu přidá osobní nesmělost, je člověk úplný outsider. Mým problémem je zkrátka vysoké vzdělání v kombinaci s nízkým sociálním postavením, to se pak odpovídající protějšek hledá těžko. :-(


upupa
18. 02. 2018
Dát tip

Zajíc: Palec hore!

Zvláštne je, že sa nájde mnoho mužov, ktorí budú hájiť práva žien. Ale ani jedna žena, ktorá by hájila emancipáciu mužov. Ženy sú jednotné. Alebo... neobjektívne?


agáta5
18. 02. 2018
Dát tip

jj, prosím, nee do jednoho pytle! :)   a ještě jedno přísloví.. jak se do lesa volá... :))


atkij
18. 02. 2018
Dát tip
Tu posledni vetu bys mohl pouzit na obe pohlavi, kdyz na to prijde... Staci se dobre porozhlednout a jiste najdes k obrazu svemu. Doba je narocna pro vsechny, presto kolem sebe stale vnimam hodne lasky.

Mohu mluvit jen za sebe: dívek a žen jsem se vždycky k smrti bál, nikdy jsem si k nim nic nedovolil, a tak ve svých 29 letech za sebou nemám žádný vztah. :-(

Jinak myslím, že z boje o rovnoprávnost se pomalu stal boj o nadvládu žen, o matriarchát.

Dnešní ženy jsou vulgární a chybí jim smysl pro romantiku.


atkij
18. 02. 2018
Dát tip
qicala, k prvni vete druheho vstupu ... mam dojem (jsem presvedcena), ze mnohy muz 21.stoleti a roky zpatky, by na tuto otazku velice kompetentne odpovedel:)

Gora
18. 02. 2018
Dát tip

Fandím současným ženám - ať si nenechají od mužů všechno líbit...po staletích a tisíciletích na to mají nárok.


agáta5
18. 02. 2018
Dát tip

hehehe tohle mě rozesmálo ... kvíčala to napsala skvěle... možná jsme se jen přizpůsobily :)


upupa
18. 02. 2018
Dát tip

Niekto tu namietal, že si nevážim ženy. V časti "Ženy 21. století" to je výstižné: Usnadni si život, hledání absolutního pohodlí...To tak je! Tým sú ženy 21. storočia posadnuté. (Stačí prečítať si inzeráty v zoznamovacích stránkach.) Autor nijako nepreháňa.

A rozsudky? Žene stačí povedať: Nie som spokojná v manželstve. Keďže sudcom je takmer vždy žena, manželstvá na základe takéhoto výroku bývajú rozvedené.

Tak za čo by som si ich mal asi tak vážiť? (Česť nepočetným výnimkám.)


atkij
17. 02. 2018
Dát tip
Zajimave, jak take muzou byt vnimany...

Jsou to velice výstižné miniatury. Člověk aby se dnes pomalu styděl, že je mužem.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru